Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Ανατολική Αττική: Το 83% είχε ξαπλώστρες σε έκταση μεγαλύτερη της παραχωρηθείσας

Το 83% των περιπτώσεων που ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες αρχές την περασμένη Κυριακή στις παραλίες της Ανατολικής Αττικής, αν και είχε συνάψει συμφωνητικά παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας, είχε αναπτύξει ομπρελοξαπλώστρες επί του αιγιαλού σε έκταση μεγαλύτερη της παραχωρηθείσας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, την Κυριακή, 13-8-2023, κλιμάκια ελέγχου που συγκροτήθηκαν από την Αναπληρώτρια Διοικητή της, διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής με αντικείμενο την εξέταση της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με:

  • την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού και τη διασφάλιση της κοινοχρησίας του αιγιαλού-παραλίας, και
  • της συμμόρφωσης με τις εν γένει συναφείς υποχρεώσεις και περιορισμούς.

Όπως σημειώνεται, όλες οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, είχαν συνάψει συμφωνητικά παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας με τις αρμόδιες Αρχές, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • Ποσοστό 83%, είχε αναπτύξει ομπρελοξαπλώστρες επί του αιγιαλού σε έκταση μεγαλύτερη της παραχωρηθείσας από 86 τ.μ. έως και 800 τ.μ. ανά περίπτωση.
  • Ποσοστό 50%, καταλάμβανε χώρο πολλαπλάσιο του παραχωρηθέντος για τη λειτουργία τροχήλατης ή ρυμουλκούμενης καντίνας.
  • Ποσοστό 83%, δεν τηρούσε το οριζόμενο ποσοστό κάλυψης του παραχωρούμενου αιγιαλού, το οποίο ανέρχεται στο 60% και για τις περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νatura στο 30% του παραχωρούμενου χώρου.
  • Ποσοστό 67%, δεν είχε αναρτημένη πινακίδα με το σχέδιο και φωτογραφία του παραχωρούμενου  χώρου, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτή τυχόν παραβίαση των ορίων της παραχώρησης.
  • Για μια περίπτωση εγείρεται ζήτημα ως προς την πλήρωση της προϋπόθεσης για ελεύθερη έκταση αιγιαλού σε ποσοστό 50% του συνολικού.

Παράλληλα, κατά τους ελέγχους, εντοπίσθηκαν, παραβάσεις φορολογικές, σε ποσοστό 17% των ελεγχθέντων, και ασφαλιστικές, σε ποσοστό 67% των ελεγχθέντων.

Για τις όλες τις διαπιστώσεις/παραβάσεις θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες επιβολής των οριζομένων κυρώσεων και λήψης των προβλεπομένων διοικητικών μέτρων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7 ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της «Εγκληματικής Οργάνωσης» που εξιχνιάστηκε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πιο...

Μαρούσι: Δέκα άτομα εμπλέκονται στον καυγά που άφησε νεκρό και τραυματίες

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω από νυχτερινό...

Η φωτογραφία της ημέρας

Και το όμορφο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται... 28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Καιρός: Αστάθεια και εκπλήξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία...

Μαρούσι: Ο άγριος καβγάς πριν από τη φονική συμπλοκή – 23χρονος στρατιώτης ο τραυματίας

Ένας άγριος καβγάς που ξέσπασε μέσα στο νυχτερινό κέντρο της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι ήταν η αφορμή για τη φονική συμπλοκή κατά την οποία...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νομοσχέδιο για τις παραλίες: Τι προβλέπει για ομπρέλες, ξαπλώστρες, ελέγχους και ποινές

Η αποτελεσματική και με κανόνες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, η διασφάλιση...

Ωδή στο Αλμυρίκι

Δεν θυμάμαι, για να είμαι ειλικρινής, πότε βρέθηκα για πρώτη φορά σε οργανωμένη παραλία,...

Ξαπλώστρες από… χρυσό – Ενας μισθός για… κολύμπι σε πλαζ της Αττικής!

Απιαστο όνειρο έχει γίνει για τους περισσότερους Ελληνες το μπάνιο σε οργανωμένες παραλίες της...

Ανδρουλάκης: Μισό εκατομμύριο πολίτες στην Αν. Αττική, δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή μονάδα

Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Σε δηλώσεις του, ο...