Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Ανδρουλάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή για να έχετε ισχυρή εναλλακτική

Σε ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ καθοδόν προς τις κάλπες της 21ης Μαίου ζήτησε κατά την κεντρική του ομιλία από το Θησείο ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας :

“Ζητώ ισχυρή εντολή για να έχετε ισχυρή εναλλακτική. Η αυτόνομη πορεία μας δεν μπαίνει σε παζάρια εξουσίας δεν θα γίνει το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι της εξουσίας των Τσίπρα , Μητσοτάκη. Το ιστορικό κίνημα έχει μια αγωνία να υπηρετήσει με γνήσιο τρόπο το λαό και την πατρίδα. Στις 21 Μάιου βάζουμε τέλος στην αλαζονεία του κ.Μητσοτάκη γυρνώντας ταυτόχρονα την πλάτη στο λαϊκισμό του κ. Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε χρυσό χορηγό της ΝΔ.

Είμαστε στην απέναντι όχθη των αυταρχικών νοοτροπιών, γιατί πότε δεν παίξαμε με τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών για τη ΝΔ και της απόφασης καταδίκης του Νίκου Παππά απο τον ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στα σενάρια περί μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε : Δεν θέλουν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ θέλουν να το λεηλατήσουν.

Ο κ. Μητσοτάκης ζει με την παρέα του Μαξίμου σε ένα παράλληλο σύμπαν , θεωρεί οτι αυτός είναι η σταθερότητα , ότι αυτός είναι η δημοκρατία, ότι αυτός είναι το κράτος. Τέλος στης Λουδοβίκιες αντιλήψεις του κ. Μητσοτάκη ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Ο λαός έχει μνήμη. Δεν ξεχνά ότι το κόμμα της ΝΔ το 2009 μας παρέδωσε μια χρεοκωπημένη Ελλάδα, δεν ξεχνά την οικογενειακή παράδοση του κ. Μητσοτάκη. Τι να πρωτοθυμηθουμε τα ρουσφέτια, τις αποστασίες ή το παρακράτος των υποκλοπών που θυμήθηκε τον πατέρα του και τον κ. Μαυρίκη, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη πρωταθλητή με 10 δις απευθείας αναθέσεων με μόνο στόχο την καρέκλα του Μαξίμου. Ότι δεν μπορεί να συνομιλήσει με το ΠΑΣΟΚ της δικής μου εποχής επιβεβαιώνει ένα πράγμα, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στις παρακολουθήσεις δεν ήμουν κίνδυνος για τη δημοκρατία , ήμουν κίνδυνος για τη ΝΔ. Όσο πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ τόσο τρίζει η καρέκλα του κ. Μητσοτάκη.

Δεν έχει πάτο η περιφρόνηση των αδικοχαμένων ανθρώπων και των οικογενειών τους , δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών και έψεξε τον κ. Μητσοτάκη για ρουσφέτι σε ότι αφορά τον μοιραίο σταθμάρχη καθώς επίσης και για την υποψηφιότητα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Δεσμεύομαι για ισχυρό ΠΑΣΟΚ που σημαίνει τέλος στην αναξιοκρατία, όλοι οι διοικητές δημοσίων οργανισμών, νοσοκομείων να στελεχώνονται με ανοιχτό διαγωνισμό προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, επανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Είστε χορηγός του κ. Μητσοτάκη μεγαλύτερος και από τον κ. Βαρουφάκη όταν μιλάτε για τις “Πρέσπες του Αιγαίου” , τόνισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χρυσό χορηγό της ΝΔ. Σωσίβιο στον τυχοδιωκτισμό σας δεν θα γίνει η δημοκρατική παράταξη. Μην υποτιμάτε κ. Τσίπρα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού θυμάται ποιος ήταν πρώτη φορά Αριστερά, ο Ανδρέας Παπανδρέου και όχι εσύ με τον Καμμένο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε με νόημα: Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν με λογοκλοπές την λέξη “αλλαγή”, την ιστορία όμως δεν μπορείτε, γιατί είναι χαραγμένη στη μνήμη του ελληνικού λαού.

Αφήστε ήσυχο στην αγκαλιά της ιστορίας τον ηγέτη της Δημοκρατικής παράταξης. Η εποχή θυμίζει το βρώμικο 89. Όσο μας χτυπάτε τόσο ισχυρότεροι γινόμαστε .

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και με φόντο το κόμμα Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που δεν έπαιξε με τα άκρα. Η μεν αριστερά δεν μπήκε εμπόδιο στους νεοναζί μη ψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο και ο δε κ. Μητσοτακης μετρούσε δημοσκοπικά το κόμμα της ΧΑ για να δει πως θα πράξει ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, έκανε λόγο για νεογενίτσαρους της ΝΔ που υποστηρίζουν οτι οι γερμανικές αποζημιώσεις ανήκουν στο παρελθόν.

Προγραμματικές θέσεις

Αν δεν σταθεί όρθια στα πόδια της η νέα γενιά , δεν θα σταθεί ποτέ όρθια η πατρίδα, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για δεξαμενή 150.000 κοινωνικών κατοικιών για νέα ζευγάρια, τη δημιουργία 50.000 θέσεων απασχόλησης για νέους ανέργους με 4ετη επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, ισχυρή δημόσια εκπαίδευση και ισχυρό δημόσιο παν/μιο με αύξηση της χρηματοδότησης για την έρευνα στον μέσο όρο της ΕΕ. Απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στη νέα γενιά λέγοντας: Ελάτε μαζί μας, εμείς δεν σας περιφρονούμε, σας δίνουμε προοπτική όχι τα pass των 150 ευρώ του κ. Μητσοτάκη.

Έχουμε χρέος να κάνουμε νέο νόμο προστασίας πρώτης κατοικίας. 21 Μαίου χτίζουμε ισχυρό δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και υπενθύμισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για 120 δόσεις σε εφορία και ΕΦΚΑ καθολικά για όλους και όχι για λίγους όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ . Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για ενεργειακή δημοκρατία.

Εμείς γεννήσαμε το ΕΣΥ , εμείς θα το αναγεννήσουμε σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η Ελλάδα είναι τρίτη σε κόστος ιδιωτικών δαπανών στην Ευρώπη ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και ζήτησε ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης 8-10% προς το ΕΣΥ και όχι 2 – 3% όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενους στους συνταξιούχους πρότεινε : Για 350 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους νέο ΕΚΑΣ, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, και κατάργηση αδικιών για συντάξεις χηρείας και αναπήρων συμπολιτών μας ,κοστολογημένο πρόγραμμα ύψους 1,1 δις σύμφωνα με το Νίκο Ανδρουλάκη.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: 21η Μαίου ανατέλλει ξανά ο ήλιος της δικαιοσύνης, της κοινωνικής αξιοπρέπειας, Πάρτε τον αγώνα , την ελπίδα στα δικά σας χέρια ξανά ,το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
Εξάρχεια: Τι έβγαλε η κάλπη στην επαναληπτική εκλογή

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα...

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για την διαρροή της λίστας ονομάτων του απόδημου Ελληνισμού προς την...

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανδρουλάκης: Ο διμέτωπος αγώνας του

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για διμέτωπο δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται...

Ανδρουλάκης: “Στις 9 Ιουνίου να μην δώσει ο ελληνικός λαός λευκή επιταγή στο σύστημα εξουσίας της ΝΔ”

“ Το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου θα βάλει τα δυο πόδια...

Μητσοτάκης: “Πυρά” προς τρεις κατευθύνσεις

Είχε ήδη επιβεβαιωθεί ο… τριμέτωπος που επιλέγει ο Μητσοτάκης απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη και...

ΠΑΣΟΚ για συν/ξη Κασσελάκη: Ο Ν. Ανδρουλάκης είναι ο μόνος πολιτικός, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη για τις υποκλοπές 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μόνος πολιτικός, που προσέφυγε στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη...