Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
12.6 C
Athens

Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Τι καιρό θα κάνει την Μεγάλη Εβδομάδα

Επιτέλους ο καιρός αλλάζει προς το καλύτερο, μετά από αρκετές ημέρες που η θερμοκρασία στην Ελλάδα βρισκόταν σε επίπεδα χαμηλότερα των κλιματικών τιμών για τέτοια εποχή.

Έτσι, αλλαγή του καιρού και πραγματικά ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αναμένονται από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Tα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι τα εξής:

* Θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

* Η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και στα νότια τμήματα της χώρας τη Μ. Τετάρτη, με περαιτέρω άνοδο στη συνέχεια.

* Η κίνηση των θερμών αερίων μαζών θα συνοδεύεται από τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία θα γίνει αισθητή στα δυτικά από τη Μ. Τρίτη.

* Σποραδικές βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά, κυρίως τη Μ. Τρίτη. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/Meteo, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή των Βαΐων κατεγράφησαν σε Τρίκαλα 21,6 βαθμοί, Κόνιτσα 21,4 βαθμοί, Σέρρες 21,1 βαθμοί, Σέρρες-Θερμά 21 βαθμοί, Λάρισα 20,7 βαθμοί, Γαβαλού Αιτωλ/νίας 20,6 βαθμοί, Μακρακώμη 20,5 βαθμοί, Αμφιλοχία 20,4 βαθμοί, Αγρίνιο 20,3 βαθμοί, Αρφαρά Μεσσηνίας, Λιβαδειά και Λουτράκι 20,2 βαθμοί Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα, αναμένονται τη Μεγάλη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Συννεφιασμένη… Κυριακή με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Συννεφιασμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένεται να...

Ο καιρός για το τριήμερο: Τοπικές βροχές σήμερα

Βροχερός αναμένεται να είναι και σήμερα ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Αναλυτικά,...

Καιρός: Τοπικές βροχές σήμερα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες

Βροχερός θα είναι και σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου, ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση...

Άστατος καιρός έως την Παρασκευή: Δείτε πού και πότε θα βρέξει

Διατηρείται ο άστατος καιρός σήμερα, Τετάρτη ενώ η πιο άστατη καιρικά ημέρα θα είναι...