Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Απολογήθηκε και σύζυγος του Παπαντωνίου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η απολογία της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, που είχε ξεκινήσει πέντε ώρες νωρίτερα.

Η κ.Κουράκου μπήκε στο γραφείο των ανακριτών κατά της Διαφθοράς μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του συζύγου της, που είχε διακοπεί χθες το βράδυ, μετά από δώδεκα ώρες, και συνεχίσθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι απολογίες τους που ξεπέρασαν, σε καθαρό χρόνο, το εικοσιτετράωρο, διήρκησαν δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή Γεωργίου Ευαγγέλου, όπου ο πρώην υπουργός προσπάθησε να απαντήσει σε βροχή ερωτήσεων, αλλά και να αποδομήσει το βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο αριθμεί τις 650 σελίδες.

Η μαραθώνια απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων συνδεόμενο με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού ολοκληρώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης. 

Συνολικά η απολογία του πρώην υπουργού, που ξεκίνησε χθες το πρωί, διέκοψε το βράδυ και συνεχίστηκε σήμερα, διήρκησε 16 ώρες, με τον κατηγορούμενο να αρνείται όσα του αποδίδονται.

Σε λίγη ώρα το ζεύγος θα εμφανιστεί ενώπιον της εισαγγελέως η οποία στη συνέχεια μαζί με την ανακρίτρια θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε ότι η σύμβαση για την αναβάθμιση των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που υπεγράφη επί των ημερών του στο Εθνικής Αμυνας ζημίωσε το δημόσιο και υποστήριξε ότι αν η σύμβαση αυτή είχε ακυρωθεί τότε θα είχε πληγεί το δημόσιο συμφέρον.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του που φέρεται συνδικαιούχος σε λογαριασμούς του αρνήθηκαν την αποδοχή παράνομων πληρωμών, τις οποίες το κατηγορητήριο συνδέει με τη υπογραφή της σύμβασης για τις φρεγάτες.

Η απολογία του πρώην υπουργού ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη το μεσημέρι μετά από 18 ώρες και αργά το απόγευμα μετά από πέντε ώρες ολοκλήρωσε την απολογία της και η Σταυρούλα Κουράκου.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι μετά από «πολύχρονες έρευνες για την οικονομική του κατάσταση δεν προέκυψε τραπεζική κίνηση, έμβασμα η μαρτυρία που να συνηγορούν, ότι διέπραξε ποινικό αδίκημα» ενώ αρνητική υπήρξε και η Σταρούλα Κουράκου για την κατηγορία ότι ο σύζυγός της ήταν αποδέκτης παράνομων πληρωμών.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών η ειδική ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα ο επίκουρος ανακριτής Γεώργιος Ευαγγέλου και η αρμόδια εισαγγελέας θα αξιολογήσουν το σύνολο της δικογραφίας και των απολογιών και θα αποφανθούν αν θα προχωρήσουν σε προσωρινή κράτηση των δύο ή επιβολή περιοριστικών όρων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιωάννινα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Νύχτα τρόμου χθες, Τετάρτη (10/4) για αλλοδαπή γυναίκα στα Ιωάννινα που έπεσε θύμα κακοποίησης...

Βασίλης Καρράς: Η συγκινητική κίνηση της συζύγου και της κόρης του

Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (30/12) στο Κοκκινοχώρι Καβάλας το 9ήμερο μνημόσυνο...

Με κλάματα και αιχμές κατά των γιατρών συνεχίστηκε η απολογία Πισπιρίγκου

Με ζωγραφιές της Τζωρτζίνας αφιερωμένες στη μαμά και το μπαμπά της, που όπως έγραφε...

Η σύζυγος του Φωκά τον αποχαιρέτησε με ένα ζεϊμπέκικο μπροστά το φέρετρό του

Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν, συντετριμμένη μαζί με την θετή του κόρη, Κωνσταντίνα,...