Άρον άρον τα πήρε πίσω ο Δένδιας τα όσα είπε περί ακροδεξιών…

56
Δένδιας από Μαδρίτη: «Παραβάτης η Τουρκία στη Μεσόγειο»

Οι τελευταίες δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό του Νίκου Δένδια προκάλεσαν έντονη αντίδραση στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και τον ανάγκασαν να αλλάξει ρότα και να ανασκευάσει ή αν θέλετε να διευκρινίσει τη εννοούσε μιλώντας για «ακροδεξιό γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές».

Ενώ στη συνέχεια θέλησε να διαχωρίσει την θέση του σπεύδοντας να πει ότι «εμείς είμαστε μια κεντροδεξιά τάση του μέτρου και της αντίληψης του μέσου ανθρώπου, με προσέγγιση στα λαϊκά στρώματα.»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή για τη στάση αυτή του ο κ.Δένδια στάθηκαν ορισμένες ομιλίες από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατά την συζήτηση στη Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, που προφανώς δεν τον εξέφραζαν. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σημείωναν ότι «αυτές οι ομιλίες δεν ήταν απόρροια ούτε εθνικιστικών παραληρημάτων ούτε αντικατόπτριζαν ακροδεξιές πεποιθήσεις. Απλώς αυτοί οι ομιλητές χρησιμοποίησαν την ψυχή τους, γιατί το Μακεδονικό αφορά τη ψυχή του κάθε Έλληνα και δεν αποκαθίσταται από τυπικές και συμφεροντολογικές πολιτικές τοποθετήσεις».

Διαβάστε επίσης:  Πάιατ: Όλα τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα

Ανασκευάζοντας την αρχική του τοποθέτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας δήλωσε:

 «Εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης παραμένει σταθερό» χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας, με αφορμή χθεσινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Μετά την έκταση που πήρε η χθεσινή μου συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, επισημαίνω το αυτονόητο. Η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου Δεξιά. Οσάκις παρέκκλινε συρρικνώθηκε. Εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης παραμένει σταθερό, επαναλαμβάνω ότι είναι ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συντεταγμένα δίνουμε τη μάχη για να απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Τα λοιπά εκ του πονηρού…», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Δένδιας.