Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021
29.4 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Ιουνίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 2009.... Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.

Άρση lockdown: Έρχονται ανακοινώσεις για το οριστικό χρονοδιάγραμμα – Τι και πότε αναμένεται να ανοίξει

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα άρσης του lockdown και για το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων εκείνων που παραμένουν κλειστές.

Αυτό ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Η επιστροφή στην κανονικότητα “έρχεται” όλο και πιο κοντά όσο οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και όσο η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει έστω και αργή βελτίωση.

“Δεν θέλουμε να κρατάμε τον κόσμο μέσα, θέλουμε απλώς να δώσουμε λίγο χρόνο να λειτουργήσει το εμβόλιο για να μην πισωγυρίσουμε στην πανδημία. Μέχρι στιγμής το σχέδιο βαίνει καλώς” εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πώς όλα εξαρτώνται από αυτό. “Με 120.000 εμβολιασμούς την ημέρα σε 20 μέρες θα έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε για να αρχίσει να πέφτει δραματικά η πανδημία” είπε.

10 Μαΐου

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου

επαναλειτουργεί πλέον δια ζώσης το σύνολο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ανοίγουν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων,
τα διοικητικά δικαστήρια, και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, ενώ
αρχίζει και η σταδιακή επανέναρξη σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων. Η αρχή γίνεται με τις προπονήσεις σε όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα, και κολυμβητήρια με self test. Την ίδια μέρα κάνουν πρεμιέρα τα κολυμβητήρια για αθλούμενους πολίτες με self test ή εμβολιασμένους.
14 Μαΐου

Στις 14 Μαΐου σταματάει να ισχύει στο λιανεμπόριο το click inside, ενώ στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για μείωση του περιορισμού στον αριθμό των τετραγωνικών.

Σημειώνεται ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει εκ νέου εισήγηση από το υπουργείο και για τη λειτουργία κέντρων ευεξίας, μασάζ, τατουάζ κλπ, τα οποία όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μπορούν και αυτά, με self test, να λειτουργήσουν.

Στις 14 Μαΐου ξεκινούν να υποδέχονται κοινό και τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

15 Μαΐου

  • Στις 15 Μαΐου αρχίζουν και οι αγώνες στα αθλήματα χαμηλού και μεσαίου επιπέδου επικινδυνότητας που δεν απαιτούν επαφή
  • Από τις 15 Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού θα υπάρξει διεύρυνση του ωραρίου στην εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα από 22:25 που ισχύει τώρα, με ορίζοντα να απελευθερωθεί εντελώς κατά τις προσεχείς μέρες εφόσον τα δεδομένα της πανδημίας το επιτρέπουν, όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως υπό την ίδια αίρεση την ίδια περίοδο, και τα SMS αναμένεται να γίνουν παρελθόν.

Παράλληλα, στις προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι περίπου μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα του τουρισμού να ανοίξουν και οι χώροι δεξιώσεων για κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα μπορέσουν να ανοίξουν εν μέρει και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση, όλα υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί ο τρέχον αριθμός των εμβολιασμών.

17 Μαΐου

Στις 17 Μαΐου ξεκινούν

οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί,
επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1,
ξαναρχίζουν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια
επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.
Την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν οι αθλητικές Ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε γκρουπ έως δέκα ατόμων.

Στις 17 του μήνα θα ανοίξουν και τα γυμναστήρια, αρχικά για τους εμβολιασμένους, έστω και με μία δόση, και προϊόντος του χρόνου από τις αρχές Ιουνίου για όλους, πάντα με self test.

21 Μαΐου

Στις 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%.

28 Μαΐου

Στις 28 Μαΐου τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα κάνουν πρεμιέρα σε υπαίθριους χώρους μόνον με καθήμενους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Σε όλες τις δραστηριότητες που επανεκκινούν αναμένεται να ισχύουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων, ενώ για τους εργαζόμενους, πέρα από τα μέτρα προστασίας κατά της Covid19, και η διενέργεια self-test.

Επίσης, όπως προαναγγέλθηκε έρχονται νέα μέτρα στήριξης για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες έκτακτη οικονομική ενίσχυση για γυμναστήρια και παιδότοπους, ενώ μέχρι τέλος του μήνα ανοίγει και το πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις εστίασης. Όπως ανέφερε ο υπουργός δεν υπάρχουν σχέδια για κάποια 8η επιστρεπτέα ωστόσο και οι επιδοτήσεις και κάποια από τα άλλα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και μετά το άνοιγμα της αγοράς, με το κριτήριο της πτώσης του τζίρου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα – 21 Ιουνίου 1913: Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς...

Ελληνοβουλγαρική ένοπλη σύγκρουση σε τρεις τομείς, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Η έκβασή της υπέρ των ελληνικών όπλων, άνοιξε τον δρόμο για την...

Θράκη: Μπαίνουν κατά κύματα δεκάδες παράνομοι μετανάστες στη χώρα

Τρεις αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας συνολικά 33 μη νόμιμους μετανάστες συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου σύμφωνα με το εορτολόγιο! ΓιορτάζουνΑφροδίσιος, Αφροδισία Τριάδα, Τριάς Κορίνος, Κόρη, Κορίνα Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Παγκόσμια Ημέρα Υδρογραφίας

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση για την αργία του Αγίου Πνεύματος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και...

Πετράλωνα: “Τη βίασε επτά φορές” – Σοκάρει η νέα μαρτυρία για την καθαρίστρια

Σοκάρει η μαρτυρία της γυναίκας που έσπευσε να βοηθήσει την 50χρονη καθαρίστρια πολυκατοικίας στα Πετράλωνα η οποία κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού...

Χανιά: Τζετ σκι χτύπησε 14χρονο στον Μπάλο

Ένας 14χρονος τραυματίστηκε από ένα τζετ σκι. Οι επικίνδυνοι ελιγμοί που έκανε ένας 42χρονος χειριστής τζετ σκι, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, στη θαλάσσια περιοχή...

Γλυκά Νερά: Tην υπερασπιστική του τακτική ετοιμάζει ο 33χρονος πιλότος

Tην υπερασπιστική του τακτική οργανώνει από την Ασφάλεια όπου παραμένει κρατούμενος ο 33χρονος πιλότος ο οποίος μετά την σοκαριστική ομολογία του, αναμένει πλέον την...

Βρείτε μας

7,799ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χαρδαλιάς από Κάλυμνο: Την Δευτέρα το νησί επιστρέφει στην κανονικότητα με προσοχή

Την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από Δευτέρα στην...

Κάλυμνος: Παρατείνεται μέχρι τις 24 Μαΐου το καθεστώς του καθολικού lockdown

«Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό παρά τη μικρή πτώση των τελευταίων 24ώρων στην Κάλυμνο....

“Φτου ξελεφτεριά” από σήμερα – Lockdown τέλος, όχι όμως και η πανδημία

Άρση Μέτρων: Ελευθερία μετά από 188 ημέρες! Από σήμερα 14 Μαϊου θα μπορούμε να...

Κάλυμνος: Παράταση καθολικού lockdown

Παρατείνεται το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο για άλλη μι εβδομάδα, μέχρι το πρωί της...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή