Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Κορωνοϊός: Σε δύο δόσεις η άρση των μέτρων

Βήματα σταδιακής άρσης των μέτρων στην εστίαση και στα γήπεδα σχεδιάζουν κυβέρνηση και ειδικοί, με βάση την πορεία αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

Όλα βέβαια θα κριθούν την Τετάρτη στην συνεδρίαση της επιτροπής λοιμοξιωλόγων, που θα καταθέσει τις προτάσεις της στην κυβέρνηση, η οποία θα πάρει και τις αποφάσεις και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Εφόσον λοιπόν συνεχιστεί η πορεία αποκλιμάκωσης της πανδημίας κι αύριο, την Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί η πρώτη χαλάρωση των μέτρων και από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου να προχωρήσει η απελευθέρωση της μουσικής στην εστίαση, ενώ θα αυξηθούν και οι θεατές στα γήπεδα.

Αυτά τα δυο σημεία χαλάρωσης προανήγγειλε και ο Θάνος Πλεύρης. «Η βούληση γενικώς είναι της κυβέρνησης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πάντοτε βέβαια με γνώμονα τη δημόσια υγεία, να επανέλθουμε στην κανονικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Πλήρης άρση μέτρων σε δεύτερο στάδιο

Η πλήρης άρση των μέτρων αναμένεται από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, οπότε και θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στην διασκέδαση πράγμα που σημαίνει ότι θα επιστρέψουν και τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ.

Αυτά  θα συζητηθούν ην επόμενη εβδομάδα οπότε και θα διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο κανόνων.

«Άρα αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε με τα μέτρα ως έχουν, από Δευτέρα επανέρχεται η μουσική και από τον επόμενο μήνα πάμε στην άρση των υπολοίπων μέτρων» αναφέρει αναλυτικά το ρεπορτάζ του Star.

Παράλληλα η κυβέρνηση τονίζει οι ενήλικες στους 7 μήνες από τη δεύτερη δόση ή στους 3 μήνες από το μονοδοσικό εμβόλιο θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση καθώς διαφορετικά θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και θα χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί με τέταρτη δόση στην Ελλάδα

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα, ανοίγει την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με την τέταρτη δόση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής η τέταρτη θα χορηγείται στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου σε σχετική ερώτηση, η τέταρτη δόση θα γίνεται τρεις μήνες μετά την προηγούμενη δόση.

«Διευκρινίζουμε πάλι ότι είναι άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή από νοσήματα και ειδικές θεραπείες και σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Δε χορηγείται ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών, οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι η ενισχυτική δόση μετά τον βασικό εμβολιασμό των ατόμων αυτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι όσοι εντάσσονται στην υποχρεωτικότητα εξαιρούνται του διοικητικού προστίμου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τι αλλάζει στην αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης – drones, δορυφόρους και μπουλντόζες κατά των αυθαιρέτων

Αλλάζει το σύστημα παρακολούθησης του δομημένου περιβάλλοντος, του εντοπισμού και της κατεδάφισης των αυθαιρέτων,...

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς: Ποια πάρκα θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων...

Τα μέτρα για την πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τον Χρυσοχοΐδη

Σαφείς οδηγίες για τη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας έδωσε ο υπουργός Προστασίας του...

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο του τριημέρου της 25ης Μαρτίου

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας, ισχύουν από σήμερα Παρασκευή...