Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Blue Horizon: “Δεν ακούστηκε, το “άνθρωπος στη θάλασσα” – Παραβιάστηκαν τα πρωτόκολλα”

«Έχουν καταπατηθεί πρωτόκολλα της στεριάς, πρωτόκολλα του πλοίου και της κοινωνίας». Αυτό τόνισε ο ναυτιλιακός πραγματογνώμονας Γιώργος  Ξηραδάκης για το βίαιο θάνατο του 36χρονου Αντώνη, από  μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες των μελών του πληρώματος που έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου στο νερό και κατ’ επέκταση στο θάνατο τον ατυχο επιβάτη τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ένας έμπειρος αξιωματικός πλοίου, ο ύπαρχος, να προβεί σε αυτήν την αδιανόητη ενέργεια. «Στο Λιμάνι θα έπρεπε να υπάρχει αστυνόμευση. Δεν βλέπουμε κανένα λιμενικό. Έπρεπε να υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές» υπογράμμισε ο κ. Ξηραδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας τον διαπληκτισμό πριν από τη μοιραία σπρωξιά του υπάρχου ο ναυτιλιακός πραγματογνώμονας εξήγησε ότι αντί να προσπαθήσει να τον απωθήσει θα έπρεπε να τον τραβήξει μέσα στο πλοίο.

«Δεν ακούγεται πουθενά το άνθρωπος στη θάλασσα» δήλωσε επίσης, σχολιάζοντας ότι εκτός από το πλήρωμα που ήταν πάνω στον καταπέλτη ούτε οι άλλοι που βρίσκονταν στον ντόκο, την ώρα που αναχωρούσε το «Blue Ηorizon» αντέδρασαν, παρά έμειναν απαθείς να βλέπουν τον άνθρωπο να πνίγεται.

«Αποκλείεται να μην είδε ο καπετάνιος»

Μιλώντας για τις ευθύνες του καπετάνιου ο κ. Ξηραδάκης ανέφερε ότι αποκλείεται να μην είχε δει από τις κάμερες τι έγινε στον καταπέλτη του πλοίου

«Δεν λέω ότι έχουν δει ότι πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα. Έχουν δει σίγουρα ότι ο ο ύπαρχος, γιατί είναι και σωματώδης, μαλώνει (σ.σ. με τον αργοπορημένο επιβάτη). Εκεί σταματά τις μηχανές. Αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα τη δολοφονία», σημείωσε.

«Οι ναυτικοί δεν σεβάστηκαν τα πρωτόκολλα»

Όπως  τόνισε ο κ. Ξηραδάκης εξάλλου,  την στιγμή που ο Αντώνης πέφτει στο νερό «βλέπουμε να γίνεται μία δολοφονία γιατί πολύ απλά οι τρεις εργαζόμενοι δεν σεβάστηκαν τα πρωτόκολλα που διέπουν τη λειτουργία της ακτοπλοϊας. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Σχολιάζοντας την παραίτηση του διευθύντα συμβούλου της Attica Group εκτίμησε ότι έγινε γιατί δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή προσέφερε μια μικρή ικανοποίηση στην κοινή γνώμη.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και με το Λιμενικό Σώμα. Εδώ βλέπουμε ότι το Λιμάνι (σ.σ. του Πειραιά) είναι ξέφραγο αμπέλι», συμπλήρωσε ο κ. Ξηραδάκης. Όσον αφορά την αντίδραση των αυτοπτών μαρτύρων σχολίασε ότι έστω και αν το πλήρωμα δεν αντέδρασε, θα έπρεπε να είχε ρίξει κάποιος ένα σωσίβιο στον 36χρονο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Συναγερμός στην Πολιτική προστασία για πυρκαγιές – Τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν στελέχη...

Σαντορίνη: Εκτάκτως ο Λέκκας για τις κατολισθήσεις – Ο κίνδυνος είναι υψηλός

Τρόμος επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στη Σαντορίνη μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε στη Θηρασιά. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το cyclades24.gr κατολίσθηση σημειώθηκε λίγο μετά τις...

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7 ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της «Εγκληματικής Οργάνωσης» που εξιχνιάστηκε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πιο...

Μαρούσι: Δέκα άτομα εμπλέκονται στον καυγά που άφησε νεκρό και τραυματίες

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω από νυχτερινό...

Η φωτογραφία της ημέρας

Και το όμορφο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται... 28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Blue Horizon: Η πρώτη δημόσια δήλωση του ύπαρχου που έσπρωξε τον Αντώνη

Δηλώσεις για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στον καταπέλτη του Blue Horizon με αποτέλεσμα...

Blue Horizon: Δείτε τη συνομιλία καπετάνιου με το λιμεναρχείο – “Μπλέξαμε, μπλέξαμε!”

«Μου έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, πήδηξε να μπει μέσα, δεν πρόλαβε, γλίστρησε και...

Blue Horizon: Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος – Ελεύθεροι υποπλοίαρχος και λοστρόμος

Την προφυλάκιση του πλοιάρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για το θάνατο του...

Blue Horizon: Το απολογητικό υπόμνημα του καπετάνιου – Στο Θριάσιο η απολογία του υποπλοιάρχου

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες του καπετάνιου, του ύπαρχου και ενός μέλους του πληρώματος του Blue...