Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Blue Horizon: Η πρώτη δημόσια δήλωση του ύπαρχου που έσπρωξε τον Αντώνη

Δηλώσεις για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στον καταπέλτη του Blue Horizon με αποτέλεσμα τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη έκανε για πρώτη φορά στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο ύπαρχος που μαζί με τον πλοίαρχο έχουν κριθεί προφυλακιστέοι για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

«Είμαι συντετριμμένος. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δεν είχα τίποτα προσωπικό με το παιδί. Δεν τον ήξερα. Θέλω να με πιστέψετε όλοι ότι δεν είχα σκοπό να κάνω κακό σε κανέναν» τόνισε και πρόσθεσε «μακάρι να μπορούσα να αντικρίσω την οικογένεια του Αντώνη και να τους έλεγα πόσο λυπάμαι για αυτό που συνέβη. Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω σε όλους την συμπεριφορά μου», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι προφυλακιστέοι κρίθηκαν τη Δευτέρας (11/9) ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος του Blue Horizon για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Για τον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας με εισαγγελέα. Την απόφαση θα βγάλει Δικαστικό το Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το λιμενικό.

Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην κατάθεσή του, φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ύπαρχος προέβλεψε και αποδέχτηκε ως ενδεχόμενο, τον πνιγμό από εισρόφηση θαλασσίου ύδατος του 36χρονου τον οποίο οδήγησε στο κενό με σωματική βία ενώ στη συνέχεια έδωσε έγκριση για άμεση αναχώρηση του πλοίου.

Το κατηγορητήριο για τον ύπαρχο:

«Αφού απομάκρυνες το τελευταίο σκοινί πρόσδεσης του πλοίου από τον κάβο της προβλήτας, προκειμένου το πλοίο να αναχωρήσει και επέστρεψες στη ράμπα επιβίβασης οχημάτων ( καταπέλτης ) ενόσω ακόμη αυτή δεν είχε ανελκυστει αλλά εφαπτόταν στην προβλήτα του λιμένος, όταν αντελήφθης ότι ο Αντώνης Καριώτης ανέβηκε τρέχοντας στην ράμπα επιβίβασης οχημάτων με σκοπό να επιβιβαστεί στο πλοίο και ενώ ο τελευταίος επανερχόταν επανειλημμένως σε μια διαρκή προσπάθεια του να επιβιβαστεί, εσύ επέμεινες συνεχίζοντας τις επανειλημμένες ωθήσεις σου σπρώχνοντας και τραβώντας τον με τα χέρια σου προς την προβλήτα, φωνάζοντας του “έξω ρε”, μολονότι στο μεταξύ είχαν τεθεί σε λειτουργία οι μηχανές του πλοίου και αυτό είχε ήδη αρχίσει να απομακρύνεται από την προβλήτα, με αποτέλεσμα ο 36χρονος υφιστάμενος την ως άνω σωματική βία από εσένα, να πέσει στο κενό που δημιουργήθηκε εκ της κίνησης του πλοίου μεταξύ της προβλήτας και του καταπέλτη, ο οποίος δεν είχε ακόμη ανελκυθει και ασφαλιστεί και να βρεθεί στην θάλασσα, στο σημείο που αναδεύονταν τα ύδατα έμπροσθεν των μηχανών των πλοίων ( στην πρύμνη ). Επιπροσθέτως, αμέσως μετά την πτώση του άτυχου άνδρα στη θάλασσα και ενώ τον παρατηρούσες καθώς εκείνος αναδευόταν εντός των υδάτων κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας συνεπεια της κίνησης των μηχανών του πλοίου, ήτοι ευρίσκετο σε κατάσταση που αδυνατούσε να επιπλεύσει κολυμπώντας, έδωσες την έγκριση για άμεση αναχώρηση φωνάζοντας στο φορητό VHF που κρατούσες την φράση ” φεύγουμε φεύγουμε “, με αποτέλεσμα να μην δρομολογηθούν όλες οι ενδεδειγμένες προβλεπόμενες ενέργειες. ( Παύση μηχανών, ρίψη σωσιβιου, χρήση σωσιβιας λέμβου κλπ ). Συνέπεια της ως άνω συμπεριφοράς σου, ήταν να επέλθει εντός ολίγων λεπτών από την πτώση στην θάλασσα, ο θάνατος του 36χρονου εκ πνιγμού, από εισρόφηση θαλασσίου ύδατος, αποτέλεσμα που προέβλεψες και αποδέχτηκες ως ενδεχόμενο να επέλθει»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει, το διάστημα από σήμερα έως και 12 Μαΐου 2024, αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του...

Στην φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους 10 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στην επιχείρηση για...

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 3 από τους 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας...

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές

Από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απολύθηκαν πέντε ράθυμοι δικαστές, ενώ δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις...

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η δήλωση της 10ετίας του Γιαννακόπουλου και η ελπίδα του ελληνικού μπάσκετ

Το καλοκαίρι έκανε την μεταγραφή της 10ετίας με την απόκτηση του Σλούκα. Μετά το...

ΝΔ: Το «όχι» Σαμαρά και οι 7 βουλευτές που βρίσκονται στην «γκρίζα ζώνη» – Όλο το παρασκήνιο

Την πρώτη φορά που επί διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβλήθηκε επισήμως κομματική πειθαρχία στους...

Αντώνης Σαμαράς: Δεν κάνει πίσω – Θα καταψηφίσει την τροπολογία

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα απέχει από την ψηφοφορία που αφορά την τροπολογία για...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η προθεσμία για την υποβολή Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου για την υποβολή...