Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
25.4 C
Athens

Χαλκίδα: Χειροπέδες στην Διευθύντρια και μία υπάλληλο, ελεύθεροι με όρους άλλοι πέντε

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν πέντε κατηγορούμενοι.

Οι δύο γυναίκες, μαζί με τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους, οδηγήθηκαν το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, προκειμένου να απολογηθούν και τελικά ανακοινώθηκε, η προφυλάκισή τους. Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, διατάχθηκε ο εγκλεισμός τους σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα αναφορικά με τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διευθύντρια της ΔΟΥ υποστηρίζει ότι έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ ενώ λέει ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε. Στους άλλους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Την ίδια ώρα, βίντεο ντοκουμέντο του EΡΤnews αποτυπώνεται η στιγμή που επιχειρηματίας που κατήγγειλε την δράση της οργάνωσης βγαίνει από την εφορία κρατώντας έναν λευκό φάκελο ο οποίος περιείχε όπως διαπιστώθηκε 10.000 ευρώ.

Όπως υποστήριξε, μιλώντας στους αστυνομικούς παρέδωσε τον φάκελο στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας αφού εκβιάστηκε από υπαλλήλους της εφορίας για βλάβη της επιχείρησής του.

Παράλληλα, σε φωτογραφίες φαίνεται η διεκπεραιώτρια να βγαίνει από το κτίριο της εφορίας κρατώντας έναν φάκελο. Όπως προκύπτει από την έρευνα, της τον παρέδωσε η προϊσταμένη και είχε χρήματα που έδωσε επιχειρηματίας.

Ενδεικτικοί και οι διάλογοι μεταξύ των μελών του κυκλώματος που αποδεικνύουν τις μεθόδους και την πίεση που ασκούσαν στα υποψήφια θύματα. 

ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Διευθύντρια ΔΟΥ: Τα έχει και τα 75, μια χαρά είναι τα 75. Τριάντα θα του πάρουμε.

Λογιστής: Τι να πω. Σου είπα να τηλεφωνήσεις και να… Δεν μπορώ να πάρω την δουλειά, χωρίς να έχω δει τον άνθρωπο.

Διευθύντρια ΔΟΥ: Μίλα αύριο και άσε να τον φοβίσουμε.

Συγκλονιστική είναι άλλη μία μαρτυρία θύματος του κυκλώματος η οποία όπως καταγγέλλει το 2023 έχασε τον σύζυγό της και περίμενε 10 μήνες για μια υπογραφή για ένα επίδομα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σε αντίθεση με την τελείως λάθος εικόνα που είχε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τις τάσεις του εκλογικού σώματος, όσοι κάνουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνουν ότι στην Πειραιώς υπήρχε από νωρίς, πολύ καθαρή εικόνα για το πού «θα κάτσει» το αποτέλεσμα.

Ποινική δίωξη σε γνωστό δικηγόρο για βαρύ ξυλοδαρμό σε βάρος της συζύγου του

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σε γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια...

Κέρκυρα: Νεκρός ο αγνοούμενος Αμερικανός τουρίστας

Νεκρός εντοπίστηκε στις 1:30μ.μ σε παραλία κοντά στο παλιό λιμάνι του Μαθρακίου, ο 55χρονος Αμερικανός τουρίστας, του οποίου η εξαφάνιση δηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη...

Σαν σήμερα 16 Ιουνίου: Αυτοκτόνησε ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης

Το πρωινό της 16ης Ιουνίου του 1945, ο Άρης Βελουχιώτης, ή κατά κόσμον Αθανάσιος Κλάρας, αυτοκτονεί στην Μεσούντα της Άρτας, όταν περικυκλώθηκε από παραστρατιωκές...

Λέκκας: Υπάρχουν φόβοι για νέες πλημμύρες στη Θεσσαλία

Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την πιθανότητα να πληγεί ξανά η Θεσσαλία, με καταστροφικές πλημμύρες, όπως τον Σεπτέμβριο του...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Το Athens Pride 2024 τα είχε όλα - Μέχρι και υπερήφανα σκυλάκια! 16 Ιουνίου 2024

Τα Μερομήνια τρελάθηκαν: Ποιος καύσωνας; «Στις 22 με 26 του μήνα θα συμβεί κάτι...

Τι λένε τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι; Τι καιρός θα μας απασχολήσει; Μπορεί να έχουμε αναφερθεί στον τρελό καύσωνα που αναμένουμε όμως γύρω...

Σαν σήμερα 16 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1816: Κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στη βίλα του στη Γενεύη, ο Λόρδος...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οριστικό τέλος στις χωριστές ενημερότητες από εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Με εξπρές διαδικασίες και χωρίς να «τρέχουν» στην ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ θα μπορούν από...

Χαλκίδα: Τη χτύπησα με το μαχαίρι στον λαιμό, αρκετές φορές – Τι είπε στην απολογία του ο 39χρονος

Με σκυμμένο το κεφάλι και γρήγορα βήματα, ο 39χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 63χρονης...

Οι «τυχεροί» των φετινών φορολογικών δηλώσεων -Ποιοι θα πληρώσουν μισό φόρο

Φέτος τα πράγματα για τους επαγγελματίες έχουν δυσκολέψει λόγω του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης. Εντούτοις,...

Χαλκίδα: Εθισμένος στον τζόγο, φίλος της κόρης της είναι ο δράστης της 63χρονης που δολοφονήθηκε

Στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής, και συγκεκριμένα στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, κρατείται...