Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

Χιλιάδες οφειλέτες έχασαν την ρύθμιση των 100 δόσεων

Περίπου 74.000 οφειλέτες του Δημοσίου απώλεσαν την ρύθμιση του ν. 4321/2015 για την τμηματική εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα νέες οφειλές που εν τω μεταξύ βεβαιώθηκαν στα ονόματά τους.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από έγγραφο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή για να απαντηθεί ερώτηση βουλευτή Β. Κερκέρογλου για το πόσοι πολίτες έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων από την αντικειμενική αδυναμία εξόφλησης τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που προκύπτουν από πρόσφατα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών που έχασαν την ρύθμιση των 100 δόσεων για διάφορους λόγους και όχι μόνο λόγω αδυναμίας πληρωμής νέων οφειλών υπερβαίνει τους 300.000.

Στο έγγραφο που κοπινοποιήθηκε στη Βουλή σημειώνεται ότι: «δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια» ωστόσο επισημαίνεται ότι: «σύμφωνα με τα στοιχεία του ολοκληρωμένου συστήματος Taxis όπως αυτά ενημερώνονται από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, οι πολίτες που έχασαν την ρύθμιση των 100 δόσεων λόγω εκπρόθεσμων πληρωμών τρεχουσών οφειλών ανέρχονται σε 74.102».

Νέες οφειλές

Σημειώνεται, ωστόσο ότι η πληροφορία που παρατίθεται στο έγγραφο αφορά μόνο στους οφειλέτες οι οποίοι:

Δεν κατάφεραν να καταβάλουν εφάπαξ νέες οφειλές προς το Δημόσιο, έστω και με καθυστέρηση 30 ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.

Δεν κατάφεραν να καταβάλουν εφάπαξ νέες οφειλές προς το Δημόσιο έστω και με καθυστέρηση 15 ημερών μετά τη λήξη προθεσμίας πληρωμής.

Δεν κατάφεραν να καταβάλουν εφάπαξ και εμπρόθεσμα νέες οφειλές προς το Δημόσιο που προέκυψαν από την 1/1/2018 μέχρι τις 9/2/2018 ή δεν κατάφεραν να ρυθμίσουν κι αυτές τις οφειλές τους έως και σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις.

Στο έγγραφο της ΔΗΛΕΔ δεν περιλαμβάνονται στοιχεία για τους οφειλέτες που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων για άλλες αιτίες, δηλαδή στους 74.102 δεν περιλαμβάνονται αυτοί που:

Δεν κατέβαλαν 2 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου οκταμήνου της ρύθμισης, λόγω προφανούς οικονομικής αδυναμίας.

Δεν κατέβαλαν 3 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις μετά την πάροδο του οκταμήνου της ρύθμισης επίσης λόγω προφανούς οικονομικής αδυναμίας.

Καθυστέρησαν την καταβολή των τριών τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Δεν υπέβαλαν τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας κατά το διάστημα της ρύθμισης εντός τριών μηνών το αργότερο απ΄πο την παρέλευση της κανονικής προθεσμίας υποβολής τους.

Εντάχθηκαν στη ρύθμιση με εσφαλμένες βεβαιώσεις.

Σύμφωνα εξάλλουν με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά στη ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 2015, εντάχθηκαν συνολικά περισσότεροι από 922.00 οφειλέτες του Δημοσίου ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου εξακολουθούσαν να βρίσκονται στη ρύθμιση αυτή περίπου 474.000 οφειλέτες.

Πηγή: enikonomia.gr

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Συντάξεις μηνός Μαΐου, εφάπαξ και Αδειοδωρόσημο Πάσχα: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ και ποιοι...

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Απριλίου αρχίζει η επίσημη καταβολή συντάξεων μηνός Μαΐου 2024. Αναλυτικά, σήμερα θα πληρώσουν τα τέως ταμεία των μη μισθωτών τις συντάξεις αλλά...

Άρειος Πάγος: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, εκτός της «κούρσας» για τις ευρωεκλογές τέθηκαν οι «Σπαρτιάτες». Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον...

Ρέντη: Πώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών

Την συμμορία χούλιγκαν που εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Αρχιφύλακα Γεώργιου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Δεύτερη ευκαιρία” σε οφειλέτες στην εφορία για διατήρηση της ρύθμισης οφειλής 

Πρόσθετες τεχνικές διατάξεις για τη ρύθμιση οφειλών περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση...

ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι οι οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000€

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε την κατάσταση νομικών προσώπων και οντοτήτων, οι οποίοι οφείλουν στο Δημόσιο ή και...

Yπουργείο Οικονομικών: Λίφτινγκ στην πάγια ρύθμιση οφειλών των 24-40 μηνιαίων δόσεων σχεδιάζει το

Λίφτινγκ στη πάγια ρύθμιση των 24-48 μηνιαίων δόσεων για τα χρέη προς την Εφορία σχεδιάζει το υπουργείο...

Τον Αύγουστο στα “μανταλάκια” τα ονόματα όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ

Aπό τις αρχές Αυγούστου και μετά, αναμένεται η δημοσιοποίηση της λίστας όσων οφείλουν από...