Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Χωρίς ταξί η Αθήνα 27 & 28 Φεβρουαρίου

Χωρίς ταξί θα είναι η Αθήνα στις 27 και τις 28 Φεβρουαρίου, με το Συνδικάτο  Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) να αποφασίζει απεργία σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου του με τον γνωστό Θύμιο Λυμπερόπουλο να πρωτοστατεί.

Εκείνο το διήμερο θα γίνει γενική συνέλευση του κλάδου και συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με το ΣΑΤΑ μα καλεί τους αυτοκινητιστές από όλη την Ελλάδα να συστρατευτούν συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.

Ο κλάδος ζητά:

  • Ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.
  • Απάντηση από την κυβέρνηση, «γιατί αφήνει παράνομες εφαρμογές που χρησιμοποιούν είτε ταξί, είτε Ε.Ι.Χ να μην πληρώνουν κανένα φόρο, να βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μόνο φορολογικά βάρη».
  • Αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης από 40 ευρώ σε 45 ευρώ (τιμολόγιο 1) και από 55 ευρώ σε 60 ευρώ (τιμολόγιο 2). Μόνιμη παραμονή του συντελεστή Φ.Π.Α στις υπηρεσίες ταξί στο 13%.
  • Άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026. Η πρόταση του ΣΑΤΑ είναι να μετατεθεί αυτή η υποχρέωση για το 2035.
  • Νομοθετική ρύθμιση για την ειδική άδεια και αναπροσαρμογή ποινολογίου.

Για την την αναπροσαρμογή των ποινών, το ΣΑΤΑ προτείνει:

  • Οι παραβάσεις όπως, άγρα πελατών, παραβίαση προτεραιότητας σε πιάτσα, υπερχρέωση πελατών, αλλαγές νομισμάτων, να μεταφερθούν στην κατηγορία των ποινών υψηλής αξιολόγησης με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και αφαίρεση ειδικής άδειας.
  • Επανεξέταση και ψηφιοποίηση των ειδικών αδειών.
  • Σωστή εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και δημιουργία μητρώου για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό. Αύξηση της ελάχιστης τιμής σύμβασης των Ε.Ι.Χ κατά 33%.
  • Ξεκάθαρος και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμός των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό.
  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την είσπραξη του κομίστρου.
  • Απαλλαγή ή μείωση ΦΠΑ για την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου που ταξινομείται ως ΕΔΧ Ταξί.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Επιδοτήσεις για την αγορά όλων των τύπων αυτοκινήτων που ταξινομούνται ως ταξί ή αύξηση στο όριο ηλικίας χαρακτηρισμού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ως ΕΔΧ από τα πέντε στα οκτώ έτη.

«Όλα αυτά είναι ζητήματα που δεν έχουν λυθεί και κρατάνε τον κλάδο αιχμάλωτο στη στασιμότητα. Για το προεδρείο, η αδιαφορία της κυβέρνησης, είναι αιτία πολέμου», επισημαίνει το ΣΑΤΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Συναγερμός στην Πολιτική προστασία για πυρκαγιές – Τρεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν στελέχη...

Σαντορίνη: Εκτάκτως ο Λέκκας για τις κατολισθήσεις – Ο κίνδυνος είναι υψηλός

Τρόμος επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στη Σαντορίνη μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε στη Θηρασιά. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το cyclades24.gr κατολίσθηση σημειώθηκε λίγο μετά τις...

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7 ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της «Εγκληματικής Οργάνωσης» που εξιχνιάστηκε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πιο...

Μαρούσι: Δέκα άτομα εμπλέκονται στον καυγά που άφησε νεκρό και τραυματίες

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω από νυχτερινό...

Η φωτογραφία της ημέρας

Και το όμορφο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται... 28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις – Ποιοι δρόμοι είναι στο “κόκκινο”

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης...

ΠΝΟ: Με 24ωρη απεργία συμμετέχει η στις 17 Απριλίου – Δεν θα γίνουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ έχει κάνει γνωστή η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με συνέπεια...

ΑΔΕΔΥ: Αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 21 Μαΐου

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο...

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά έξω από τη Βουλή και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Επεισόδια έγιναν στο τέλος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Μία ομάδα ατόμων έριξε...