Δάσκαλε που δίδασκες: 8 πράγματα που μάθαμε εντελώς λάθος στο σχολείο

596

Μάλλον κάποια πράγματα δε μας τα μάθανε σωστά στο σχολείο. Και, μάλιστα, υπάρχει μια λίστα με 8 από αυτά που μάλλον θα μας εκπλήξει:

1. Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής: Γενιές παιδιών μεγαλώσανε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο. Στην πραγματικότητα τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!

2. Στα ποντίκια αρέσει το τυρί: Στα ποντίκια αρέσουν οι τροφές που είναι πλούσιες σε σάκχαρα όπως επίσης το φυστικοβούτυρο και τα δημητριακά.

3. Ο Ναπολέων ήταν κοντός: Στην πραγματικότητα είχε ύψος περίπου 1.70 μ., που ήταν το μέσο ύψος για την εποχή του.

4. Ο Τόμας Έντισον ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα: Ο Έντισον ανακάλυψε πολλά πράγματα αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα σχεδόν ταυτόχρονα με το Βρετανό Τζόζεφ Σουάν, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της εφεύρεσης.

Διαβάστε επίσης:  ΥΜΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ!

5. Ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο: Ο Δαρβίνος δεν είπε ακριβώς αυτό, αν και οι περισσότεροι αυτό του χρεώνουν. Εκείνο που υποστήριξε ο Δαρβίνος ήταν ότι οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και ο άνθρωπος είχαμε τον ίδιο πρόγονο πριν από εκατομμύρια χρόνια.

6. Οι Βίκινγκς είχαν κράνη με κέρατα: Οι Βίκινγκς ενταφιαζόταν μαζί με τα κράνη τους και τα κέρατα που χρησιμοποιούσαν για να πίνουν. Όταν ανακαλύφθηκαν οι πρώτοι τάφοι θεωρήθηκε λανθασμένα ότι είχαν κράνη με κέρατα.

7. Ο Κολόμβος πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη: Μπορεί να μη γνώριζε πόσο μεγάλη είναι η Γη, αλλά σίγουρα δεν ανησυχούσε μήπως πέσει στο κενό όταν θα φτάσει στην άκρη της.

8. Διαφορετικά σημεία της γλώσσας αναγνωρίζουν διαφορετικές γεύσεις. Πράγματι έχουμε διαφορετικούς αισθητήρες σε διαφορετικά σημεία της γλώσσας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι χωρισμένη σε διακριτές περιοχές. Ο διαχωρισμός έγινε κυρίως για την ευκολία διδασκαλίας.