ΔΕΔΔΗΕ: Με εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα καλύψει τις απεργίες ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

22
ΔΕΔΔΗΕ: Δωρεάν έλεγχος της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης των κτισμάτων στις πληγείσες περιοχές

Με ενέργεια από τις ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, τα αιολικά και φωτοβολταϊκά συστήματά και με εισαγωγές τις απογευματινές ώρες θα καλύψει ο διαχειριστής συστήματος της ανάγκες σε ενέργεια μέσα στις απεργίες των εργαζομένων στην ΔΕΗ.

Ωστόσο δεν αποκλείεται στην Κρήτη να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς το ενεργειακό της σύστημα είναι αυτόνομο.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αν υπάρξουν διακοπές καταγγέλουν οι συνδικαλιστές , θα γίνουν μόνο σε περίπτωση που το θέλει η κυβέρνηση και μάλιστα προτίθενται να καταθέσουν αγωγές σε περίπτωση που διακοπεί η ηλεκτροδότηση εσκεμμένα.

Αύριο στις 11 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πρόκειται να καταθέσουν τις απόψεις τους συνδικαλιστές, φορείς και εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, ενώ έως την Τετάρτη η κυβέρνηση θα έχει ψηφίσει το σχέδιο που προβλέπει την πώληση λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη καθώς και των ορυχείων που τα τροφοδοτούν.

Διαβάστε επίσης:  Σεισμός ΤΩΡΑ στην Κρήτη

Οι δε εργαζόμενοι που θα απομείνουν, θα έχουν εξασφαλισμένη εργασία για τα επόμενα 6 χρόνια.

Σύσσωμη διαφωνεί η αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια» που θα βάλει την ΔΕΗ σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Στη Δυτική Μακεδονία, σειρά συμβούλων της συμπολίτευσης της περιφέρειας παραιτούνται, ενώ πριν από λίγο περισσότεροι από 2000 εργαζόμενοι και κάτοικοι διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης.