Διαβεβαίωση Τσίπρα: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές οφειλές (βίντεο)

29
Τσίπρας, διαβεβαίωση, γερμανικές αποζημιώσεις,

Στη διαβεβαίωση πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προέβη την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, κατά τον χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού στρατού και απαιτεί την έμπρακτη αναγνώρισή τους και από τη γερμανική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση 73 ετών

Ενώ τόνισε, πως η χώρα μας «έχει για πρώτη φορά συγκροτημένη πολιτική για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε πως «η ελληνική Πολιτεία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό – και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο – προς την κατεύθυνση αυτή» και συμπλήρωσε: «Αυτόν τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε, όχι με προχειρότητα, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και νομική τεκμηρίωση».

Διαβάστε επίσης:  Η προκλητική απάντηση Ερντογάν στον Πούτιν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς (Βίντεο)

Ο Αλ.Τσίπρας έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μόνο μέσα από την ομοψυχία μπορεί ο ο τόπος να προχωρήσει μπροστά και να διεκδικήσει την ιστορική δικαίωση σε ό,τι αφορά τις οφειλές».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός επισήμανε: «Αυτό το ηθικό και πολιτικό χρέος δεν είναι χρέος μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη, στον ίδιο τον γερμανικό λαό και στα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού».