Ο διεθνής Τύπος αποθεώνει τον χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια

55
Λευτέρης Πετρούνιας, κρίκους, χρυσός,

Ο Λευτέρης Πετρούνιας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την μοναδική του εμφάνιση στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αποθεώθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου,  με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση.

«O νέος Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Ο Έλληνας Πετρούνιας κέρδισε τον τίτλο στους κρίκους» είναι ο τίτλος του αμερικανικού NBC που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Tο συνήθως θορυβώδες κοινό της Ολυμπιακής Αρένας βυθίστηκε στη σιωπή. Είχε έλθει η στιγμή για τον ήρωά του, τον πρώτο Βραζιλιάνο γυμναστή που είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο να προσπαθήσει να αποδείξει ότι παραμένει “Αρχοντας των Δακτυλιδιών”.

Όμως ο Αρτούρ Ζανέτι δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα -φαινομενικά άκοπα- κρατήματα και την άψογη προσγείωση του Ελευθέριου Πετρούνια», για τον οποίο σημειώνει πως ήταν ο μόνος αθλητής που ξεπέρασε τους 16 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:  ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Κρήτη! Τροχαίο με δύο νεκρούς

«Με βάση το βαθμό δυσκολίας, ο Πετρούνιας ξεπερνούσε μόνο έναν από τους άλλους επτά φιναλίστ. Η εκτέλεσή του όμως, τους ξεπέρασε όλους. Παραδοσιακή ελληνική μουσική πλημμύρισε την Αρένα, για να γιορτάσουν την χρυσή προσπάθειά του», αναφέρει το βρετανικό BBC.

Η L’ EQUIPE τονίζει «Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε ότι είναι το “αφεντικό” στους κρίκους κατακτώντας τον ολυμπιακό τίτλο, μπροστά από τον Βραζιλιάνο Ζανέτι».

Tο Reuters σε άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «ο Πετρούνιας φουσκώνει τους μύες του και κερδίζει το χρυσό» σημειώνει πως ο «μυώδης Έλληνας, Λευτέρης Πετρούνιας, έκανε επίδειξη ανωτερότητας στο αγώνισμα των δυνατών, αφού κέρδισε με μικρή διαφορά το φαβορί και χρυσό ολυμπιονίκη του 2012, Αρτούρ Ζανέτι»

«Ο Ελληνας Πετρούνιας εκθρόνισε τον Ζανέτι» είναι το σχόλιο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).