Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
8.2 C
Athens

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Με τα πιο σκοτεινά χρώματα σκιαγράφησε το πορτρέτο του Μπάμπη…

Με τα πιο σκοτεινά χρώματα σκιαγράφησε το πορτρέτο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στη δίκη για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου , με την οποία θύτης και θύμα είχαν κάνει δώδεκα συνεδρίες.

Η κατάθεση της μάρτυρος ήταν συγκλονιστική γιατί περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις προσωπικότητες του κατηγορούμενου και της Καρολάιν τη σχέση τους .αλλά αναφέρθηκε και στην εκτίμηση της ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ο δράστης της δολοφονίας της συζύγου του από εκείνο το πρωινό της 11ης Μαϊου 2021.

“Όταν άκουσα το έγκλημα η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο κα να της πω ότι με αυτά που βλέπω ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα .Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί… Το σκυλί το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς”, κατέθεσε η μάρτυρας.

Μίλησε για επίσης για τη ναρκιστική διαταραχή που φέρεται να έπασχε ο κατηγορούμενος εκφράζοντας μάλιστα την έκπληξη της όταν την ημέρα της κηδείας της Καρολάιν είδε τον κατηγορούμενο να έχει στην αγκαλιά του το μωρό, χρησιμοποιώντας το, όπως είπε σαν ασπίδα προστασίας.

Η μάρτυρας στη συγκλονιστική κατάθεση της είπε:

Περί τα μέσα Νοεμβρίου 2020 μέσω ίντερνετ ήρθε νέο ραντεβού από τον κατηγορούμενο και τη σύζυγό του. Ήρθε το ζευγάρι στο γραφείο μου μαζί με το μωρό που ήταν πέντε μηνών. Η Καρολάιν μου είπαν ότι βίωνε επιλόχια κατάθλιψη. Στην έναρξη της συνεδρίας ήταν και τα δύο μέλη και μετά αποχωρούσε και έμενε η Καρολάιν. Άλλες φορές ερχόταν μόνος ο σύζυγος.

Αν θυμάμαι καλά κάναμε δώδεκα συνεδρίες. Την πρώτη φορά που ήρθαν ξεκίνησε να μιλάει ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντας μια ιδανική σχέση ,μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια ,πάθος ,μια ιδανική κατάσταση. Και αναφέρθηκε λόγω της προηγούμενης αποβολής και της εγκυμοσύνης είναι δύσκολη για την Καρολάιν και διήνυε περίοδο επιλοχίας κατάθλιψης.

Με το που έφυγε ο σύζυγος και έμεινε μόνη της η Καρολάιν η πρώτη κουβέντα που μου είπε είναι “θέλω να πάρω το παιδί μου και να φύγω από το σπίτι”.
Η ιδανική εικόνα του γάμου αποδομήθηκε σε μια ερεβώδη κατάσταση.
Έπρεπε να ψάξω να βρω ποιος έλεγε την αλήθεια και να μπω στα βαθιά. Τα δικά μου παιδιά είναι πάνω από τριάντα ετών και την. Καρολάιν την έβλεπα σαν παιδί.

Στην πορεία των συνεδρίων η Καρολάιν ήταν ένα παιδί που φοβόταν και ήταν κλειστός άνθρωπος .
Μου είπε ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει. Ήθελε να φύγει γιατί αισθανόταν ότι έχανε τον εαυτό της ,έχανε τη ζωή της. Η Καρολάιν στην Αλόννησο είχε πολλές δραστηριότητες και πολύ αγαπητή, λάτρευε τα ζωηρά ,ήταν η χαρά της ζωής .Το έβλεπες στα μάτια της .Είχε πολύ ωραία μάτια και χαμόγελο. Στην πορεία κατάλαβα ότι οι μώλωπες της ψυχής ήταν μέσα σε αυτό το χαμόγελο. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της ψυχής της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω κάτι.

Πρόεδρος: Υπήρχε συμπεριφορά συζύγου της που διαφωνούσε
Μαρτυρας: Ήταν χειριστική και κακοποιητική η συμπεριφορά του. Πολλές φορές δεν καταλάβαινε και η ίδια .Την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Της έστελνε χρήματα η μητέρα της και δεν είχε ποτέ χρήματα πάνω της. δεν είχε πάνω της ούτε πέντε ευρώ Είχαν στο κινητό τους εφαρμογή που αν πάσα ώρα και στιγμή ήξερε ο ένας που βρίσκεται ο άλλος. Αυτό το είχε αποφασίσει ο κατηγορούμενος.

Την έβαλε σε ένα ροζ συννεφάκι για να πιστέψει ότι αυτός ο άντρας ήταν ο άντρας της ζωής της .Πετούσε με το ελικόπτερο πάνω από το σχολείο της.

Στην πρώτη ερώτηση που της έκανα ήταν αν με τον συντρόφου της είχε ερωτικές επαφές και μου είπε όχι. Μου είπε ότι ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο αλλά σιχαίνομαι τον άνθρωπο . Και αυτό κουμπώνει με τη σχέση εξάρτησης θύτη και θύματος.

Ο χειριστικός άνθρωπος έχει μεγάλο ταλέντο. Πείθει το θύμα ότι έχει άδικο και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Η Καρολάιν ασχολείτο μόνο με το παιδί της.Το παιδάκι ήταν χαμογελαστό και ήρεμο .

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος είχε καταλάβει ότι ήταν σε ευάλωτη κατάσταση?
Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος έδινε πάντα εικόνα τέλεια προς τα έξω Δεν ήθελε να είχε η εικόνα του διαρρέουσες κηλίδες. Πάντα έφταιγε η Καρολάιν και πότε εκείνος. Δεν είχε καθόλου ενσυναίσθηση.

Τον Δεκέμβριο 2020 είχαν αποφασίσει να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι. Η Καρολάιν ήταν πάρα πολύ χαρούμενη. Έλαμπαν τα μάτια της. Ήταν ένα παιδί με μεγαλείο χαρακτήρα. Μόνο αγάπη έδινε.

Τα προβλήματα στις σχέσεις του κατά την άποψη μου τα δημιουργούσε ο κατηγορούμενος. Όταν έχουμε έναν χειριστικό άνθρωπο οδηγούμαστε σε ολέθριες σχέσεις. Σύμφωνα με τα εγχειρίδια οι χειριστικός σχέσεις μπορεί να οδηγήσουν και στο έγκλημα.

Ο φόβος ήταν πάντα έντονος στο θύμα

Η ναρκιστική διαταραχή προσωπικότητας διέπεται από συγκεκριμένα χαρακτήρα όπως η απόλυτη έλλειψη ενσυναίσθησης, δεν καταλαβαίνω τα συναισθήματα του άλλου .

Στις 4/2 διεκόπη η συνεργασία μας με ένα γραπτό μήνυμα. Και τότε είχα την τελευταία επικοινωνία με τον κατηγορούμενο οπ οποίος μου είπε ότι η Καρολάιν δεν θέλει να συνεχίσει.

Όταν άκουσα το έγκλημα η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο κα να της πω ότι με αυτά που βλέπω ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα .Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί… Το σκυλί το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΟΠΕΚΑ: Την Παρασκευή τα προνοιακά επιδόματα

ΟΠΕΚΑ: Αύριο τα επιδόματα

Αύριο, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά, οικογενειακά και στεγαστικά επιδόματα, συνολικού ύψους άνω των 197 εκατομμυρίων ευρώ σε 740.611 δικαιούχους. Ειδικότερα, οι πληρωμές...

Έπεσε μαχητικό F-4 στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας – Έρευνες για τους δύο πιλότους

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία το πρωί της Δευτέρας όταν ενημερώθηκε για πτώση αεροσκάφους F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας. Κατά τις πρώτες πληροφορίες...

Η φωτογραφία της ημέρας: Οικισμός ψαράδων στον Λουδία ποταμό

Οικισμός ψαράδων στον Λουδία ποταμό 30 Ιανουαρίου 2023

Λάρισα: Γυναίκα κατήγγειλε τον σύζυγο της για βιασμό

Σοβαρό συμβάν ενδοοικογενειακής βίας κατήγγειλε το μεσημέρι της Κυριακής στις Αστυνομικές Αρχές της Λάρισας μία γυναίκα από χωριό του δήμου Κιλελέρ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες...

Σαν σήμερα 30 Ιανουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμo. Γεγονότα 1823: Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου, μετά το όραμα...
ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ - «Τουρισμός για Όλους»: Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις

Σήμερα η 3η κλήρωση του Προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”

Σήμερα, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα γίνει η 3η κλήρωση του Προγράμματος "Τουρισμός για Όλους" που αφορά 125.000 νέους δικαιούχους, φτάνοντας έτσι τους 400.000 συνολικά...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,248ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γλυκά Νερά: Οι γονείς του πιλότου διεκδικούν την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις της Σούζαν Κράουτς, μητέρας της δολοφονηθείσας Καρολάιν...

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μεταβίβασε την περιουσία του στη μικρή Λυδία

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν...

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η ψυχιατρική έκθεση για τον δολοφόνο της Καρολάιν

Στην έκθεσή της, οι εκτιμήσεις της οποίας χρησιμοποιήθηκαν από το δικαστήριο προκειμένου να εντοπιστεί...

Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ομόφωνα ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται κρίθηκε πριν από λίγα λεπτά...