Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Δίκη για βιτριόλι: Ήθελα να την εκδικηθώ, πήρα την ιδέα από την τηλεόραση

«Ήθελα να πονέσει η Ιωάννα, όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου». Αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε στον εισαγγελέα η 36χρονη κατηγορουμένη όταν τη ρώτησε για ποιο λόγο περιέλουσε με βιτριόλι την 35χρονη Ιωάννα, καταστρέφοντας για πάντα το πρόσωπό της.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για την άλλη Πέμπτη με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη.

«Από ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση μου ήρθε η ιδέα για το βιτριόλι. Ήθελα να την εκδικηθώ».

«Μου είχε καρφωθεί η ιδέα για το βιτριόλι από την τηλεόραση. Είχα ακούσει ότι ήταν μέσο εκδίκησης…». Με αυτά τα λόγια η 36χρονη Έφη, προσπάθησε να εξηγήσει το λόγο που επέλεξε να καταστρέψει για πάντα τη ζωή της 35χρονης Ιωάννας, ρίχνοντας της βιτριόλι, την ώρα που πήγαινε στο γραφείο της. Και μόνο, αφού ο πρόεδρος του δικαστηρίου της έδειξε φωτογραφίες του θύματος, αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι αλλά και τις χειρουργικές επεμβάσεις που υποβλήθηκε, είπε: «Σίγουρα ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν και για τίποτα να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και να υποφέρουν δύο οικογένειες…».  Ζήτησε συγγνώμη εκ των υστέρων αναγνώρισε ότι ο λόγος δεν ήταν τέτοιος που να δικαιολογεί την πράξη της και κλείνοντας διαβεβαίωσε πως δεν κινδυνεύει Ιωάννα όταν βγει από την φυλακή.

Η απολογία της κατηγορουμένης:

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί» ανέφερε.

Η ιδέα για το βιτριόλι και η προμήθεια

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» ανέφερε σχετικά με το πως αποφάσισε την επίθεση.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ήταν δύσκολο να βρει βιτριόλι και κατευθύνθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να αναζητήσει.

«Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν»

Για την στιγμή της επίθεσης

«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

Για την ημέρα της σύλληψης

«Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψης μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Για την συνομιλία της με την εξαδέλφη του θύματος μετά την επίθεση

«Η εξαδέλφη της ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ήταν λογικό να μιλάω μαζί συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Πράγματι έγινε η κλήση και ρώτησα από ενδιαφέρον πως είναι γιατί όπως σας είπα ήθελα να την τραυματίσω και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο».

Πως προμηθεύτηκε το οξύ

«Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανό απ’ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι».

Προέδρος: Πως ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.

Προέδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Πρόεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν της το ρίξατε τα πόδια.

Κατηγορούμενη: Δεν σημάδεψα τα πόδια. Πήγα να το ρίξω στην αριστερή πλευρά. Αλλά εκείνη όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μου γύρισε.

Εισαγγελέας: Θέλατε να της προκαλέσετε ζημιά για να μην είναι όμορφη;

Κατηγορούμενη: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου

Κλείνοντας πάντως την απολογία της η 36χρονη, θέλησε να εμφανιστεί καθησυχαστικη για την Ιωάννα που, όπως είχε πει στην κατάθεσή της φοβόταν πως μπορεί να επιδιώξει, βγαίνοντας από τη φυλακή η κατηγορουμένη, να αποτελειώσει το έγκλημά της. Τα λόγια της ωστόσο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του αδελφού της Ιωάννας.

Κατηγορούμενη: Θέλω να διαβεβαιώσω την Ιωάννα ότι δεν έχει να φοβάται.

Αδελφός θύματος: Μας έπεισε το φίδι

Κατηγορούμενη: Δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια πράξη. Και να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη από όλους πως δεν πρόκειται να της ξανακάνει κακό

Η κατηγορουμένη η οποία δεν έχασε την ψυχραιμία της καθ όλη τη διάρκεια της απολογία της, επιμένοντας πως ήθελε να εκδικηθεί την Ιωάννα επειδή φοβόταν πως είχε μπει στη ζωή του 40χρονου Νώντα, με τον οποίο εκείνη, όπως ισχυρίστηκε είχε ερωτική σχέση.

Εισαγγελέας: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ρίξατε στην Ιωάννα το υγρό;

Κατηγορούμενη: Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν

Εισαγγελέας: Είχατε σκεφτεί να της προκαλέσετε βλάβη με άλλο μέσο; Με μαχαίρι;

Κατηγορούμενη: Το μαχαίρι είναι φονικό όπλο.

Εισαγγελέας: Θέλετε λοιπόν να την εκδικηθείτε; Τι μορφή είχε αυτή η εκδίκηση στο μυαλό σας. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή;

Κατηγορούμενη: Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή. Έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα αμφιβολίες. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης έλεγα τι να κάνω. Είδα στη τηλεόραση για κάποια επίθεση με βιτριόλι

Εισαγγελέας: Ποια ήταν η γνώμη σας για την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Τη συμπαθούσα.

Όταν όμως η Ιωάννα αποδέχτηκε το αίτημα φιλίας του 40χρονου και η κατηγορουμένη είδε ότι έγιναν φίλοι στο Facebook, άλλαξαν όλα.

Εισαγγελέας: Αυτό κλόνισε την εμπιστοσύνη σας;

Κατηγορουμένη: Ναι

Εισαγγελέας: Είχε γνώση η Ιωάννα όταν αποδέχθηκε τον 40χρονο;

Κατηγορουμένη: Όχι

Εισαγγελέας: Τότε γιατί λέτε ότι δεν έπρεπε να τον αποδεχθεί;

Κατηγορουμένη: Όχι, εγώ μιλάω για μετά.

Εισαγγελέας: Έκανε για σας κάτι ανήθικο η Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Όχι δεν το θεώρησα ανήθικο. Μετά εγώ επικοινώνησα με την Ιωάννα και της είπα να τον διαγράψει. Αυτή επέμενε ότι δεν μου έχει κάνει και κάτι να τον διαγράψω

Εισαγγελέας: Τον διέγραψε.

Κατηγορούμενη: Ναι.

Εισαγγελέας: Αυτή η στάση της ήταν έντιμη;

Κατηγορούμενη: Βεβαίως.

Εισαγγελέας: Τον ίδιο τον ρωτήσατε;

Κατηγορούμενη: Ναι αλλά το απέφυγε. Δεν ήθελε να το σχολιάσει καθόλου και απέφυγε τη συζήτηση. Εμένα μου είχε δημιουργηθεί καχυποψία και αμφιβολία.

Εισαγγελέας: Πριν την Ιωάννα ο ίδιος σας είχε δώσει άλλη αφορμή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Θεωρούσατε την Ιωάννα αντίπαλο;

Κατηγορούμενη: Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα.

Στην απολογία της η 36χρονη έριξε πάντως εμμέσως το φταίξιμο για την καχυποψία της στον 40χρονο ο οποίος όλο της άφηνε υπονοούμενα, όπως είπε

Κατηγορούμενη: Δεν θα έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν δεν θα είχα πράξει έτσι. Δεν με καθησύχαζε.

Εισαγγελέας: Μετά άρχισε η παρακολούθηση;

Κατηγορούμενη: Αρχικά πήρα ένα gps. Έψαξα στο Ίντερνετ ότι υπάρχει αυτή η συσκευή και ότι υπάρχει ένας συγχρονισμός με με μια κάρτα σύνδεσης. Τοποθέτησα το gps στο αυτοκίνητο του 40χρονου. Και μου έδινε στίγμα. Τον είχα δει και στη Πλάτωνος και στη Μακρυγιάννη και σε άλλες περιοχές. Ήταν δυο τα gps

Εισαγγελέας: Και στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχατε τοποθετήσει;

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Πως ξέρατε το αμάξι;

Κατηγορούμενη: Μια ημέρα που πήγα να παρακολουθήσω την είδα να βγαίνει. Είναι με μαγνήτη το GPS κολλάει κάπου που να έχει σίδερο.

Εισαγγελέας: Δηλαδή κάποια περίοδο παρακολουθούσατε και τους δυο; Βλέπατε και τα στίγματα και των δυο.

Κατηγορούμενη: Όχι και τους δυο παράλληλα. Είτε έβλεπα αυτή είτε τον Νώντα, το ίδιο ήτανε, διπλός κόπος ήτανε….

Εισαγγελέας: Από το καλοκαίρι αρχίζετε να τρέφετε αισθήματα μίσους στην Ιωάννα; Αισθανθήκατε ότι σας πρόδωσε;

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Σήμερα θεωρείτε ότι έφταιξε κάπου;

Κατηγορούμενη: Ναι. Με περιέπαιζε και η Ιωάννα και ο Νώντας. Το ξέρω ότι δεν ήταν λόγος να κάνω αυτή την αχαρακτήριστη πράξη. Εκ των υστέρων βέβαια αυτό.

Η κατηγορουμένη παραδέχτηκε πως είχε παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας.

Εισαγγελέας: Τι ώρες την παρακολουθούσατε στο σπίτι;

Κατηγορούμενη: Αργά το απόγευμα κατά τις έξι με οκτώ. Είχα πάει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Εισαγγελέας: Γιατί θέλατε να την παρακολουθείτε στο σπίτι της;

Κατηγορούμενη: Για να δω αν είναι μαζί της ο Νώντας. Μου είχε μπει το μικρόβιο της εμμονής… Το Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του Νώντα στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα.Και κάποια στιγμή είδα και στην εργασία της Ιωάννας στη Θησέως.

Εισαγγελέας: Αυτό ήταν το γεγονός που σας έκανε να πάρετε την απόφαση για εκδίκηση;

Κατηγορούμενη: Ναι

Από τη στιγμή πάντως που πήρε την απόφαση να επιτεθεί με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, δεν κλονίστηκε ποτέ.

Εισαγγελέας: Είχατε δεύτερη σκέψη για άλλο μέσο εκτός από το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Σας προβλημάτισε ότι δεν ήταν εύκολη η προμήθεια του;

Κατηγορούμενη: Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο.

Εισαγγελέας: Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Είδα μόνο ένα «Χ». Αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε όλα όσα γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ .

εισαγγελέας: Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας:Τι ποσότητα ήταν;

Κατηγορούμενη: Σίγουρα ήταν ένα λίτρο. Αυτό δεν μπορούσα να το κουβαλήσω

Εισαγγελέας: Εσείς όταν πήγατε στις 19 Μαΐου το πρωί είχατε αποφασίσει να πάτε να ρίξετε το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Γιατί βάλατε περούκα, γυαλιά και μακριά μανίκια;

Κατηγορούμενη: Έβαλα αυτά για να μην με αναγνωρίσει.

Εισαγγελέας: Γιατί βάλατε γάντια και μακρυμάνικα ρούχα;

Κατηγορούμενη: Φορούσα μια ανοιξιάτικη καπαρντίνες.

Εισαγγελέας: Προσπαθούσατε να μην αναγνωριστείτε;

Κατηγορούμενη: Ναι και να μην αφήσω αποτυπώματα.

Εισαγγελέας: Πότε έγινε η μετάγγιση;

Κατηγορούμενη: Πιο πριν, σε ένα μεταλλικό δοχείο γιατί δεν μπορούσα να μεταφέρω το βιτριόλι όλο. Ήταν βαρύ σαν αντικείμενο.

Εισαγγελέας: Αν μπορούσατε να το μεταφέρετε θα το παίρνατε μαζί σας;

Κατηγορούμενη: Δεν σκόπευα να το ρίξω όλο. Ένα ποτήρι. Ήταν σαν ένας μεταλλικός θερμός με ένα καπάκι.

Εισαγγελέας: Τι σας απέτρεψε να το ρίξετε την πρώτη φορά;

Κατηγορούμενη: Φοβήθηκα ότι αυτό που έκανα …Κάτι με σταμάτησε.Δεν μπορώ να ξέρω το λόγο… Όταν έφυγα όμως πάλι το μετάνιωσα που δεν το έκανα .

Η κατηγορουμένη είχε ζητήσει και από άλλο πρόσωπο του περιβάλλοντος της να τη βοηθήσει για την παρακολούθηση της Ιωάννας και του 40χρονου αλλά εισέπραξε άρνηση.

Εισαγγελέας: Του ζητήσατε να παρακολουθήσει την Ιωάννα και τον Νώντα;

Κατηγορούμενη: Ναι, αλλά δεν το έκανε. Με απέφυγε λέγοντας μου ότι είχε δουλειές.

Ωστόσο η 36χρονη επανέλαβε πως δεν ζήτησε βοήθεια για να πάρει το βιτριόλι.

Κατηγορούμενη: Εννοούσα μέσω παρακολούθησης, δεν απευθύνθηκα ποτέ σε αυτόν για το βιτριόλι, δεν ήθελα να τον βάλω σε υποψίες και να με ρωτάει.

Η Ιωάννα ακούγοντας την απολογία της κατηγορουμένης, αμίλητη κρατούσε σημειώσεις. Ακόμη και την ώρα που η 36χρονη μιλούσε για τη στιγμή της επίθεσης.

Εισαγγελέας: Είδατε ότι φτάνει η Ιωάννα. Κοιτούσε το πάτωμα;

Κατηγορούμενη: Κοιτούσε σαν ένας άνθρωπος σκεπτικός όσο περίμενε το ασανσέρ.

Εισαγγελέας: Τρέξετε να ανεβείτε τις σκάλες;

Κατηγορούμενη: Δεν έτρεξα.

Εισαγγελέας: Η Ιωάννα είπε ότι άκουσε έναν θόρυβο.

Κατηγορούμενη: Ίσως από το φερμουάρ της τσάντας μου που την άνοιξα για να πάρω το υγρό.

Όσο για τα τηλεφωνήματα που φέρεται πως έκανε μετά την επίθεση, η 36χρονη, είπε πως είχε ανάγκη να μιλήσει σε δικούς της ανθρώπους. «Ήταν πολύ δικοί μου άνθρωποι. Ήξεραν τα προσωπικά μου. Ήθελα με κάποιον να μιλήσω προκειμένου να αποφορτιστώ»

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε πριν την έναρξη της απολογίας τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με την υποβολή αυτοτελούς υπερασπιστικού ισχυρισμού . Επ’ αυτού το δικαστήριο θα αποφανθεί με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του.

Η σημερινή ημέρα επεφύλαξε και μια σκηνή προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των δυο γυναικών. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;». Οι  αστυνομικοί που βρίσκονται στην αίθουσα για τη φύλαξη της κατηγορουμένης τη  μετέφεραν σε άλλο χώρο για λόγους αποφυγής εντάσεων.

Ιωάννα: Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση

«Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση», δήλωσε μεταξύ άλλων η Ιωάννα σχολιάζοντας την απολογία της κατηγορουμένης. Μάλιστα πρόσθεσε ότι εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη, όταν ο πρόεδρος της έδρας έδειξε σε εκείνη φωτογραφικό υλικό από τα χειρουργεία.

Η δήλωση της Ιωάννας

«Σήμερα περίμενα να ακούσω κάποιες απαντήσεις. Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορορουμένη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες μου με τα χειρουργεία και με όλα όσα έχω τραβήξει εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη.

Ερώτηση: Δέχεστε τη συγνώμη της;

Ιωάννα: Ευχαριστώ πολύ

Νίκος Αλεξανδρής: Για να είναι δεκτή η συγνώμη πρέπει να είναι ειλικρινής, υπάρχουν λέξεις που ντράπηκαν, δεν ντράπηκε όμως το στόμα που της εκστόμισε. Ο ίδιος χαρακτήρισε μυθεύματα όσα είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη.

Απόστολος Λύτρας: Περιμέναμε όλοι να ακούσουμε την εξήγηση της φράσης «εσύ Ιωάννα ξέρεις». Η κατηγορούμενη είπε ότι θεωρούσε ότι κινδύνευε η υποτιθέμενη σχέση της με το 40χρονο με τον οποίο η Ιωάννα δεν είχε συναντηθεί. Προσπάθησε να πείσει ότι το βιτριόλι ήταν λίγο ενώ οι ειδικοί λένε ότι ήταν τουλάχιστον ένα λίτρο. Δε μένει καμία αμφιβολία ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα».

Με την απολογία της κατηγορουμένης, η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι περνά πλέον στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που θα απονείμει δικαιοσύνη για την θύτη αλλά και για το θύμα, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πέρασε «ξυστά» από τον θάνατο και έκτοτε άλλαξε για πάντα η ζωή της.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για τον καιρό του Πάσχα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μια πρώτη...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από...
25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Η ιστορική ποινική δίκη του Τραμπ αρχίζει μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων...

Δίκη για το Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της...

Κιβωτός του Κόσμου: Διεκόπη για τις 4 Απριλίου η δίκη του πατέρα Αντωνίου

Διακοπή δόθηκε στη δίκη του πατέρα Αντωνίου και επτά πρώην εργαζόμενων στην Κιβωτό του...

Δίκη Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης: Συνδέω τους θανάτους με τους καβγάδες και τους χωρισμούς

Mε την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται η δίκη για τους θανάτους των δύο...