Δήλωση-γρίφος για εθνικές εκλογές τον Ιούνιο

36

«Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριον των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της πολιτική δυναμική».

Αυτή η απάντηση του υπουργού Επικρατείας, προσωπικού φίλου του Αλέξη Τσίπρα και επιφορτισμένου -συν τοις άλλοις- με τον ρόλο του εκλογολόγου της κυβέρνησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, στο ITV Ιωαννίνων, βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ακριβώς στην αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

Ο επικεφαλής του πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού του Μαξίμου έδωσε αυτήν την απάντηση στην ερώτηση αν βλέπει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο σε συνέντευξή του στο ITV Ιωαννίνων. Για να δείξει ότι δεν επρόκειτο μάλιστα για ένα φραστικό λάθος, ανέβασε τη συνέντευξή του με το συγκεκριμένο απόσπασμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η τοποθέτηση του κ. Βερναρδάκη, ο οποίος ως πολιτικός επιστήμονας και δημοσκόπος ο ίδιος έχει άριστη γνώση των μετρήσεων και της δυναμικής των κομμάτων, ακριβώς πριν από το άνοιγμα της κάλπης, προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά, ακριβώς επειδή έρχεται σε αντίθεση με τις επανειλημμένες τοποθετήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών και οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης:  Πολεμικό Ναυτικό: Επείγουσα ανάγκη επιστροφής στα προ… 2012 δεδομένα (φωτό)

Την ίδια στιγμή, όμως, θέτουν εν αμφιβόλω και τις πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο που λένε ότι το προβάδισμα της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται δεν υπάρχει, πως η πραγματική εικόνα είναι πως την Κυριακή πάμε σε ντέρμπι κ.λπ. Εκτός αν, όπως έλεγε ένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βερναρδάκης πιστεύει πως η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. θα είναι όντως τόσο μικρή που ο κ. Τσίπρας θα αποφασίσει το ίδιο βράδυ των ευρωεκλογών την πρόωρη προσφυγή στις εθνικές κάλπες μέσα στον Ιούνιο, για να μη χάσει το θετικό momentum.

Η μέχρι στιγμής ανάγνωση πάντως, με τη Ν.Δ. να λέει δημοσίως ότι ο στόχος της είναι μία καθαρή, μεγάλη διαφορά έτσι ώστε σε συνδυασμό με την εικόνα των δυνάμεων των δύο κομμάτων στις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές ο κ. Τσίπρας να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, είναι πως η τοποθέτηση Βερναρδάκη προκαλεί τουλάχιστον μεγάλα ερωτηματικά για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση στο συσχετισμό δυνάμεων των κομμάτων και τι συζητήσεις γίνονται στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου για την επομένη των εκλογών.