Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

ΕΕ: Ετοιμάζουν νέα lockdown και περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών με πρόφαση την κλιματική αλλαγή!

Μετά τα δυόμιση χρόνια περιορισμών και επιβολής αντισυνταγματικών αποφάσεων με πρόφαση τη δημόσια υγεία (κορωνοϊός), τώρα έρχεται νέος γύρος περιορισμών και καταστολής της ελευθερίας των πολιτών με πρόφαση την… κλιματική αλλαγή και από ότι φαίνεται αυτές οι πρακτικές θα διαρκέσουν αιώνια.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παροτρύνει τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να βελτιώσουν προς το αυστηρότερο τους στόχους τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, εν όψει της φετινής Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα (COP27).

Άλλωστε όλα αυτά δεν είναι κάτι κρυφό αφού πριν κάποιους μήνες είχε εκδοθεί και «σχέδιο» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, το οποίο πρώτο είχε μεταδώσει το pronews.gr., και ήδη μιλούν για αυστηροποίηση αυτών των παραμέτρων! Όπως φαίνεται ο κορωνοϊός και όσα ήρθαν μαζί με την επιδημία ήταν απλά μία πρόγευση και ένα τεστ για να μάθουν οι πολίτες να ανέχονται αυτά που θέλουν οι κυβερνώντες ανά τον κόσμο να επιβάλλουν.

Συγκεκριμένα πριν λίγες ημέρες ο προφήτης του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και συγγραφέας αρκετών βιβλίων, Yuval Noah Harari, υποστήριξε ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή η ανοχή αυτή «τους κάνει πιο ανοιχτούς σε ακραίες ιδέες σχετικά με το πως ν’ αντιμετωπίσουν επίσης την κλιματική αλλαγή».

Σύμφωνα με προσχέδιο του εγγράφου με τις προτάσεις, που έχει δει το πρακτορείο Reuters, οι Βρυξέλλες προειδοποιούν ότι οι τρέχουσες προσπάθειες των κρατών υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών.

Στη Γαλλία μάλιστα φαίνεται πως ήταν ανοιχτοί στο να κάνουν 60-90 μέρες lockdown το χρόνο για να «βοηθήσουν το περιβάλλον».

Η Ε.Ε. επισημαίνει στο προσχέδιο της εντολής διαπραγμάτευσης για τη σύνοδο κορυφής COP27 στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, τον Νοέμβριο ότι παρά τις δεσμεύσεις που ανακοίνωσαν οι χώρες στη διάσκεψη κορυφής για το κλίμα COP26, «η παγκόσμια δράση για το κλίμα παραμένει ανεπαρκής».

Το προσχέδιο, μπορεί να αλλάξει έως τον Νοέμβριο, καθώς θα γίνει αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ των χωρ’ών-μελών της Ε.Ε. Ωστόσο το έγγραφο αναφέρει ότι οι ρυπαίνοντες πρέπει να αναθεωρήσουν τους στόχους τους εάν ο πράγματι ο κόσμος θέλει να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου έναντι των επιπέδων της προβιομηχανικής εποχής.

«Η Ε.Ε. καλεί όλα τα μέρη να υποβάλουν φιλόδοξους στόχους και πολιτικές και προτρέπει ιδιαίτερα τις μεγάλες οικονομίες που δεν το έχουν κάνει ακόμη να επανεξετάσουν ή να ενισχύσουν τους στόχους», αναφέρει το έγγραφο σύμφωνα με το Reuters.

Σχεδόν 200 χώρες θα συμμετάσχουν στη COP27, έπειτα από ένα καλοκαίρι ακραίας ξηρασίας, καύσωνα και άλλων ακραίων συνθηκών που συνδέονται με το κλίμα.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν την ώρα που ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρή ενεργειακή κρίση, η οποία αναγκάζει χώρες να καταφύγουν ξανά στον άνθρακα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Το μετέωρο βήμα του Παύλου Πολάκη με φόντο τις εσωκομματικές εξελίξεις

Η σιβυλλική δήλωση του Παύλου Πολάκη περί «λύσης που θα δοθεί στο συνέδριο» πυροδότησε σειρά σεναρίων γύρω από τις επόμενες κινήσεις του, καθώς στον...

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα στηρίζει Κάμαλα Χάρις για την προεδρία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στην Καμάλα Χάρις. Η είδηση...

Γαλλία: Σαμποτάζ στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας – Σοβαρά προβλήματα με τα δρομολόγια

Εμπρηστές έβαλαν φωτιά κατά μήκος των γραμμών που συνδέουν την πρωτεύσουσα με τα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας. Ωστόσο η γραμμή των...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 – Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις πιο χαμηλόβαθμες «έδειξαν» τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής για το 2024, που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη...

Βιασμός 25χρονης από αφρικανικής καταγωγής πέντε άτομα στο Παρίσι!

Λίγα μόλις 24ωρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και την ώρα που η γαλλικές Αρχές προσπαθούν με κάθε μέσο να διασφαλίσουν την ομαλή...

Αμετανόητος ο Πολάκης: “Θα το ξαναέκανα”

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κυλικείο της Βουλής, λίγη ώρα μετά την πρωτοφανή επίθεσή του εναντίον συνεργάτιδας υπουργού που οδήγησε...
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των βάσεων

Πανελλήνιες 2024: Στη δημοσιότητα οι βάσεις

Αγωνία τέλος. Οι βάσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων είναι πλέον γεγονός. Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ για το...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το...

Η επόμενη Κυριακή που αλλάζει η ώρα: Η νέα ημερομηνία του 2024

Ένας ακόμα γύρος με τα ρολόγια να γυρίζουν κατά μία ώρα, θα έχουμε σε...

Κλιματική αλλαγή: Οι 4 εποχές γίνονται… δύο; – Οι πιο θερμοί μήνες και οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα

Οι 4 εποχές γίνονται… δύο; Η επέκταση της θερινής περιόδου και η συρρίκνωση των...

Μελέτη: Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε 1 δισεκατομμύριο θανάτους τον επόμενο αιώνα

Έως το 2100, είναι πιθανό οι πλουσιότεροι άνθρωποι να ευθύνονται για το θάνατο περίπου...