Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.1 C
Athens

Είναι πολλά τα μποφόρ!

Τα 14 γκολ του Big 4 και τη νέα σπουδαία μεταγραφή του Παναθηναϊκού με τον Μαξίμοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ δε νίκησε απλά στο Βόλο: πετούσε. Μια «5άρα» δείγμα της ποιότητας και του επιθετικού πλουραλισμού της ομάδας του Λουυτσέσκου. Προφανώς ο παιχταράς Κίριλ Ντεσπόντοφ «έκλεψε» ξανά τα φώτα. Όμως αυτό ουδόλως με ξάφνιασε. Το έχω πει πολύ καιρό, από τότε που ο Βούλγαρος δεν ήταν αρχικά στις «πρώτες» επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου, ότι πρόκειται για μια από τις κορυφαίες μεταγραφές των τελευταίων ετών.

Αλλά δεν παίζει… μόνος του. Ο ΠΑΟΚ είναι θυελλώδης, φρέσκος, δεν έχει προβλήματα με απουσίες, σκοράρει κατά ριπάς (53 γκολ σε 19 ματς, σχεδόν 3 γκολ ανά παιχνίδι πρωταθλήματος!), διαθέτει σούπερ δημιουργικά μεσοεπιθετική γραμμή, έχει «καθαρίσει» την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου και περιμένει τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στην Τούμπα για το ντέρμπι κορυφής.

Αυτή την ώρα ουδείς γνωρίζει… τι Παναθηναϊκό θα μπορέσει να παρατάξει ο Φατίχ Τερίμ. Ο οποίος πάντως συνεχίζει να κερδίσει την εκτίμηση όλων, όχι επειδή είναι καλός προπονητής (αυτό φυσικά το ξέραμε), αλλά επειδή καταφέρνει να διαχειρίζεται μαεστρικά τις δυσκολίες και να τις ξεπερνάει. Στο Φάληρο πήρε την πρόκριση τελειώνοντας με 11αδα τεσσάρων στόπερ, τριών μπακ και τον Ακαϊντίν φορ! Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης –μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει το τριφύλλι- ο Τερίμ είχε 9 απόντες που στην πορεία του ματς έγιναν 11 μετά τους τραυματισμούς των Βέρμπιτς, Σπόραρ.

Δεν… μάσησε ο Τούρκος. Μέσα ο Αϊτόρ, MVP ο Ισπανός με γκολ και ασίστ. Ξανά σκόρερ με το κεφάλι ο Γεντβάι, ξανά σημαντικός ο χαφ Κώτσιρας. «Σέντερ φορ» ο Μπερνάρ για κάποιο διάστημα, σύστημα με τρεις στόπερ στο φινάλε. Σα ταχυδακτυλουργός ο Τερίμ βγάζει συνεχώς λαγούς από το καπέλο. Και η ομάδα του, παρά τις ατυχίες και τους τραυματισμούς, είναι πρώτη μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Υποδέχεται σήμερα ο Παναθηναϊκός τον Τάσο Μπακασέτα, αλλά η καινούργια είδηση είναι η απόκτηση ενός ακόμη πολύ σπουδαίου χαφ, του Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο Σέρβος διεθνής είναι κλασάτος μέσος και, εάν έρθει από τώρα, μαζί με τον Μπακασέτα απογειώνουν τις δυνατότητες της ραχοκοκαλιάς του τριφυλλιού.

Το μεγάλο στοίχημα του Τερίμ είναι να μπορέσει να διατηρηθεί η ομάδα του ψηλά μέχρι να επιστρέψουν οι τραυματίες και να του δώσουν όλες τις δυνατότητες που παρέχει το ρόστερ. Για την ώρα τα καταφέρνει περίφημα, πλέον έχει μπροστά του Τούμπα και ντέρμπι με Ολυμπιακό, ενώ μεσολαβούν και οι αγώνες κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Κάθε εβδομάδα κι ένα νέο στοίχημα. Αλλά ταυτόχρονα Παναθηναϊκός με μαχητική ψυχή πολλών μποφόρ!

Η ΑΕΚ «όφειλε» απαντήσεις στον εαυτό της και στον κόσμο της. Τις έδωσε με εξαιρετικό τρόπο στο Περιστέρι. Ήταν… ανεμοθύελλα η Ενωση. Ισάξια της «5άρας» η (επαν)εμφάνιση του Εκι Πόνσε! Είδαμε τον φορ που ξέραμε από την πρώτη του παρουσία στην Ελλάδα και εσχάτως ήταν… άφαντος. Η ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό στο «Κλ.Βικελίδης» και χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία κόντρα στον Ατρόμητο είχε δημιουργήσει την αίσθηση πως κινδύνευε να πέσει ξανά σε «μαύρη τρύπα». Συνέβη το αντίθετο καθώς μέσα σε ένα ημίχρονο «εξαφάνισε» τον αντίπαλό της.

Ολη η συζήτηση ξεκινάει φέτος από το πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει σκοράρει 39 γκολ, 10 λιγότερα από τον Παναθηναϊκό και 14 λιγότερα από τον ΠΑΟΚ. Στο Περιστέρι η ΑΕΚ «φώναξε» ότι μπορεί με τον Πόνσε να βάλει τέλος στο απόφθεγμα «Άλλη ομάδα με ή χωρίς Λιβάι». Αρκεί –βασική προϋπόθεση- αυτό να έχει συνέχεια.

Πολύ σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο Αλμέιδα τον Πόνσε. Δεν τον «ακύρωσε», τον ξεκίνησε και πήρε από εκείνον όσα προσδοκούσε. Μιλώντας στο φινάλε του ματς για την αξία της εμπιστοσύνης στον ποδοσφαιριστή.

Τέλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εμφανίστηκε ο εγωισμός του Ολυμπιακού ενώ δεν «εμφανίστηκε» ο Άρης. Οι γηπεδούχοι είχαν μείνει πνευματικά στην πρόκριση επί της ΑΕΚ και έγιναν… διεκδικητικοί μετά το αυτογκόλ του Κίνι στο 89’, δηλαδή ποτέ. Επίσης διαφωνώ με τις διαμαρτυρίες του Αρη για τη φάση του πέναλτι. Εκτιμώ ότι το λάθος δεν το έκανε ο διαιτητής αλλά ο Φαμπιάνο με τον ανόητο τρόπο που «προσγείωσε» το χέρι του στο πρόσωπο του Ναβάρο.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε στη Θεσσαλονίκη την «ύπαρξή» του στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δέχτηκε με χαρά τα σοβαρά λάθη του Χουτεσιώτη και του Φαμπιάνο, αλλά ήταν η ομάδα που έβγαλε εγωισμό και αποφασιστικότητα. Πήρε πολλά από τον Ροντινέι, τον Ναβάρο και τον Ζέλσον Μαρτίνς, κατάφερε να ξεπεράσει την μεγάλη κόπωση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, κυρίως όμως μπόρεσε να σταθεί πνευματικά έπειτα από τον αποκλεισμό. Το γρήγορο προβάδισμα έχτισε αυτοπεποίθηση και ο Ολυμπιακός πήρε ένα σημαντικό «διπλό».

Το στοίχημα του Καρβαλιάλ; Να μπορέσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ενσωματώσει τις μεταγραφές για να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν ιδίως στην ανασταλτική λειτουργία. Όχι μόνο στην άμυνα, για την οποία… επιτέλους φαίνεται ότι κατάλαβαν στον Ολυμπιακό πως πρέπει να πάρουν στόπερ. Και φαίνεται ότι τελικά θα φέρουν τρεις κεντρικούς αμυντικούς! Από το «τίποτα» στην «υπερβολή»!

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Volley Γυναικών: Το πιο μάγκικο πρωτάθλημα! Από 0-2, 3-2 και κούπα μέσα στο Ρέντη...

Η ανατροπή του αιώνα ολοκληρώθηκε. Από 0-2 νίκες, με μειονέκτημα έδρας, από 2-1 σετ στον πέμπτο τελικό ο Παναθηναϊκός πήρε με 3-2 σετ, το...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 28/4/24

Οι αγώνες για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League με κορυφαίο το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, η δράση στο Moto GP και τα...
παναθηναϊκός, Ερυθρός Αστέρας, 1971,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Απριλίου ο Παναθηναϊκός παίρνει το εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1971...Ο Παναθηναϊκός νικά τον Ερυθρό Αστέρα με 3-0 και παίρνει το εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ. Στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, οι πράσινοι θα...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/4/24

Οι αγώνες για τα πλέι άουτ της Super League, τα ματς της Basket League, οι αναμετρήσεις των Τσιτσιπά και Σάκκαρη στη Μαδρίτη, oι κατατακτήριες...

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague και ο ημιτελικός του Περιστερίου με την Τενερίφη στο Final-4...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δυσμενείς οι συνθήκες στη Φυλή έως το βράδυ – Ανεμοι 6 μποφόρ

Δυσμενείς έως και το βράδυ (21:00) αναμένεται να παραμείνουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, έπειτα από...

Σεξ: Όταν… το στόμα λέει πολλά

Πριν αρκετά χρόνια το στοματικό σεξ ήταν ένα θέμα «ταμπού» για την κοινωνία, αλλά...

Αγιος Γέροντας Παΐσιος: “Αλλο να πεις πολλά λόγια και άλλο να πεις τα κατάλληλα”

Ερχονται παιδιά και μου παραπονιούνται ότι οι γονείς τους τα ζορίζουν πολύ για να...

Χρόνια πολλά αλέκση…

Έτη πολλά και με υγεία για να έχουμε να λέμε ότι η Πρωταπριλιά στην...