Εκδήλωση για τον Διαβήτη από τα Δημοτικά Ιατρεία

Σύγχρονη μάστιγα, αποτελεί στις μέρες μας ο Σακχαρώδης Διαβήτης.

19
Εκδήλωση για τον Διαβήτη από τα Δημοτικά Ιατρεία

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η συχνότητά του παγκοσμίως παρουσιάζει μια γεωμετρικού τύπου αύξηση και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα τόσο για την πρόληψή του όσο και για την αποφυγή των μακροχρόνιων επιπλοκών που τον επιβαρύνουν.

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τον διαβήτη, ο Δήμος Αθηναίων, η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρειών και Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδροκρινολογική Εταιρεία, διοργανώνει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ανοιχτή επιστημονική εκδήλωση για το κοινό, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- Πύργος Βιβλίων από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ο διαβήτης έχει ήδη αγγίξει περισσότερους από 430 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και συνεχίζει να αυξάνεται αλματωδώς.

Επιπλέον, 4 στους 5 ανθρώπους δεν διακρίνουν έγκαιρα τα σημάδια του, ενώ 1 στους 2 ενήλικες με διαβήτη είναι αδιάγνωστος.

Διαβάστε επίσης:  Ποτέ δεν είναι αργά να κόψει κανείς το τσιγάρο

Με αυτούς τους αριθμούς αντιλαμβάνεται κανείς πως ο διαβήτης αγγίζει κάθε οικογένεια, στους κόλπους της οποίας, με την διευρυμένη έννοια, θα υπάρχει κάποιος που ζει με τον διαβήτη. Δεν είναι τυχαίος άλλωστε και ο τίτλος της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2019, «Διαβήτης: Προστάτεψε την οικογένειά σου».

Η μείωση της εμφάνισης του Σακχαρώδη Διαβήτη ξεκινά από το σπίτι. Η οικογενειακή υποστήριξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για: πρόληψη, πρώιμη εντόπιση, στήριξη, διαχείριση.

-Σωστή διατροφή
-Σωματική άσκηση
-Υποστήριξη στην καθημερινή αγωγή.

Αυτό είναι το τρίπτυχο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του διαβήτη και είναι μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κόσμου.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα :

https://diabeteslife.gr/wp-content/uploads/2019/11/Prosklisi_Programme_14x21-2.pdf