Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.7 C
Athens

Εκτενής αναφορά ξένων Μέσων στο συγκλονιστικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την ανείπωτη τραγωδία με τους 79 μέχρι στιγμής νεκρούς μετανάστες από το ναυάγιο.

Άλλα έδωσαν έμφαση στις συνθήκες του δράματος και μερικά τόνισαν το γεγονός ότι πάγωσε η προεκλογική εκστρατεία λόγω του ναυαγίου.

Liberation: «Δράμα – Ναυάγιο στη Μεσόγειο: Οι καταραμένοι της θάλασσας»
Η Liberation με κεντρικό της άρθρο κάνει λόγο για τάφο ονείρων για μια καλύτερη ζωή, στη Μεσόγειο, «της οποίας τα ζεστά νερά θα υποδεχτούν σύντομα εκατομμύρια ανέμελους τουρίστες». Χακτηρίζει το ναυάγιο μια «νέα ελληνική, ευρωπαϊκή και ανθρώπινη τραγωδία».

«Ένα αλιευτικό γεμάτο μετανάστες, που έφευγε από τη Λιβύη για να φτάσει στις ιταλικές ακτές, βυθίστηκε στα ανοιχτά της χερσονήσου της Πελοποννήσου. Δεν θα μάθουμε ποτέ με βεβαιότητα, τον πλήρη απολογισμό των νεκρών» αυτό το ναυάγιο θα είναι «το πιο θανατηφόρο της χρονιάς στη χώρα».

Le Monde: Ελλάδα: «Τουλάχιστον 78 νεκροί από βύθιση σκάφους μεταναστών» Το χειρότερο ναυάγιο από το 2016 για την Ελλάδα, συμπληρώνει.
Τουλάχιστον 78 άνθρωποι πνίγηκαν στη βύθιση σκάφους μεταναστών κατά τη διάρκεια της νύχτας Τρίτης προς Τετάρτη ανοιχτά της χερσονήσου της Πελοποννήσου στη νοτιοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με νέο απολογισμό των φρουρών-πλευρών.

Η Ελληνική Ακτοφυλακή είπε ότι όταν το σκάφος βυθίστηκε, κανένας από τους ανθρώπους που μετέφερε, των οποίων η εθνικότητα δεν δόθηκε, δεν ήταν εξοπλισμένος με σωσίβιο.

Το άρθρο αναφέρει ότι ένας από από τους διασωθέντες ασθενείς ανέφερε ότι στο πλοίο επέβαιναν γύρω στους 750 ανθρώπους, ανάμεσά τους περίπου 100 παιδιά στα αμπάρια.

BBC: «Μετανάστες στην Ελλάδα: Φόβος για εκατοντάδες απώλειες μετά από ναυάγιο σκάφους»

Το BBC λέει επίσης ότι είναι το πιο θανατηφόρο ναυάγιο ανοιχτά της Ελλάδας φέτος.

Η ακτοφυλακή είπε ότι το σκάφος εντοπίστηκε σε διεθνή ύδατα αργά την Τρίτη από αεροσκάφος που ανήκε στην υπηρεσία συνόρων της ΕΕ Frontex.

Κανείς στο πλοίο δεν φορούσε σωσίβια, πρόσθεσε. Λίγες ώρες αργότερα, το σκάφος ανατράπηκε και βυθίστηκε, πυροδοτώντας μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία στη συνέχεια περιπλέχθηκε από τους ισχυρούς ανέμους, αναφέρει το βρετανικό Μέσο.

Το BBC τονίζει πως η βύθιση έλαβε χώρα ενόψει των ελληνικών εκλογών στις 25 Ιουνίου και οι πολιτικοί ηγέτες ανέστειλαν την προεκλογική εκστρατεία.

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους κύριους δρόμους προς την ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική. Τον περασμένο μήνα, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε διεθνή κριτική για βίντεο που φέρεται να δείχνουν τη βίαια απέλαση μεταναστών που παρασύρθηκαν στη θάλασσα».

Politico: «Τα ελληνικά κόμματα σταμάτησαν τη προεκλογική εκστρατεία μετά τον πνιγμό δεκάδων μεταναστών»

Το Politico έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι τα ελληνικά κόμματα διέκοψαν την προεκλογική εκστρατεία, «αφού δεκάδες μετανάστες πνίγηκαν σε θανατηφόρο ναυάγιο ανοιχτά της νότιας χερσονήσου της Ελλάδας στην Πελοπόννησο».

«Όλα τα πολιτικά κόμματα έστειλαν εκπροσώπους στην περιοχή όπου διασώθηκαν οι μετανάστες».

Με τις εκλογές στη χώρα να απέχουν μόλις 11 ημέρες, τα κόμματα εξέδωσαν ξεχωριστές ανακοινώσεις ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες τους θα σταματήσουν, γράφει το Politico.

Το Politico υπενθύμισε ότι στα τέλη του περασμένου μήνα, η ΕΕ προέτρεψε την Ελλάδα να ξεκινήσει έρευνα για τις δικές της υποτιθέμενες παράνομες απελάσεις.

Το Reuters με τη σειρά του δημοσιεύει άρθρο με τίτλο δεκάδες πνίγονται στο πιο φονικό ναυάγιο με μετανάστες φέτος και αναφέρει ότι 78 είναι οι νεκροί, 104 οι διασωθέντες, ενώ μένει ασαφές πόσοι είναι οι αγνοούμενοι καθώς δεν είναι γνωστό πόσοι επέβαιναν στο σκάφος.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-4-2023

Ο Τύπος της Πέμπτης 25/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ανεβαίνουν τα ποσά για τα εφάπαξ! Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΘΗΛΥΚΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρικυμία Κασσελάκη" ΕΣΤΙΑ: "Γροθιές στο...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-4-2024

Ο Τύπος της Τετάρτης 24/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η κολυμπήθρα, το λάδι και ο σταυρός ήταν απο τον...Παπαδιαμάντη" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! Ξέσπασε κατά δημόσιου νοσοκομείου" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-4-2023

Ο Τύπος της Τρίτης 23/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ιταλικό μοντέλο για δουλειά σε 400.000 άνεργες γυναίκες" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΣΦΑΞΕ ΜΕ, ΑΓΑ ΜΟΥ!" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "3.734 προσλήψεις στο δημόσιο" ΕΣΤΙΑ:...

Πέθανε ο δημοσιογράφος ο Μανώλης Σπανάκος

Τον θάνατο του δημοσιογράφου Μανώλη Σπανάκου, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Κυριακή 21 Απριλίου γνωστοποιεί η ΕΣΗΕΑ. ‘Oπως αναφέρει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ,...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023

Ο Τύπος της Δευτέρας 22/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ασφάλειες ζωής και δάνεια σε ασθενείς που νίκησαν τον καρκίνο" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το υπ. Πολιτισμού ΑΓΝΟΗΣΕ καταγγελία για ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-4-2024

Ο Τύπος της Κυριακής 21/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-4-2024 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ο Stefanos... ξαναβαφτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κόκκινο τριψήφιο στο Μαξίμου Real news: Ντόμινο τρόμου στη...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-4-2024

Ο Τύπος του Σαββάτου 20/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 20-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σύνταξη για όσους ελέυθερους επαγγελαματίες οφείλουν έως 30.000 ευρώ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρύθμιση για...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μεγάλο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Ελλάδα: Είναι το πρώτο ορθόδοξο κράτος που νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων

Είδηση πρώτου μεγέθους έγινε στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ψήφιση του νομοσχεδίου που...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 Δεκεμβρίου ανακαλύπτεται ο κυψελοειδής τάφος του Νηλέα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1957.... Ανακαλύπτεται στην Πύλο ο κυψελοειδής τάφος του Νηλέα, πατέρα του βασιλιά...

Όσα έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ για συνάντηση Ερντογάν με Μητσοτάκη

Για μία νέα εποχή στις σχέσεις με την Ελλάδα, απηχώντας τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν μιλούν...

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επενδυτική βαθμίδα: Θα γίνουν επενδύσεις τρισ. δολαρίων στην Ελλάδα

Θερμή υποδοχή από τα διεθνή ΜΜΕ για την αναβάθμιση της Ελλάδας από το οίκο...