Ελπιδοφόρα εικόνα για τον Παναθηναϊκό

40

Αν εξαιρέσεις το τελικό σκορ, που σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο σε έξτρα αυτοπεποίθηση βοηθάει και τίποτα παραπάνω, μπορείς να πεις ότι ο Παναθηναϊκός φύλαγε το καλύτερο για το τελευταίο του παιχνίδι εδώ στην Ολλανδία. Ισως και για το… πρώτο του, αφού τα δύο που προηγήθηκαν κόντρα σε Ερασιτέχνες «ξεχάστηκαν» ήδη…
Η εικόνα του τριφυλλιού σε ένα μεγάλο κομμάτι του ματς (απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα) ήταν ελπιδοφόρα, με τους πράσινους να προσπαθούν άλλοτε με περισσότερη και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία να βγάλουν «πράγματα» που έχουν δουλέψει δέκα μέρες τώρα στις προπονήσεις. Από μια τέτοια προσπάθεια προήλθε και το γκολ του Λουντ, ο οποίος είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προετοιμασίας, ένας παίκτης τον οποίο πιστεύει από πέρσι ο Στραματσόνι και τον έχει εξελίξει αισθητά.

Μου άρεσε πολύ και ο Χουλτ, ο οποίος έβγαλε μέσα στο χορτάρι μεγάλο μέρος των χαρακτηριστικών του που είναι τόσο η ταχύτητα όσο και η ποιότητα. Θετικός και ο Μπουμάλ, ενώ μακριά από τον καλό τους εαυτό ήταν τόσο ο Ιμπάρμπο, όσο και ο κορυφαίος της προετοιμασίας, Βιγιαφάνες.

Αφού τελειώσαμε με τους «δικούς» μας πάμε και σε αυτόν που ΠΡΕΠΕΙ να ντυθεί στα πράσινα. Βασικά ο Λεντέσμα απέδειξε με την απόδοσή του ότι είναι ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ Λεντέσμα που ξέραμε και που είχαμε δει στις 4-5 προπονήσεις που βρίσκεται εδώ μαζί μας. Και επίσης πως ο Παναθηναϊκός αξίζει τον κόπο να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να τον πάρει. Τις απαντήσεις θα τις έχουμε πιθανότατα ως το τέλος της εβδομάδας. Δεδομένα είναι ποδοσφαιριστής με στοιχεία που σου λείπουν, ένας ιδανικός play maker, δεδομένα επίσης δεν έχει ακόμα συμφωνήσει.

Διαβάστε επίσης:  Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Ερυθρό Αστέρα

Ο Στραματσόνι ξεκίνησε εκ νέου με 4-2-3-1 δείχνοντας ξεκάθαρα πως αυτό το σύστημα έχει στο μυαλό του τουλάχιστον στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα θα παίζει και με δύο. Στην τελευταίο μισάωρο δοκίμασε και το 4-4-2 με Μπεργκ και Λέτο μπροστά και με τον Σουηδό να «προσφέρει» δυο εύκολα γκολ στον Αργεντίνο, ασχέτως αν τελικά δεν μπήκαν. Στα θετικά επίσης και η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας που δεν έφαγε φάσεις, ενώ το τέρμα που δέχτηκε ήρθε από ένα «τέλειο» στημένο.

O Παναθηναϊκός  το απόγευμα της Παρασκευής στην Ελλάδα έπειτα από δέκα μέρες στα ξένα. Η προετοιμασία μπαίνει στην τελική της ευθεία και είναι καλό που άπαντες έχουν συνειδητοποιήσει πόσο πιέζει ο χρόνος και πως πρέπει να είναι η ομάδα σε τρεις εβδομάδες. Το πρόγραμμα στην Ολλανδία μπορεί να ήταν χρονικά πιεσμένο, όμως και η δουλειά βγήκε καλά και το σημαντικότερο δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Αυτά τα ολίγα για σήμερα, η συνέχεια από… Αθήνα!

ΥΓ: Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι κάτι παραπάνω από ένας τεχνικός διευθυντής και η παρουσία ενός τέτοιου ανθρώπου μέσα στο team αποτελεί «ευλογία» για τον Παναθηναϊκό. Πραγματικά απίστευτος και ο τρόπος που μιλάει και ο τρόπος που σκέφτεται. Αφήστε που αυτά που λέει δεν είναι ούτε τα μισά απ’ όσα έχει στο μυαλό του.