Ένας χαμένος κήπος μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Ο Ορέστης ανακαλύπτει έναν παραδείσιο κήπο και μια έπαυλη, όπου θα γνωρίσει έναν αινιγματικό Ιταλό. Κυρίως όμως, εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του.

37

Ένας άντρας βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του εαυτού του, αφού έχει βάλει δυναμίτη στα θεμέλια της προσωπικής του ζωής και έχει πληγώσει τους ανθρώπους γύρω του. Είναι ο Ορέστης, το κεντρικό πρόσωπο στο νέο μυθιστόρημα του Ιορδάνη Τσακμαλή, με τίτλο “Ο χαμένος κήπος” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Ο Ορέστης είναι ένας νεαρός καθηγητής Ιστορίας σε γυμνάσιο της Αθήνας. Παντρεύεται τη Μαρίνα και αποκτάει μαζί της ένα παιδί. Όσο όμως μπλέκεται στις συμβάσεις του γάμου, ανακαλύπτει ότι χάνει τον εαυτό του και αναζητά παράνομες διόδους φυγής, αλλά παγιδεύεται σε ένα σκάνδαλο λόγω της τελευταίας του σχέσης. Μετά τον εξευτελισμό, θα έρθουν ο χωρισμός από τη γυναίκα του και η επαγγελματική του απαξίωση. Μια υποχρεωτική μετάθεση τον φέρνει σε σχολείο της Λακωνίας, σε ένα χωριό με ιδιότυπη ιστορία. Παρασυρμένος από διηγήσεις και από την επιθυμία του να δραπετεύσει από τη μίζερη καθημερινότητα, ανακαλύπτει έναν ναό και τη μυστική είσοδο σε μια σπηλιά, που απολήγει σε έναν παραδείσιο κήπο και μια έπαυλη, πλήρως απομονωμένων. Εκεί θα γνωρίσει τον Έννιο, έναν γοητευτικό και φιλοσοφημένο Ιταλό, πλην όμως αινιγματικό. Κυρίως όμως, εκεί ο Ορέστης θα έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό.

Το βιβλίο “Ο χαμένος κήπος” είναι το δεύτερο του Ιορδάνη Τσακμαλή. Επίσης από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο “Ανατροπή”.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Ο χαμένος κήπος

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιορδάνης Τσακμαλής

ISBN: 978-618-5095-85-7

ΣΕΛΙΔΕΣ: 302

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 21*14

ΤΙΜΗ: 12,9

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ