Φιγιόν: Ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς του αλλά δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του

32
Φιγιόν, ομόφωνη, στήριξη,

Καμία αποκάλυψη δεν έκανε σχετικά με τις προθέσεις του για το ενδεχόμενο παραίτησής του, ο υποψήφιος της γαλλικής κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πολιτικός, ο οποίος έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, λόγω της υπόθεσης αργομισθίας της συζύγου του, απέφυγε να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αναφορά στα σενάρια περί επικείμενης παραίτησής του.
Ζήτησε από τους υποστηρικτές του λέγοντάς τους να μην τον εγκαταλείψουν στον αγώνα του για τη γαλλική προεδρία.

Ο Φιγιόν μιλώντας για σχεδόν 30 λεπτά σε ένα ακροατήριο χιλιάδων, είπε: «Ακόμα και αν αυτή η κατηγορία εναντίον μου είναι άδικη σας χρωστάω μια συγγνώμη».

«Έκανα το πρώτο λάθος, ζητώντας από τη γυναίκα μου να εργαστεί για μένα. Δεν θα έπρεπε να το κάνω. Έκανα ένα δεύτερο λάθος ως υποψήφιος να μην σας πω γι ‘αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:  ΗΠΑ: Η κάψουλα της SpaceX επέστρεψε στη Γη

Νωρίτερα, κατέστη γνωστό πως υψηλόβαθμα στελέχη του κεντροδεξιού κόμματος, μεταξύ άλλων και ο Νικολά Σαρκοζί, ετοιμάζουν μία «πολιτική πρωτοβουλία», προκειμένου ο Φιγιόν να αντικατασταθεί από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέν Ζίπε.

«Μέσα στις επόμενες ώρες θα προτείνουμε μια πρωτοβουλία», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Κριστιάν Εστροζί, συνεργάτης του τέως προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.

Η φημολογία περί παραίτησης του Φιγιόν «φούντωσε» εκ νέου το πρωί της Κυριακής, μετά την είδηση περί ακύρωσης ραδιοφωνικής του συνέντευξης. «Ο Φρανσουά Φιγιόν ματαίωσε επισήμως την εμφάνισή του στο πρωινό πρόγραμμα του Europe 1», έγραψε στο Twitter ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τομάς Σότο.

Χθες, οι γαλλικές αρχές έκαναν έρευνα στην εξοχική κατοικία του ζεύγους Φιγιόν, εξέλιξη η οποία σφίγγει περαιτέρω τον δικαστικό κλοιό γύρω από τον υποψήφιο του κεντροδεξιού κόμματος.