Φήμες αναφέρουν ποιοι είναι οι δύο πρώτοι καναλάρχες – Η κυβέρνηση διαψεύδει τα ονόματα: Ίδωμεν!

159
Πολύ γνωστή δημοσιογράφος ερωτοτροπούσε μέσα στο στούντιο μεγάλου καναλιού

Η εν εξελίξει δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες έχει προκαλέσει ένα όργιο φημών και «πληροφοριών» που κινούνται από δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία και σιγά – σιγά κάνουν το γύρο του διαδικτύου με ονόματα και ποσά σχετικά με τους καναλάρχες που εξασφάλισαν τις δύο πρώτες τηλεοπτικές άδειες.

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον πρόκειται για εκτιμήσεις ή εικασίες που ενδεχομένως να επαληθευτούν, παρά για βάσιμες πληροφορίες που προέρχονται μέσα από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης το οποίο παραμένει ερμητικά κλειστό από το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν μέχρι τις 6 το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί η δημοπράτηση της πρώτης τηλεοπτικής άδειας, κάτοχος της οποίας απ’ ότι λέγεται είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ από τις 8 το βράδυ άρχισε να διακινείται η πληροφορία ότι ολοκληρώθηκε και η δημοπρασία για τη δεύτερη τηλεοπτική άδεια, κάτοχος της οποίας είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

Διαβάστε επίσης:  Εγώ και η καραντίνα μου

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων επιχείρησε να ανακόψει το όργιο φημών. Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής. Παράλληλα σημείωναν ότι η διαδικασία συνεχίζεται ομαλά μέχρι τώρα.

Πάντως είναι γεγονός ότι η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας προκαλεί αυτό το όργιο φημών και της παραπληροφόρησης.