Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Φωτιά: Φουντώνει το μέτωπο προς τη Βάρη – Εκκενώνονται περιοχές και τα Παιδικά Χωριά SOS

Περιοχές της Βάρης και τα Παιδικά Χωριά SOS απειλούνται από τη φωτιά που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και προχώρησε προς το Πανόραμα Βούλας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Νέα Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο και Εξοχή. Επίσης, θα εκκενωθεί προληπτικά και γηροκομείο στη Βούλα («Άκτιος Οδηγός») με 100 φιλοξενούμενους, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν την κατάσταση και δίνεται μάχη με τον χρόνο αφού όταν νυχτώσει δεν θα μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι τα μέτωπα φαίνεται ότι παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα λίγο μετά τις 20:00.

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στο Πανόραμα Βούλας

Τέσσερα είναι τα σπίτια που έχουν καεί από τη φωτιά που ξεκίνησε από το Πουρνάρι Γλυφάδας, αλλά γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων έφτασε στο Πανόραμα Βούλας.

Εκτός από τα τέσσερα σπίτια, έχουν καεί και αυτοκίνητα, ενώ ακούγονται εκρήξεις στην περιοχή. 20 συνολικά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά.

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ άνοιξε το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο στη Βούλα για τη φιλοξενία των κατοίκων του Περάματος.

Άνοιξε σχολείο στη Βούλα για τη φιλοξενία των κατοίκων του Πανοράματος

Την εντολή ν’ ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους. Η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από την ‘Άνω Γλυφάδα, έχει μπει στο Πανόραμα της Άνω Βούλας, όπου είχε δοθεί έγκαιρα εντολή εκκένωσης, ενώ στάλθηκε και μήνυμα με την υπηρεσία του 112.

Επίσης κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, ασθενοφόρα και μηχανή βρίσκονται στην περιοχή όπου γιατροί και νοσηλευτές είναι σε ετοιμότητα για να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί βοήθεια.

Το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε επιφυλακή για να υποδεχθεί πολίτες που χρειάζονται βοήθεια το Ασκληπιείο Βούλας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στη Γλυφάδα προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών: «Με βάση τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της δασικής πυρκαγιάς στις νότιες παρυφές του Υμηττού, με αναμενόμενη επιδείνωση από νωρίς αύριο το πρωί.

Ειδικότερα, από αυτή την ώρα και προχωρώντας προς το βράδυ (17:00 έως 20:00/21:00) περιμένουμε:

Εξασθένιση των ανέμων σε εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 2-3 μποφόρ μέσα στη νύχτα, με ενίσχυση στα 3-4 μποφόρ από νωρίς αύριο το πρωί.
Ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής λεπτής καύσιμης ύλης σε επίπεδα άνω του 10-11%, γεγονός που θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της ταχύτητας εξάπλωσης της φωτιάς μέσα στη νύχτα, με εκ νέου πιο ξηρές συνθήκες από τις πρωινές ώρες αύριο.
Συνολικά, λιγότερο ευνοϊκές πυρομετεωρολογικές συνθήκες για την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας, με σταδιακή επιδείνωση από νωρίς αύριο το πρωί».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει, το διάστημα από σήμερα έως και 12 Μαΐου 2024, αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του...

Στην φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους 10 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στην επιχείρηση για...

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 3 από τους 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας...

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές

Από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απολύθηκαν πέντε ράθυμοι δικαστές, ενώ δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις...

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο της Σούδας – Εκκενώθηκαν σπίτια και παιδικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα Χανιά και συγκεκριμένα στον κόμβο που οδηγεί προς τον...

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων

Ένας νεκρός σε φωτιά σε ξενοδοχείο στην Λιοσίων η οποία ξέσπασε το απόγευμα της...

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς: Ποια πάρκα θα είναι κλειστά την Τρίτη στην Αττική

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων...

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη 77χρονος για τη φωτιά στη Βραυρώνα – Έκαιγε κλαδέματα σε αγροτεμάχιο

Τη σύλληψη ενός 77χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο...