ΓΑΛΛΙΑ: Ο Μακρόν ανακοίνωσε μείωση φορολογικών συντελεστών – Αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ

94
Μακρόν:

Την κατανόησή του στην οργή των Γάλλων οι οποίοι δυσκολεύονται από την υψηλή φορολογία εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Εμάνουλ Μακρόν στο διάγγελμά του προς το γαλλικό έθνος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Προσέθεσε, πάντως, ότι η αναρχία και οι καταστροφές και οι επιθέσεις σε όργανα της τάξης δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εκμεταλλευθεί την όλη κατάσταση.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι έχουν γίνει λάθη στον τρόπο διακυβέρνηση της Γαλλίας από τον ίδιο και μάλιστα υπογράμμισε ότι «αναλαμβάνω την ευθύνη. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν παρακολουθώ σωστά την κατάσταση. Ξέρω ότι κάποιοι πληγώθηκαν από κάποια λεγόμενα μου. Κατανοώ πλήρως την οργή που υπάρχει.

Την οργή σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέραν, όπως οι συνταξιούχοι.
Άνθρωποι οι οποίοι παρέμεναν ξεχασμένοι εδώ και 40 χρόνια. Ανέλαβα την ηγεσία της χώρας μου για να αλλάξω την πορεία της, γιατί την αγαπώ και επιθυμώ να ξεπεράσει τα προβλήματα».

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Ιουλίου

Την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Προκειμένου να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των «κίτρινων γιλέκων» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, αλλά και σε επανεξέταση του επονομαζόμενου «φόρου πλούτου».

Αναφερόμενος, σαφώς, στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», υποστήριξε ότι «Απέναντι στις βιαιότητες δεν θα δείξουμε καμία επιείκεια. Καμία οργή δεν δικαιολογεί επιθέσεις απέναντι σε αστυνομικούς ή σε ξένη περιουσία».