Για Λοβέρδο, Σαλμά αποφασίζει αύριο η ολομέλεια – Στο αρχείο οι υποθέσεις Πολάκη, Καμμένου

Δύο μέτρα και δύο σταθμά επέδειξε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για τις υποθέσεις άρσεις ασυλίας Λοβέρδου, Σαλμά, Πολάκη και Καμμένου.

15
Βουλή: Αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο με την 13η σύνταξη και τις 120 δόσεις

Δύο μέτρα και δύο σταθμά επέδειξε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για τις υποθέσεις άρσεις ασυλίας Λοβέρδου, Σαλμά, Πολάκη και Καμμένου.

Κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται θετικά στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας την άρση ασυλιών του Ανδρέα Λοβέρδου (Novartis), του Μάριου Σαλμά (αρθροσκοπήσεις) και του Αριστείδη Φωκά (μήνυση πολίτη).

Αντιθέτως έκρινε αρνητικά την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση Αδ. Γεωργιάδη και Πάνου Καμμένου μετά από μήνυση εκδότη Γ. Κουρτάκη. Η επιτροπή ουσιαστικά αποδέχθηκε το σκεπτικό τους να μετατραπούν οι δικογραφίες από βουλευτικές σε υπουργικές και να εξεταστούν με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών καθώς τα γεγονότα τελέστηκαν κατά την άσκηση τω υπουργικών τους καθηκόντων τους.

Κατά συνέπεια οι άρσεις ασυλιών του Π. Καμμένου και του Π. Πολάκη δεν θα μπουν αύριο σε ψηφοφορία στην ουσία τίθενται στο αρχείο, εν αντιθέσει με τους άλλους τρεις βουλευτές, εκ των οποίων τόσο ο Α. Λοβέρδος, όσο και ο Μ. Σαλμάς ζήτησαν την άρση της ασυλία τους για να αποκαλυφθεί η σκευωρία και στις δύο υποθέσεις για τις οποίες εγκαλούνται.

Διαβάστε επίσης:  Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για την 13η σύνταξη

Στελέχη της ΝΔ με αφορμή την τακτική του κυβερνώντος κόμματος έκαναν λόγο για «αυτοεξευτελισμό» της Επιτροπής, τονίζοντας και ότι οι κ. Πολάκης και Καμμένος κρύβονται πίσω από την ασυλία τους, ενώ από την πλευρά της ΔΗΣΥ ζητήθηκε η κατάθεση με χρονική σειρά των δικογραφιών που έχουν φθάσει στη Βουλή από τον Ειδικό Γραμματέα.