Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Γιώργος Καραϊβάζ: Συναγερμός στην Κατεχάκη – Κινητοποιούν όλους τους πληροφοριοδότες

Καρέ – καρέ παρακολουθούν οι αστυνομικοί ξανά και ξανά τα βίντεο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ μελετούν τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, προκειμένου να φτάσουν πιο κοντά στην εξιχνίαση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γενικός συναγερμός επικρατεί στις Αρχές για να ενεργοποιηθεί το δίκτυο των πληροφοριοδοτών μέσα στις φυλακές.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν τη δολοφονία του δημοσιογράφου θέλουν να μάθουν ποιες ήταν οι συζητήσεις που γίνονταν μέσα στη φυλακή κάποιες μέρες πριν από τη δολοφονία καθώς και οι συζητήσεις που έγιναν μέσα στη φυλακή μετά τη δολοφονία.

Έρευνα σε τηλέφωνα κρατουμένων και τηλέφωνα φυλακών

Αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, περιλαμβάνει όχι μόνο συνομιλίες μεταξύ των κρατουμένων όχι μόνο μέσα στα κελιά τους αλλά και σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

Μάλιστα, η εντολή είναι η αρχή να γίνει από τα άτομα που κρατούνται μέσα στις φυλακές και έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα είτε έχουν καταδικαστεί για περιπτώσεις ανθρωποκτονιών είτε έχουν καταδικαστεί για οργανωμένο έγκλημα που έχει να κάνει με εκβιάσεις στη νύχτα.

Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων

Ανοίγουν οι φάκελοι όλων των δολοφονιών των τελευταίων τριών ετών

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας, 12 Απριλίου, έγινε μία μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι επιτελείς της Κατεχάκη είπαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα.

Μάλιστα, η εντολή που έχει δοθεί είναι να μην μείνουν μόνο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά να ανοίξουν όλο τον φάκελο με τις δολοφονίες από ανθρώπους της νύχτας μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ανέφερε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι ο δράστης το έχει ξανακάνει και είχε πολύ καλή στόχευση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προέτρεψε τους αξιωματικούς να μην διστάσουν να ζητήσουν οποιαδήποτε βοήθεια από οποιαδήποτε υπηρεσία της χώρας.

Μυστήριο με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού

Στο μεταξύ, μυστήριο επικρατεί σχετικά με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν οι δράστες και αυτό, γιατί, τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναζητούν τη μοτοσικλέτα, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας ακολουθούν βήμα βήμα τη διαδρομή της μηχανής και μέσα από βιντεοληπτικό υλικό προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο που οι δράστες την εγκατέλειψαν, γιατί εκεί πιθανόν να έγινε κάποιο λάθος: Είτε να αποκάλυψαν κάποιο χαρακτηριστικό του προσώπου τους είτε να αποκαλυφθεί με ποιον τρόπο ή με ποια πρόσωπα διέφυγαν από εκείνο το σημείο και έτσι να πάρει μία νέα τροπή η έρευνα των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Ακόμη δεν έχουν καταφέρει να επεξεργαστούν ολόκληρο το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά σ’ αυτό που έχουν επεξεργαστεί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα καρέ που να αποτυπώνεται η πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας. Θεωρούν δεδομένο, δε, ότι η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είναι κλεμμένη.

Σύμφωνα με το Mega, οι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν πολύ πιθανόν το ενδεχόμενο το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού να είναι πολύ καλά κρυμμένο. Εκτιμάται ότι οι δράστες δεν προχώρησαν στον εμπρησμό του, ίσως γιατί δεν ήθελαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς, οδηγώντας τους στο σημείο όπου το εγκατέλειψαν και το έκαψαν. Σχετικά με το ερώτημα γιατί χρησιμοποίησαν ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού αντί μίας μεγάλης μοτοσικλέτας, οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι αυτό συνέβη γιατί πιθανόν ο οδηγός είχε εξοικειωθεί με τη χρήση αυτού του τύπου της μηχανής και μπορούσε να κινηθεί εύκολα με αυτήν. Πρόκειται για ένα μηχανάκι ευέλικτο, που διαθέτουν πολλοί και “χάθηκε” μέσα στην κίνηση, χωρίς να τραβήξει την προσοχή, βοηθώντας τους εκτελεστές να φύγουν γρήγορα και άμεσα από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

“Πρόβα” εκτέλεσης και διαφυγής

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Μega, οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν πολύ σοβαρά το σενάριο οι δράστες να είχαν κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο προς το σπίτι του δημοσιογράφου και τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή εκτιμούν ότι είναι πιθανόν οι εκτελεστές να έκαναν “πρόβα” της δολοφονίας και του δρομολογίου διαφυγής τους, ώστε να είναι σε θέση να φύγουν γρήγορα από το σημείο της φονικής ενέδρας. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι και τρεις ημέρες πίσω.

Παράλληλα, έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να τους δώσουν πληροφορίες για το εάν έχουν δει κάποιο ύποπτο όχημα, αυτοκίνητο ή μηχανάκι, με επιβάτες άτομα που να μην είναι γνωστά στη γειτονιά, για διάστημα έως και έναν μήνα πριν από τη δολοφονία. Μία τέτοια πληροφορία, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους δράστες του εγκλήματος και τυχόν συνεργούς τους. Είναι χαρακτηριστική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η περίπτωση μίας γυναίκας, η οποία ήταν από τα πρώτα άτομα που εντόπισε τον Γιώργο Καραϊβάζ να κείτεται νεκρός στο έδαφος. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα κατέθεσε από την αρχή στους αστυνομικούς ότι στις αρχές Μαρτίου, είδε ένα ζευγάρι -έναν νεαρό άνδρα και μία γυναίκα- μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τα άτομα αυτά της φάνηκαν ύποπτα. Σήμερα, η γυναίκα αυτή έδωσε και νέα κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα είδε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κατώτατος μισθός: Στις 22 Μαρτίου η τελική απόφαση

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ξεπερνά το 5% και τα 800 ευρώ επιβεβαιώνεται τις τελευταίες ημέρες, τόσο από το κυβερνητικό επιτελείο, όσο και και από...

Οικογένεια βία: Εκτοξεύτηκαν οι καταγγελίες – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Τι αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τη μεγάλη έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι σχετικές καταγγελίες εκτοξεύθηκαν στις...

Κυψέλη: Ανήλικοι απείλησαν με κατσαβίδι 42χρονο και του άρπαξαν το κινητό

Στιγμές τρόμου για έναν 42χρονο στην Κυψέλη όταν δέχτηκε επίθεση από ανήλικους με σκοπό να τον ληστέψουν. Συγκεκριμένα δύο μαθητές Γυμνασίου, 14 και 15 ετών,...

Η κυβέρνηση… μετακομίζει – Το σχέδιο μετεγκατάστασης 9 υπουργείων

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του project της ΠΥΡΚΑΛ, του κυβερνητικού πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Το έργο έχει...
Ο Ιωάννης Λιανός ο διάδοχος της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Δημοσκοπήσεις: Τι προβληματίζει την κυβέρνηση

Στην γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων θέλει να εστιάσει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και θα ενταθεί η προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων της...

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά εκκαθαριστικά

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαδικασίες τόσο για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όσο και για την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νίκαια: Σοκαρισμένοι οι συγγενείς του 40χρονου που δολοφονήθηκε – Στέλιο συγχώρεσέ μας

Το τελευταίο αντίο στον 40χρονο Στέλιο είπαν συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου άνδρα ο...

Ναβάλνι: Στενή συνεργάτις του υποστηρίζει ότι δολοφονήθηκε λίγο πριν γίνει ανταλλαγή κρατουμένων

Ο Αλεξέι Ναβάλνι βρισκόταν κοντά στην απελευθέρωσή του στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων, οι διαπραγματεύσεις για...

ΕΛΑΣ: Απαγόρευση συγκεντρώσεων το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας

Στην απαγόρευση συγκεντρώσεων για αύριο στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η ΕΛΑΣ καθώς υπάρχει...

Ταυτοποιήθηκε 45χρονος για συμμετοχή στις δολοφονίες της Greek mafia

Ένας 45χρονος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε συμβόλαια...