Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021
17.8 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Οκτωβρίου ο Καμί κερδίζει το Νόμπελ  Λογοτεχνίας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1957.... Ο Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμί («Ο Ξένος») κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Γιώργος Καραϊβάζ: Συναγερμός στην Κατεχάκη – Κινητοποιούν όλους τους πληροφοριοδότες

Καρέ – καρέ παρακολουθούν οι αστυνομικοί ξανά και ξανά τα βίντεο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ μελετούν τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, προκειμένου να φτάσουν πιο κοντά στην εξιχνίαση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γενικός συναγερμός επικρατεί στις Αρχές για να ενεργοποιηθεί το δίκτυο των πληροφοριοδοτών μέσα στις φυλακές.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν τη δολοφονία του δημοσιογράφου θέλουν να μάθουν ποιες ήταν οι συζητήσεις που γίνονταν μέσα στη φυλακή κάποιες μέρες πριν από τη δολοφονία καθώς και οι συζητήσεις που έγιναν μέσα στη φυλακή μετά τη δολοφονία.

Έρευνα σε τηλέφωνα κρατουμένων και τηλέφωνα φυλακών

Αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, περιλαμβάνει όχι μόνο συνομιλίες μεταξύ των κρατουμένων όχι μόνο μέσα στα κελιά τους αλλά και σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

Μάλιστα, η εντολή είναι η αρχή να γίνει από τα άτομα που κρατούνται μέσα στις φυλακές και έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα είτε έχουν καταδικαστεί για περιπτώσεις ανθρωποκτονιών είτε έχουν καταδικαστεί για οργανωμένο έγκλημα που έχει να κάνει με εκβιάσεις στη νύχτα.

Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων

Ανοίγουν οι φάκελοι όλων των δολοφονιών των τελευταίων τριών ετών

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας, 12 Απριλίου, έγινε μία μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι επιτελείς της Κατεχάκη είπαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα.

Μάλιστα, η εντολή που έχει δοθεί είναι να μην μείνουν μόνο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά να ανοίξουν όλο τον φάκελο με τις δολοφονίες από ανθρώπους της νύχτας μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ανέφερε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι ο δράστης το έχει ξανακάνει και είχε πολύ καλή στόχευση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προέτρεψε τους αξιωματικούς να μην διστάσουν να ζητήσουν οποιαδήποτε βοήθεια από οποιαδήποτε υπηρεσία της χώρας.

Μυστήριο με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού

Στο μεταξύ, μυστήριο επικρατεί σχετικά με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν οι δράστες και αυτό, γιατί, τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναζητούν τη μοτοσικλέτα, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας ακολουθούν βήμα βήμα τη διαδρομή της μηχανής και μέσα από βιντεοληπτικό υλικό προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο που οι δράστες την εγκατέλειψαν, γιατί εκεί πιθανόν να έγινε κάποιο λάθος: Είτε να αποκάλυψαν κάποιο χαρακτηριστικό του προσώπου τους είτε να αποκαλυφθεί με ποιον τρόπο ή με ποια πρόσωπα διέφυγαν από εκείνο το σημείο και έτσι να πάρει μία νέα τροπή η έρευνα των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Ακόμη δεν έχουν καταφέρει να επεξεργαστούν ολόκληρο το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά σ’ αυτό που έχουν επεξεργαστεί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα καρέ που να αποτυπώνεται η πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας. Θεωρούν δεδομένο, δε, ότι η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είναι κλεμμένη.

Σύμφωνα με το Mega, οι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν πολύ πιθανόν το ενδεχόμενο το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού να είναι πολύ καλά κρυμμένο. Εκτιμάται ότι οι δράστες δεν προχώρησαν στον εμπρησμό του, ίσως γιατί δεν ήθελαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς, οδηγώντας τους στο σημείο όπου το εγκατέλειψαν και το έκαψαν. Σχετικά με το ερώτημα γιατί χρησιμοποίησαν ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού αντί μίας μεγάλης μοτοσικλέτας, οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι αυτό συνέβη γιατί πιθανόν ο οδηγός είχε εξοικειωθεί με τη χρήση αυτού του τύπου της μηχανής και μπορούσε να κινηθεί εύκολα με αυτήν. Πρόκειται για ένα μηχανάκι ευέλικτο, που διαθέτουν πολλοί και “χάθηκε” μέσα στην κίνηση, χωρίς να τραβήξει την προσοχή, βοηθώντας τους εκτελεστές να φύγουν γρήγορα και άμεσα από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

“Πρόβα” εκτέλεσης και διαφυγής

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Μega, οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν πολύ σοβαρά το σενάριο οι δράστες να είχαν κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο προς το σπίτι του δημοσιογράφου και τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή εκτιμούν ότι είναι πιθανόν οι εκτελεστές να έκαναν “πρόβα” της δολοφονίας και του δρομολογίου διαφυγής τους, ώστε να είναι σε θέση να φύγουν γρήγορα από το σημείο της φονικής ενέδρας. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι και τρεις ημέρες πίσω.

Παράλληλα, έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να τους δώσουν πληροφορίες για το εάν έχουν δει κάποιο ύποπτο όχημα, αυτοκίνητο ή μηχανάκι, με επιβάτες άτομα που να μην είναι γνωστά στη γειτονιά, για διάστημα έως και έναν μήνα πριν από τη δολοφονία. Μία τέτοια πληροφορία, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους δράστες του εγκλήματος και τυχόν συνεργούς τους. Είναι χαρακτηριστική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η περίπτωση μίας γυναίκας, η οποία ήταν από τα πρώτα άτομα που εντόπισε τον Γιώργο Καραϊβάζ να κείτεται νεκρός στο έδαφος. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα κατέθεσε από την αρχή στους αστυνομικούς ότι στις αρχές Μαρτίου, είδε ένα ζευγάρι -έναν νεαρό άνδρα και μία γυναίκα- μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τα άτομα αυτά της φάνηκαν ύποπτα. Σήμερα, η γυναίκα αυτή έδωσε και νέα κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα είδε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Άγιο Όρος: Σώοι οι δύο προσκυνητές που αγνοούνταν

Ζωντανοί εντοπίστηκαν πριν από λίγη ώρα από άνδρες της ΕΜΑΚ στο Άγιο Όρος οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές οι οποίοι αγνοούνταν. Όπως ανέφεραν στους άνδρες...
Κορωνοϊός: 1.121 νέα κρούσματα, τα 538 στην Αττική - 29 νεκροί

Κορωνοϊός: 2.313 κρούσματα – 30 θάνατοι – 361 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.313, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν...
Άγιον Όρος: Ρίγη συγκίνησης - Τρομερό, Θαυμαστό γεγονός

Άγιο Όρος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο προσκυνητών

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ατόμων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος και σήμερα το πρωί στήθηκε επιχείρηση ανεύρεσής τους από την...

Βόλος: 53χρονος έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου

Άδοξο τέλος είχε για έναν 53χρονο Βολιώτη, ο χθεσινοβραδινός περίπατος. Ο άτυχος άνδρας ενώ περπατούσε κατέρρευσε στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Φιλίππου Ιωάννου,...

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί καθώς παρατηρείται μια στασιμότητα όσον αφορά τους εμβολιασμούς των πολιτών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Πιέζεται σημαντικά...

Αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές μέσα σε τμήμα … κατά λάθος

Απίστευτο περιστατικό σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, μια γυναίκα αστυνομικός η οποία έφτασε στην υπηρεσία για...

Ρόδος – Το εντυπωσιακό shelf cloud που σκέπασε τον ουρανό(φωτό)

Ένα εντυπωσιακό shelf cloud καταγράφηκε σήμερα το πρωί στη Ρόδο, ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα. Ένα γιγάντιο σύννεφο «κάλυψε» τον ουρανό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές μέσα σε τμήμα … κατά λάθος

Απίστευτο περιστατικό σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το...

Σε διαθεσιμότητα αντιεμβολιαστής αστυνομικός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυνομικός, με το ψευδώνυμο Τηλέμαχος, ο οποίος αναρτούσε στα social media...

Ζάκυνθος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο στις 7 Μαρτίου, όταν δύο...

Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από τη δολοφονία του πολιτικού που ένωνε όλους τους Έλληνες

Ο Παύλος Μπακογιάννης δεν ήταν απλά ένας πολιτικός. Αποτελούσε μία απ' τις πιο γνωστές...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή