Πέμπτη, 6 Μάι, 2021
20.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1980...Ο Νίκος Γκάλης κάνει το ντεμπούτο του στην Εθνική Ελλάδας, στον αγώνα εναντίον της Σουηδίας (71-79) στο Βεβέ της Ελβετίας για το Προολυμπιακό...

Γιώργος Καραϊβάζ: Συναγερμός στην Κατεχάκη – Κινητοποιούν όλους τους πληροφοριοδότες

Καρέ – καρέ παρακολουθούν οι αστυνομικοί ξανά και ξανά τα βίντεο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ μελετούν τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, προκειμένου να φτάσουν πιο κοντά στην εξιχνίαση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γενικός συναγερμός επικρατεί στις Αρχές για να ενεργοποιηθεί το δίκτυο των πληροφοριοδοτών μέσα στις φυλακές.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν τη δολοφονία του δημοσιογράφου θέλουν να μάθουν ποιες ήταν οι συζητήσεις που γίνονταν μέσα στη φυλακή κάποιες μέρες πριν από τη δολοφονία καθώς και οι συζητήσεις που έγιναν μέσα στη φυλακή μετά τη δολοφονία.

Έρευνα σε τηλέφωνα κρατουμένων και τηλέφωνα φυλακών

Αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, περιλαμβάνει όχι μόνο συνομιλίες μεταξύ των κρατουμένων όχι μόνο μέσα στα κελιά τους αλλά και σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

Μάλιστα, η εντολή είναι η αρχή να γίνει από τα άτομα που κρατούνται μέσα στις φυλακές και έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα είτε έχουν καταδικαστεί για περιπτώσεις ανθρωποκτονιών είτε έχουν καταδικαστεί για οργανωμένο έγκλημα που έχει να κάνει με εκβιάσεις στη νύχτα.

Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων

Ανοίγουν οι φάκελοι όλων των δολοφονιών των τελευταίων τριών ετών

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας, 12 Απριλίου, έγινε μία μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι επιτελείς της Κατεχάκη είπαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα.

Μάλιστα, η εντολή που έχει δοθεί είναι να μην μείνουν μόνο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά να ανοίξουν όλο τον φάκελο με τις δολοφονίες από ανθρώπους της νύχτας μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ανέφερε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι ο δράστης το έχει ξανακάνει και είχε πολύ καλή στόχευση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προέτρεψε τους αξιωματικούς να μην διστάσουν να ζητήσουν οποιαδήποτε βοήθεια από οποιαδήποτε υπηρεσία της χώρας.

Μυστήριο με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού

Στο μεταξύ, μυστήριο επικρατεί σχετικά με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν οι δράστες και αυτό, γιατί, τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναζητούν τη μοτοσικλέτα, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας ακολουθούν βήμα βήμα τη διαδρομή της μηχανής και μέσα από βιντεοληπτικό υλικό προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο που οι δράστες την εγκατέλειψαν, γιατί εκεί πιθανόν να έγινε κάποιο λάθος: Είτε να αποκάλυψαν κάποιο χαρακτηριστικό του προσώπου τους είτε να αποκαλυφθεί με ποιον τρόπο ή με ποια πρόσωπα διέφυγαν από εκείνο το σημείο και έτσι να πάρει μία νέα τροπή η έρευνα των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Ακόμη δεν έχουν καταφέρει να επεξεργαστούν ολόκληρο το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά σ’ αυτό που έχουν επεξεργαστεί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα καρέ που να αποτυπώνεται η πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας. Θεωρούν δεδομένο, δε, ότι η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είναι κλεμμένη.

Σύμφωνα με το Mega, οι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν πολύ πιθανόν το ενδεχόμενο το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού να είναι πολύ καλά κρυμμένο. Εκτιμάται ότι οι δράστες δεν προχώρησαν στον εμπρησμό του, ίσως γιατί δεν ήθελαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς, οδηγώντας τους στο σημείο όπου το εγκατέλειψαν και το έκαψαν. Σχετικά με το ερώτημα γιατί χρησιμοποίησαν ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού αντί μίας μεγάλης μοτοσικλέτας, οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι αυτό συνέβη γιατί πιθανόν ο οδηγός είχε εξοικειωθεί με τη χρήση αυτού του τύπου της μηχανής και μπορούσε να κινηθεί εύκολα με αυτήν. Πρόκειται για ένα μηχανάκι ευέλικτο, που διαθέτουν πολλοί και “χάθηκε” μέσα στην κίνηση, χωρίς να τραβήξει την προσοχή, βοηθώντας τους εκτελεστές να φύγουν γρήγορα και άμεσα από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

“Πρόβα” εκτέλεσης και διαφυγής

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Μega, οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν πολύ σοβαρά το σενάριο οι δράστες να είχαν κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο προς το σπίτι του δημοσιογράφου και τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή εκτιμούν ότι είναι πιθανόν οι εκτελεστές να έκαναν “πρόβα” της δολοφονίας και του δρομολογίου διαφυγής τους, ώστε να είναι σε θέση να φύγουν γρήγορα από το σημείο της φονικής ενέδρας. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι και τρεις ημέρες πίσω.

Παράλληλα, έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να τους δώσουν πληροφορίες για το εάν έχουν δει κάποιο ύποπτο όχημα, αυτοκίνητο ή μηχανάκι, με επιβάτες άτομα που να μην είναι γνωστά στη γειτονιά, για διάστημα έως και έναν μήνα πριν από τη δολοφονία. Μία τέτοια πληροφορία, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους δράστες του εγκλήματος και τυχόν συνεργούς τους. Είναι χαρακτηριστική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η περίπτωση μίας γυναίκας, η οποία ήταν από τα πρώτα άτομα που εντόπισε τον Γιώργο Καραϊβάζ να κείτεται νεκρός στο έδαφος. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα κατέθεσε από την αρχή στους αστυνομικούς ότι στις αρχές Μαρτίου, είδε ένα ζευγάρι -έναν νεαρό άνδρα και μία γυναίκα- μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τα άτομα αυτά της φάνηκαν ύποπτα. Σήμερα, η γυναίκα αυτή έδωσε και νέα κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα είδε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δήμος Αθηναίων: rapid test για covid-19 σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε Κυψέλη και Σεπόλια

ΕΟΔΥ: Που θα γίνουν δωρεάν έλεγχοι για του κορωνοιό την Πέμπτη 6/5

Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται αύριο, Πέμπτη του Πάσχα 6 Μαΐου, σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την...
Την απόρριψη του αιτήματος Λαγού πρότεινε η εισαγγελέας

Ανοίγουν τα δικαστήρια από τις 10 Μαΐου

Τη διεύρυνση των διαδικασιών που διεξάγονται ενώπιων των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων κατά του COVID-19, μετά από σχετική...

Θεσσαλονίκη: Θάνατος 44χρονης γυναίκας από την Χαλάστρα, μετά τον εμβολιασμό της

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τον θάνατο μιας 44χρονης γυναίκας από την Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης, μετά τον εμβολιασμό της. Η γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, πέθανε...

Self tests: Εντοπίστηκαν πάνω από 7.000 κρούσματα

Έως χθες είχαν καταγραφεί ηλεκτρονικά 2.285.920 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Aπό τα 54.936 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο, καταγράφηκαν 7.304 θετικά τεστ. Σήμερα...
Κορωνοϊός: 3.073 νέα κρούσματα και 45 θάνατοι – Στους 645 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 2.093 κρούσματα – 96 θάνατοι, 765 διασωληνωμένοι

Άλλα 2.093 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο. Το ίδιο διάστημα 96 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ 765 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε...
Κορωνοϊός: 1.121 νέα κρούσματα, τα 538 στην Αττική - 29 νεκροί

Περιστέρι: Ουρές έξω από το εμβολιαστικό κέντρο λόγω… internet

Ουρές σχηματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης (5/5) έξω από το Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι. Ο λόγος, όπως αναφέρθηκε στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ,...

H έκβαση της τουριστικής σεζόν είναι άμεσα συνυφασμένη με την πορεία των εμβολιασμών

Για την πορεία των εμβολιασμών στα νησιά και συγκεκριμένα στη Κω, αλλά και για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, μίλησε στον Αθήνα 9.84, η...

Βρείτε μας

7,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πάτρα: Πρόστιμο από αστυνομικό σε αστυνομικό επειδή δεν φορούσε μάσκα

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, κι όμως… Αστυνομικός "έριξε" πρόστιμο 300 ευρώ σε αστυνομικό για...

Υπόθεση Φουρθιώτη: Νέα στοιχεία από την ελληνική αστυνομία

Νέα στοιχεία για το θέμα της φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη από την ελληνική αστυνομία...

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι και στο γραφείο του Μένιου Φουρθιώτη

Έρευνα και έφοδο στο σπίτι του γνωστού παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη πραγματοποιεί η αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν...

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τέσσερα συμβόλαια θανάτου εξετάζουν οι αρχές

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται τέσσερα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή