Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Γιώργος Τράγκας: Από το Μεταξουργείο στον στίβο της δημοσιογραφίας (βίντεο)

Ο Γιώργος Τράγκας, μια πληθωρική προσωπικότητα από όλες τις απόψεις, είτε συμφωνούσε κάποιος μαζί του ή όχι, άφησε το δικό του στίγμα στη δημοσιογραφία και όχι μόνο.

Σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή λόγω του κορονοϊού σε ηλικία 72 ετών.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949 στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος.

Άρχισε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ.

Εκτός από δημοσιογράφος, στον χώρο του Τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούριο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές.

Γιώργος Τράγκας – Κρίσιμες ώρες για τον δημοσιογράφο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος - ΤΑ ΝΕΑ

Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε την εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio.

Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή στον Crash Radio μεταδιδόταν και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TVκαι στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

Η ίδρυση του πολιτικού κόμματος

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Σκοπός του, όπως υποστήριξε, είναι να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Γιώργος Τράγκας: Κρίσιμες ώρες για τον γνωστό δημοσιογράφο - Τα τελευταία νέα της υγείας του | eVima | Ειδήσεις Εύβοια

Ο γάμος με τη Μαρία Καρρά

«Αποφάσισα την ανανέωση όρκων στο Λας Βέγκας με τη Μαρία Καρρά, τη γυναίκα που έχω παντρευτεί ήδη δύο φορές» σημείωνε ο Γιώργος Τράγκας το 2019. Το ζευγάρι έχει παντρευτεί στην Αθήνα, τόσο με πολιτικό, όσο όμως και με θρησκευτικό γάμο και πορεύονταν μαζί στη ζωή και τη δουλειά.

Ο Γιώργος Τράγκας είχε ανεβάσει βίντεο με την τελετή στο Λας Βέγκας  που έγινε το καλοκαίρι το 2019 στο οποίο φαίνεται πως όσοι βρίσκονται εκεί πέρασαν πραγματικά αξέχαστα.

Η ανανέωση γαμήλιων όρκων του Γιώργου Τράγκα με την Μαρία Καρρά στο Λας Βέγκας! (photos+video) | Pasmina.gr

Στην κοινοποίηση του βίντεο είχε γράψει: “Γεια σας φίλες και φίλοι. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων μου (30/7) δημοσιεύω σήμερα ένα απόσπασμα από το βίντεο της ανανέωσης των γαμήλιων όρκων με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά. Η τελετή έγινε τον περασμένο Απρίλιο σε ένα Chapel στο Λας Βέγκας. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλους μας. «Παπάς» ο «Έλβις Πρίσλεϊ» . Κουμπάροι ο Γιώργος Δαμάσκος και η σύζυγος του. Όσο για το «παρανυφάκι» δεν ήταν άλλο από τον πολυαγαπημένο μου Αστερίξ. Μια τελετή η οποία μέσω live streaming μεταδόθηκε μέχρι και στον γραφικό…Άγρα της Έδεσσας(που μένει η πεθερά μου). Περιμένω καλά σχόλια , τουλάχιστον γι αυτό το βίντεο. Να είστε όλοι καλά!”.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-4-2023

Ο Τύπος της Πέμπτης 25/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ανεβαίνουν τα ποσά για τα εφάπαξ! Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΘΗΛΥΚΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρικυμία Κασσελάκη" ΕΣΤΙΑ: "Γροθιές στο...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-4-2024

Ο Τύπος της Τετάρτης 24/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η κολυμπήθρα, το λάδι και ο σταυρός ήταν απο τον...Παπαδιαμάντη" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! Ξέσπασε κατά δημόσιου νοσοκομείου" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-4-2023

Ο Τύπος της Τρίτης 23/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ιταλικό μοντέλο για δουλειά σε 400.000 άνεργες γυναίκες" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΣΦΑΞΕ ΜΕ, ΑΓΑ ΜΟΥ!" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "3.734 προσλήψεις στο δημόσιο" ΕΣΤΙΑ:...

Πέθανε ο δημοσιογράφος ο Μανώλης Σπανάκος

Τον θάνατο του δημοσιογράφου Μανώλη Σπανάκου, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Κυριακή 21 Απριλίου γνωστοποιεί η ΕΣΗΕΑ. ‘Oπως αναφέρει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ,...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023

Ο Τύπος της Δευτέρας 22/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ασφάλειες ζωής και δάνεια σε ασθενείς που νίκησαν τον καρκίνο" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το υπ. Πολιτισμού ΑΓΝΟΗΣΕ καταγγελία για ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-4-2024

Ο Τύπος της Κυριακής 21/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-4-2024 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ο Stefanos... ξαναβαφτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κόκκινο τριψήφιο στο Μαξίμου Real news: Ντόμινο τρόμου στη...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-4-2024

Ο Τύπος του Σαββάτου 20/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 20-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σύνταξη για όσους ελέυθερους επαγγελαματίες οφείλουν έως 30.000 ευρώ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρύθμιση για...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στις Βρυξέλλες «τελειώνουν» τη Φον ντερ Λάιεν – Οι 6 υποψήφιοι Πρόεδροι της ΕΕ και μια… έκπληξη

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν λένε ότι είναι το ξεκάθαρο φαβορί για μία δεύτερη...

Ο ερωτιάρης υπουργός ξαναχτυπά… Πάμε για νέα επεισόδια.

Τον χώρισε η ερωμένη του (αφού τον «κεράτωσε» πρώτα), τον χώρισε η γυναίκα του...

Βρετανικά ΜΜΕ: Επιδεινώνεται η υγεία του βασιλιά Καρόλου

Το σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του Δεν είναι καλά τα νέα για τον βασιλιά...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της Αθήνας

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα,...