Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.5 C
Athens

Γλυφάδα: Συνέλαβαν τον Αριστείδη Φλώρο έξω από το σπίτι του

Συνελήφθη στην περιοχή της Γλυφάδας σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόσφατα αποφυλακισμένος Αριστείδης Φλώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του Άρη Φλώρου -φέρεται να βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ- έγινε έξω από το σπίτι του, καθώς οι αστυνομικές αρχές είχαν λόγο να πιστεύουν πως θα αποπειραθεί να διαφύγει της επερχόμενης σύλληψής του λόγω της έφεσης στο βούλευμα με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας συνεδριάζει εκτάκτως τη νύχτα για να αποφασίσει αν θα ανατρέψει το βουλευμα αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου μετά την έφεση που ασκήθηκε σε αυτό.
Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει προτείνει προς το δικαστικό στο συμβούλιο να γίνει δεκτή η έφεση και να εξαφανιστεί το βούλευμα που τον αποφυλάκικισε.

 

Ο τέως επιχειρηματίας της Energa εντοπίστηκε από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής εν μέσω αντιδράσεων για το βούλεμα που οδήγησε στην αποφυλάκισή του στα μέσα Αυγούστου λόγω φερόμενης αναπηρίας.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως μία τουλάχιστον από τις γνωματεύσεις στις οποίες βασίστηκε η απόφαση φυλάκισης είχε πλαστογραφηθεί.

Νωρίτερα η γιατρός Καλλιρόη Λάμπρου με δήλωσή της στο NEWS 24/7, δήλωσε ότι ουδέποτε συνάντησε τον Αρη Φλώρο και όπως αναφέρει η υπογραφή της στην σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» , είναι πλαστή.

Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής: «Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωρίζω. Έχει θίγει η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια». Με εκτίμηση, Καλλιρρόη Λάμπρου».

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, καταδικασμένου για το σκάνδαλο της Energa, καθώς έκρινε το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» στηριζόμενος στις γνωματεύσεις που δόθηκαν για τα ποσοστά αναπηρίας του κρατουμένου.

Στην παραγγελία του, ο ανώτερος του εισαγγελικός λειτουργός, κ. Βουρλιώτης ανέφερε : «Ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας, στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας ειναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατι δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλεον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενω δεν φαινεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Παράλληλα στις δικαστικές αρχές της Χαλκίδας διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Αρ. Φλώρο φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα. Η αναφορά από τον Ευαγγελισμό θα διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας ο οποίος ήδη έχει διατάξει έρευνα προς διερεύνηση αδικημάτων όπως η ψευδής βεβαίωση και η δωροδοκία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Μεγάλη Παρασκευή – Τα Θεία Πάθη

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και...

Μεγάλη Πέμπτη: Η κορύφωση του Θείου Δράματος – Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση

Την κορύφωση του Θείου Δράματος με την αναπαράσταση του σταυρικού Μαρτυρίου του Ιησού Χριστού βιώνουν στην εκκλησία οι πιστοί τη Μεγάλη Πέμπτη. Σύμφωνα με...

Μεγάλη Τρίτη: Το τροπάριο της Κασσιανής και η παραβολή των “Δέκα Παρθένων”

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θυμάται σήμερα τη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, αλλά και τη γνωστή παραβολή των δέκα Παρθένων. Με...

Μεγάλη Δευτέρα: Η αρχή της Εβδομάδας των Παθών – Η ακολουθία του Νυμφίου

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα. Την επόμενη μέρα από την Κυριακή των Βαΐων, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του «Παγκάλου» Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ, που...

Πόντιος Πιλάτος: Το συγκλονιστικό χειρόγραφο που έστειλε τον Ιησού στη σταύρωση

Το συγκλονιστικό αυτό έγγραφο, το οποίο υπέγραψε ο Πόντιος Πιλάτος για την απόφαση της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού παρέμεινε μέχρι το 1309 μ..Χ. τελείως...

Ευαγγέλιο 28 Απριλίου 2024 – Κυριακή των Βαΐων

Ευαγγέλιο Κυριακής, Κατά Ιωάννη ΙΒ'(12) 1-18 Ὁ οὖν ᾿Ιησοῦς πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ πάσχα ἦλθεν εἰς Βηθανίαν, ὅπου ἦν Λάζαρος ὁ τεθνηκώς, ὃν ἤγειρεν ἐκ...

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 17 Απριλίου 2022 – Κυριακή των Βαΐων

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΙΒ/ 1 – 18 – 1 Ο ούν Ιησούς πρό έξ ημερών τού πάσχα ήλθεν εις Βηθανίαν, όπου ήν Λάζαρος ο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νίσυρος: Συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/4) σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των...

Γλυφάδα: Αυτοπυροβολήθηκε άντρας αφού χτύπησε τη γυναίκα του

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στη Γλυφάδα. Άντρας αυτοπυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη και...

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Mπέος

Στην σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου προχώρησαν αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές, μετά...

Μαρκόπουλο: Συνελήφθη 77χρονος για τη φωτιά στη Βραυρώνα – Έκαιγε κλαδέματα σε αγροτεμάχιο

Τη σύλληψη ενός 77χρονου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο...