Η Άγκυρα αφήνει υπονοούμενα για υπονόμευση της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

104
Times: Τουρκικά στρατεύματα στη Συρία γεννά φόβους σύρραξης με τις ΗΠΑ

Η Τουρκία έχει σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία λόγω της συνέχισης των μαχών στη χώρα, δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν, σύμβουλος και εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν από την προβλεπόμενη έναρξη της ισχύος της ρωσοαμερικανικής αυτής συμφωνίας για εκεχειρία στην εμπόλεμη χώρα.

“Κατ’αρχήν υποστηρίζουμε την εκεχειρία. Η Τουρκία έπαιξε ενεργό ρόλο στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης”, σημείωσε, προτού ωστόσο εκφράσει την απαισιοδοξία του για τη βιωσιμότητά της εξαιτίας “των γεγονότων του παρελθόντος”.

“Ανησυχούμε σοβαρά για το μέλλον αυτής της κατάπαυσης του πυρός λόγω της συνέχισης των ρωσικών βομβαρδισμών και των επιθέσεων στο πεδίο των δυνάμεων του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ”, υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Μαίνεται η πανδημία στην Μέση Ανατολή

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να βομβαρδίζει τις “τρομοκρατικές οργανώσεις” στη Συρία, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν πραγματοποίησε πλήγματα το πρωί, κυρίως κατά προπυργίων ανταρτών, κι όχι τζιχαντιστών.

Εξάλλου ο Καλίν σημείωσε ότι η Τουρκία θα απαντήσει σε οποιαδήποτε περιστατικά απειλήσoυν την εθνική της ασφάλεια βάσει των κανόνων εμπλοκής που έχει.