Η Ελλάδα από χώρα τράνζιτ θα γίνει χώρα εγκατάστασης, είπε ο Μουζάλας

84
Μουζάλας, ΕΕ, πόροι, προσφυγικό,

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τα σύνορα στην Ειδομένη δεν θα ξανανοίξουν σύντομα. Φέρεται επίσης να εκτίμησε κεκλεισμένων των θυρών, ότι στην χώρα θα εγκλωβιστούν περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες.

Η Ελλάδα για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, από χώρα τράνζιτ για τους πρόσφυγες θα μετατραπεί σε χώρα εγκατάστασης , παραδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για μεταναστευτική πολιτική, Γιάννης Μουζάλας στη σύσκεψη που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με δημάρχους και περιφερειάρχες.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε την κατάσταση «οξεία» και υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τσίπρας εκνεύρισε τον Ερντογάν, υποστηρίζει ο τουρκικός τύπος

«Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σε λίγο διάστημα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να πάνε στις χώρες που θέλουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τα σύνορα στην Ειδομένη δεν θα ξανανοίξουν σύντομα. Φέρεται επίσης να εκτίμησε κεκλεισμένων των θυρών, ότι στην χώρα θα εγκλωβιστούν περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ γνωστοποίησε ο κυβερνητικός σχεδιασμός φιλοξενίας περιλαμβάνει δημιουργία hot spot ακόμη και στην Ήπειρο.