Η πΓΔΜ υπερασπίζεται τη χρήση δακρυγόνων στα σύνορα, αλλά ξεχνάει…

83
ΠΓΔΜ, Βουλή, παρατείνει,κλείσιμο συνόρων,

O υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασης των αρχών της χώρας να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν τη διέλευση μεταναστών και προειδοποίησε ότι οι αυξανόμενες εντάσεις στα Βαλκάνια μπορεί να προκαλέσουν συγκρούσεις.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ έκανε τη Δευτέρα χρήση δακρυγόνων εναντίον εκατοντάδων Σύρων και Ιρακινών που προσπαθούσαν να παραβιάσουν τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο φυλάκιο της Ειδομένης.

«Είδαμε περίπου 400 νεαρούς να προσπαθούν να περάσουν δια της βίας στο έδαφος της χώρας μας από την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Πόποσκι στο BBC.

«Αν οι δυνάμεις ασφαλείας μας είναι αντιμέτωπες με μια κατάσταση βίαιης απόπειρας από εκατοντάδες νεαρούς προκειμένου να περάσουν στο έδαφός μας χωρίς να θέλουν να καταγραφούν ή να μεταβούν στα κέντρα υποδοχής, δεν νομίζω ότι αυτό συνάδει με ό,τι έχει συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο». πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:  ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η μέλισσα έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια

“Ξεχνάει” όμως ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ ότι εάν τα σύνορα παρέμεναν ανοιχτά, κανένας από τους πρόσφυγες δεν θα κατέφευγε σε βία και θα καθόταν στην σειρά του για να καταγραφεί. Οι πρόσφυγες πήγαν να …παραβιάσουν τα σύνορα επειδή αυτοί τα ανοίγουν και αφήνουν τους πρόσφυγες να περνούν με το σταγονόμετρο…