Η ΦΟΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 100ΕΤΙΑΣ: Σκηνές αποκάλυψης στη Μόσχα (βίντεο)

99

Ανθρώπινες απώλειες και μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τη ρωσική πρωτεύουσα, με ανέμους 110 χιλιομέτρων την ώρα.

Εκατοντάδες δένδρα ξεριζώθηκαν, ηλεκτρικά καλώδια καταστράφηκαν, ενώ οι άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις «μαστίγωναν» τη Μόσχα. Σύμφωνα με αξιωματούχους νοσοκομείων, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 χρειάστηκαν νοσηλεία, λόγω της ισχυρής καταιγίδας.

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε ορισμένες γραμμές του μετρό. Ένας τουρίστας που παγιδεύτηκε στο κυκλοφοριακό χάος, δήλωνε στο BBC, «ο ουρανός σκοτείνιασε και οι άνεμοι ήταν εξαιρετικά ισχυροί… αντικείμενα πετούσαν από όλες τις κατευθύνσεις». Ο Δήμαρχος Σεργκέι Σομπυάνιν συλλυπήθηκε φίλους και οικογένειες των θυμάτων, ενώ ομάδες του δήμου προσπαθούσαν να καθαρίσουν τους δρόμους από πεσμένα δένδρα.

Διαβάστε επίσης:  Πώς ο Ερντογάν είχε «ομολογήσει» ότι επρόκειτο να κλιμακώσει στις 10 Αυγούστου
Ζημιές από την καταιγίδα υπέστη και η οροφή του Κρεμλίνου. Ο πρόεδρος Πούτιν βρισκόταν στο Παρίσι για συνομιλίες με το Γάλλο ομόλογό του, Εμμανουέλ Μακρόν.

Μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα σπάνιο για την πόλη και προκάλεσε δομικές καταστροφές σε κτίρια. Ένας ηλικιωμένος σκοτώθηκε ενώ περίμενε σε στάση λεωφορείου, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου της Μόσχας, που έδωσε μικρότερο αριθμό θυμάτων. Κατά την επιτροπή, σκοτώθηκαν πέντε πεζοί. Το Interfax μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δένδρο έπεσε στη θερινή τους κατοικία. Και το Tass, ανέβαζε τον αριθμό  των τραυματιών σε 69. Αν επιβεβαιωθεί ο αριθμός των 11 ανθρώπινων απωλειών θα πρόκειται για τη φονικότερη καταιγίδα στην πόλη εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια.