Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Ισοπεδώνεται η βόρεια Γάζα: Το Ισραήλ προχωρά στην επόμενη φάση

Τουλάχιστον 800.000 άμαχοι υπολογίζεται ότι έχουν εγκαταλείψει τη βόρεια Γάζα μετά τις προτροπές του Ισραήλ να μετακινηθούν προς το νότο. Μετά την επιδρομή στο Αλ Σίφα οι επιχειρήσεις συνεχίζονται και υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση σε σχολείο όπου έβρισκαν καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι.

Κι ενώ χιλιάδες πολίτες της Γάζας έχουν μετακινηθεί στο νότο, από την Τετάρτη το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια σε 4 νότιες κοινότητες ανατολικά της Χαν Γιούνις και κοντά στο φράχτη με το Ισραηλινό έδαφος καλώντας τους αμάχους να απομακρυνθούν και από εκεί. Οι ίδιοι αναρωτιούνται πού μπορούν τελικά να βρουν ασφαλές καταφύγιο στη Λωρίδα, ενώ εντός της ισραηλινής κυβέρνησης συζητείται ήδη η έναρξη νέας φάσης του πολέμου με εισβολή στη νότια Γάζα.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ φέρεται να ενέκρινε την είσοδο δύο φορτηγών καυσίμων την ημέρα στη Γάζα για να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών του ΟΗΕ, ανακοίνωσε Ισραηλινός αξιωματούχος την Παρασκευή.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε χθες Πέμπτη 16/11, το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην πάθουν κακό οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας κατά τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς, όπως το να ρίχνει φυλλάδια για να τους προειδοποιήσει να φύγουν, αλλά οι προσπάθειές του να περιορίσει τον αριθμό των θυμάτων «δεν ήταν επιτυχημένες».

Σήμερα το πρωί 17/11 έγινε γνωστό ότι βρέθηκε η σορός νεαρής στρατιώτη που είχε απαχθεί την 7η Οκτωβρίου. Ισραηλινοί στρατιώτες εντόπισαν το πτώμα μιας 65χρονης ομήρου της Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, ανακοίνωσαν απόψε οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι σκότωσε επτά Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε επτά Παλαιστίνιους σε δύο ξεχωριστά επεισόδια, εκ των οποίων «πέντε τρομοκράτες» στην Τζενίν, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη , και δύο στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της περιοχής.

Στην Τζενίν, ο απολογισμός των πέντε νεκρών αμφισβητήθηκε το μεσημέρι.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών μαχητών της «στη μάχη του Κατακλυσμού του αλ Άκσα στην Τζενίν». Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας από την πλευρά του ανακοίνωσε «τρεις νεκρούς και 15 τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση».

Διαβάστε ακόμα: Γάζα: Μετά το οπλοστάσιο βρέθηκε και τούνελ της Χαμάς στο Αλ Σίφα – Νεκρή όμηρος κοντά στο νοσοκομείο

Δημοσιογράφοι του AFP είδαν μια επικήδεια πομπή για τρία πτώματα τυλιγμένα με τα λάβαρα των ένοπλων παλαιστινιακών κινημάτων.

«Κατακλυσμός αλ Άκσα» είναι το όνομα που έχει δώσει το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στην αιματηρή επίθεσή του της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ στην οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δημοσιογράφος του AFP είδε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα να εισέρχονται στους δρόμους του καταυλισμού προσφύγων της Τζενίν, όπου στοιβάζονται 23.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που τον διαχειρίζεται.

Ισραηλινά drones πετούσαν πάνω από την περιοχή, ενώ Παλαιστίνιοι πετούσαν πέτρες και εκσφενδόνισαν τουλάχιστον έναν εκρηκτικό μηχανισμό προς την κατεύθυνση των ισραηλινών οχημάτων. Οι στρατιώτες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, την ώρα που στον καταυλισμό αντηχούσαν ανταλλαγές πυρών και υψώνονταν στήλες μαύρου καπνού.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες αποσύρθηκαν από την Τζενίν το πρωί. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στον καταυλισμό όπου εντόπισε «αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετημένους κάτω και δίπλα σε δρόμους με στόχο να εξαπολυθούν επιθέσεις εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας».

Ανακοίνωσε επίσης ότι «έπληξε ένοπλο τρομοκρατικό πυρήνα», κάνοντας λόγο για «την κατάσχεση έξι όπλων» και «τη σύλληψη» περίπου δεκαπέντε «υπόπτων».

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανήρτησε στο διαδίκτυο εικόνες που δείχνουν ανθρώπους μεταξύ των οποίων νοσηλευτές της Ερυθράς Ημισελήνου να βγαίνουν από το νοσοκομείο Ιμπν Σίνα της Τζενίν υπό τις διαταγές Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια της νυχτερινής επιδρομής τους.

Εξάλλου, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για «δύο θανάτους Παλαιστινίων που επλήγησαν από σφαίρες του παλαιστινιακού στρατού στη βόρεια είσοδο της Χεβρώνας». Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον απολογισμό, λέγοντας πως οι δύο άνδρες «πυροβόλησαν προς τους στρατιώτες που επιχειρούσαν στη ζώνη και (εκείνοι) απάντησαν με πυρά».

Όπως είπε, οι στρατιώτες βρίσκονταν στη Χεβρώνα ώστε να «λάβουν τα μέτρα» των σπιτιών τριών επιτιθέμενων οι οποίοι την προηγουμένη είχαν σκοτώσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη και είχαν τραυματίσει άλλους πέντε σε ένα οδόφραγμα κοντά στην Ιερουσαλήμ. Το στάδιο αυτό προηγείται της καταστροφής των σπιτιών των δραστών μιας επίθεσης, ένα μέτρο που το Ισραήλ εφαρμόζει τακτικά.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντουμπάι: Έργο – μαμούθ 35 δισ. για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

Πράσινο φώς άναψε ο ηγέτης του Ντουμπάι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ για τον νέο τερματικό επιβατικό σταθμό στο διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum αξίας...

Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7 ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της «Εγκληματικής Οργάνωσης» που εξιχνιάστηκε μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πιο...

Μαρούσι: Δέκα άτομα εμπλέκονται στον καυγά που άφησε νεκρό και τραυματίες

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω από νυχτερινό...

Γερμανία: Οι κατάσκοποι γυρίζουν στο Βερολίνο

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την επανένωση της χώρας τους, οι Γερμανοί θεώρησαν ότι είχαν ξεμπερδέψει με τους εχθρούς. Κάπως έτσι «ξεφορτώθηκαν»...
Καιρός: Αγριεύει o καύσωνας τις επόμενες μέρες

Κλιματική αλλαγή: Επιμένει το πρωτοφανές κύμα καύσωνα στη νοτιοανατολική Ασία

Μαθήματα εξ αποστάσεως στις Φιλιππίνες, γεμάτα πάρκα στη Μιανμάρ, προειδοποίηση για ακραίο καύσωνα στο Μπανγκλαντές: η νοτιοανατολική Ασία συνεχίζει σήμερα να πλήττεται από αφύσικα...

Τιμολόγιο ρεύματος: Πώς θα διαμορφωθούν τον Μάιο – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Σταθεροποίηση των τιμολογίων ρεύματος αναμένεται για τον Μάιο με μικρές αποκλίσεις σε σχέση με τον Απρίλιο σύμφωνα με εκτιμήσεις από πηγές των προμηθευτών. Η μέση...

Ρέντη: Στη φυλακή οδηγήθηκαν επτά από τους 31 κατηγορουμένους

Την Κυριακή θα συνεχιστεί ο δεύτερος κύκλος των απολογιών ενώπιον των τεσσάρων ανακριτών για τη δολοφονική επίθεσης σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Υπήρξε στην αρχαιότητα πυρηνικός πόλεμος;

Στο παρελθόν έχουν γίνει θερμοπυρηνικές εκρήξεις!!! 3.000 χρόνια π.χ. έως και 12.500 χρόνια π.χ.!!! ο...

Πόλεμος στη Γάζα: Tην ισραηλινή αντιπρόταση για κατάπαυση του πυρός έλαβε και μελετά η Χαμάς

Στη Μέση Ανατολή μία νέα προσπάθεια με την μεσολάβηση των Αιγυπτίων βρίσκεται σε εξέλιξη...

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σήμερα (23/4) σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ...

Υφαντής: O πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας έχει ήδη μετατραπεί σε μία σε ισραηλινο – ιρανική σύγκρουση

Το διττό μήνυμα του Ιράν και του Ισραήλ «που έφτασαν κοντά σε περιφερειακή σύγκρουση...