ΙΤΑΛΙΑ: Απεγκλωβίστηκαν και τα τρία αδελφάκια που είχαν παγιδευτεί στα συντρίμμια Ρίχτερ

19
Ιταλία, Ίσκια, απεγκλωβισμός, τρία αδέλφια,
Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ήταν μακρόχρονη και αργή προκειμένου  προστατευθεί η υγεία των παιδιών

Μετά από 15 ώρες επίπονων προσπαθειών κάτω στα ερείπια του σπιτιού της οικογενείας, οι διασώστες απεγκλώβισαν ζωντανό και το τρίτο παιδάκι που καταπλακώθηκε μαζί με τα αδελφάκια του μετά τον χθεσινοβραδινό σεισμό των 4 Ρίχτερ. 

Νωρίτερα οι διασώστες είχαν απεγκλωβίσει το μόλις επτά μηνών Πασκουάλε και ο επτάχρονος Ματία, αλλά και ο πατέρας τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα τρία παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ήταν μακρόχρονη και αργή προκειμένου  προστατευθεί η υγεία των παιδιών. Το δεύτερο από τα τρία παιδιά βγήκε στην επιφάνεια στις 11 το πρωί της Τρίτης, ενώ ο σεισμός έπληξε το ιταλικό νησί Ίσκια στις 9 το βράδυ της Δευτέρας.

Στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα, είχε απεγκλωβιστεί σώο το μικρότερο παιδάκι της οικογένειας, ο επτά μηνών Πασκουάλ, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους παρακολούθησαν την διάσωσή του. Στα ερείπια του σπιτιού είχαν παγιδευτεί και οι γονείς των παιδιών και επίσης χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τους πυροσβέστες, ευτυχώς καλά στην υγεία τους.

Διαβάστε επίσης:  Οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Αφρίν

Αφού οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα ερείπια κτιρίου στην Ίσκια και τον μικρό Ματίας που σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι 8 ετών, τώρα όλη η προσπάθεια επικεντρώνεται στην διάσωση του μικρού Τσίρο, 11 ετών, ο οποίος παραμένει κάτω από τα συντρίμμια. Οι διασώστες του μιλούν και του δίνουν νερό και ευελπιστούν να τον απεγκλωβίσουν σύντομα.

Στο μεταξύ οι άνθρωποι που πέρασαν την νύχτα έξω από το σπίτι τους υπολογίζονται σε τουλάχιστον δυο χιλιάδες και η Πολιτική Προστασία ετοιμάζει ειδικούς χώρους φιλοξενίας.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου δείχνουν τους άνδρες που επιχειρούν να δίνουν νερό στα παιδιά, να τους μιλούν και να μετακινούν προσεκτικά τα συντρίμμια με τα χέρια, για να μην τα τραυματίσουν.