Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
18.7 C
Athens

Καιρός: Η κακοκαιρία φεύγει, οι πολικές θερμοκρασίες μένουν

Η κακοκαιρία, που έντυσε στα λευκά πολλές περιοχές και έβαλε τη χώρα στην «κατάψυξη», σταδιακά υποχωρεί.

Ωστόσο, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

«Στους -19 βαθμούς πριν λίγο στο Νέο Καύκασο Φλώρινας. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ντυθείτε καλά σήμερα», έγραψε σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι ο παγετός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την τρέχουσα εβδομάδα «γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή».

«Θα είναι μια εβδομάδα που θα θυμίζει χειμώνα»

«Θα υπάρχουν κάποιες ασθενείς βροχές την Τρίτη και την Τετάρτη, όχι όμως κάτι το αξιόλογο. Όλη η χώρα θα είναι καθαρή, απλά θα έχει κρύο. Τη νύχτα και το πρωί θα έχει αρκετό κρύο. Ένα φυσιολογικό κρύο. Θα ανέβει η θερμοκρασία από την Πέμπτη και θα ξαναπέσει το Σαββατοκύριακο. Θα είναι μια εβδομάδα που θα θυμίζει χειμώνα, αλλά χωρίς προβλήματα», σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα πάμε έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με κάποιες μικρο-αυξομειώσεις», ωστόσο προειδοποίησε πως «ο παγετός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, κυρίως τη νύχτα και το πρωί, γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή».

Πού έπεσε το θερμόμετρο στους -20°C

Από το πρωί της Δευτέρας (22/1) επικρατούν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου υπάρχει χιονοσκεπές έδαφος.

Συγκεκριμένα στο Νέο Καύκασο Φλωρίνης ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του meteo.gr/Ε.Α.Α στις 08:10 τοπική ώρα, κατέγραψε θερμοκρασία  -19.8°C, ενώ άλλες περιοχές καταγράφουν θερμοκρασίες κάτω από τους -15°C.

Στην Πτολεμαΐδα το θερμόμετρο έδειξε -16,6°C και στη Φλώρινα -15,2°C. Στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης -14,6°C, στο Μεσόβουνο -14,1°C και στην Άρδασσα -12,8°C.

Αντίθετα σε περιοχές των Δωδεκανήσων, όπως το Καστελόριζο, η θερμοκρασία την ίδια ώρα διατηρήθηκε στα επίπεδα των 18°C, δηλαδή 38°C υψηλότερα σε σχέση με το Νέο Καύκασο.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για σήμερα:

1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες της Δευτέρας .

2. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας  θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

3. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας  στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και πιθανώς στην Κρήτη.

4. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Αύριο, Τρίτη 23 Ιανουαρίου, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας χώρας από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 13 με 14 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (24/1) στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -01 (μείον ένα) έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τους 03 έως 14 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη (25/1) σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Παρασκευή (26/1) γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (27/1) θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ποινή κάθειρξης 45 ετών σε γνωστό δικηγόρο – Καταδικάστηκε για βιασμό ανήλικων κοριτσιών

Σε 45 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα, γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, καθώς αποδείχτηκε ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση δύο ανήλικα κορίτσια, 9 και 11 ετών. Το...

“Φλόγα” Αγάπης στην Λειτουργία – Παράκληση για τα παιδιά με καρκίνο

Με ένα κοριτσάκι των Ξενώνων της ΦΛΟΓΑΣ αγκαλιά, έψαλε την Παράκληση στην Παναγία παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας ο Πατέρας Αλέξανδρος που λειτουργεί στον παρακείμενο...
Με γραπτές εξετάσεις η ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς

Υπουργείο Εσωτερικών: Η έρευνα για την κλοπή είναι σε εξέλιξη

Διευκρινήσεις σχετικά με την διάρρηξη που έγινε στην Διεύθυνση Εκλογών έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι το κτίριο φυλάσσεται όλο το 24ωρο. Ειδικότερα η...
29χρονη, τραυματίστηκε, σφαίρα, Κορυδαλλός,

Διαψεύδει τον Γιάννη Καλλιάνο ο θεράποντας ιατρός του πατέρα του – “Δεν πήρα ποτέ...

«Ουδέποτε αποδέχτηκα προσφορά 500 ευρώ από τη σύζυγο του θανόντος» λέει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και θεράποντας ιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος...

Νίσυρος: Συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/4) σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο αρχαιοφύλακας της...

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη...

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να...

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για...

Καιρός: Σκόνη, λασποβροχές και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Πότε υποχωρεί η… «πορτοκαλί ομίχλη»

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι σήμερα, Τετάρτη, 24 Απριλίου, ο καιρός. Σύμφωνα με την πρόγνωση...