Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Κακοκαιρία Κάρμελ: Διακοπή κυκλοφορίας σε Πάρνηθα, Λ. Φυλής και σημεία των Αχαρνών

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, σε σημεία των Αχαρνών, της λεωφόρου Φυλής και της Πάρνηθας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έκλεισαν η οδός Φιλίας των Λαών στις Αχαρνές, από το ύψος της Φιλελλήνων προς την Πάρνηθα και η λεωφόρος Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, στο ρεύμα προς καζίνο, από το ύψος της ταβέρνας «Πίνδος».

Παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στη Δυτική Μακεδονία ήταν ισχυρός με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους -9 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφτηκαν στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας με -8,7 βαθμούς Κελσίου, στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας με -7,6, στην Κίτρινη Λίμνη κοζάνης με -6,6, στο Περτούλι Τρικάλων με -6,4 και στον Επτάλοφο Κιλκίς με -6,3 βαθμούς.

Ρέθυμνο: Κατάλευκα τα Ανώγεια στις πλαγιές του Ψηλορείτη

Κατάλευκα τα Ανώγεια στις πλαγιές του Ψηλορείτη με το χιόνι που ξεκίνησε χθες αργά το βράδυ να έχει ανανεώσει τις εικόνες του ορεινού Δήμου, στο Ρέθυμνο, προσδίδοντας εορταστικές νότες στο τοπίο αλλά και την ευκαιρία σε πολλούς για απόδραση.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, με τα μηχανήματα του δήμου να διατηρούν την ελεύθερη, ανεμπόδιστη πρόσβαση τόσο για κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, μέχρι και την Αγία Μαρίνα στα ορεινά του δήμου. Πολλές παρέες από Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο βρίσκονται στην περιοχή έχοντας βρει καταφύγιο στις πλατείες στα ζεστά από τις σόμπες καφενεία και ταβέρνες. Ο δήμαρχος Ανωγείων μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ έκανε λόγο για ελπιδοφόρες ημέρες στις οποίες όλοι πρέπει να δώσουμε την προσωπική νότα της αισιοδοξίας και συμμετοχής.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα τα ζωντανά τους αλλά και οι δρόμοι, που οδηγούν στους κούμους και τα στέγαστρα των κοπαδιών, να παραμείνουν ανοιχτοί.

Οι μέρες είναι ταιριαστές, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρεσβύτερος Ανδρέας Κεφαλογιάννης, για το αντάμωμα των γυναικών σχετικά με την παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκών και των προετοιμασιών, από σπίτι σε σπίτι, που αφορούν στις εορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Ο ίδιος συναντήθηκε στην εκκλησία του Άι Γιώργη στο Μεϊντάνι με τα παιδιά του νηπιαγωγείου για χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ευχές και ανταλλαγή δώρων, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης των μικρών παιδιών και των νέων: “…στις δύσκολες και παράξενες ημέρες που περνάμε, με την πανδημία και τις αρνητικές από όλο τον κόσμο ειδήσεις, οφείλουμε να εξηγούμε στα παιδιά μας και να τα στηρίζουμε σε όλα όσα αφορούν την ψυχολογία τους αλλά και την οπτική τους για την κοινωνία και τον κόσμο. Ασφαλή και με εφόδια για το μέλλον τους παιδιά, είναι όσα γνωρίζουν, μαθαίνουν, εξηγούνται οι απορίες τους, έχοντας στο πλευρό τους γονείς, δασκάλους και καλούς γείτονες”.

Αναλυτικά ο καιρός

Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην Αττική. Στην αρχή της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Οι άνεμοι πνέον από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 1 και 8 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία -6 έως 6 βαθμούς Κελσίου

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος ο καιρός. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Γρήγορα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στα βόρεια 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Στην αρχή της ημέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες. Θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλα ύψη βροχής έως σήμερα το πρωί, ιδίως στην Αττική

Ο καιρός τη Δευτέρα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθας λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από...

ΤΩΡΑ – Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πάρνηθα λόγω χιονόπτωσης

Διεκόπη η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας, στο ύψος του τελεφερίκ, και στα δύο ρεύματα,...

Χιόνια τώρα στα βόρεια της Αττικής – Στα λευκά η Πάρνηθα 

Χιόνια, ισχυροί άνεμοι και έντονο κρύο αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου...

Διακοπή κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή Κάρλας λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων, διακόπηκε...