Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Καρδίτσα: ΕΔΕ για “μαϊμού” εμβολιασμούς σε Κέντρο Υγείας

Τη διενέργεια ΕΔΕ για “μαϊμού” εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα, διέταξε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό διοικητικής υπαλλήλου του Κέντρου, που φέρεται να εισερχόταν στο σύστημα εμβολιασμού και να βεβαίωνε ψευδώς την πραγματοποίηση εμβολιασμών σε δεκάδες πολίτες, που ουδέποτε εμφανίστηκαν στο Κέντρο.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί 47 εικονικοί εμβολιασμοί.

Ο ρόλος της διοικητικής υπαλλήλου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, “Αλήθεια”, η υπόθεση αφορά διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά που φέρεται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και τσέκαρε ότι έκαναν εμβόλιο για τον covid -19, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφεται από τον ιατρών, που δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. 

Επίσης, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα και όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που δεν γίνονταν πιστευτό.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ξεκίνημα της έρευνας, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47.

Καθώς η έρευνα προχωράει, κανείς δεν γνωρίζει πόσα άτομα θα αποκαλυφθεί ότι έχουν κάνει εικονικό εμβολιασμό. 

Επίσης, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των ψεύτικα εμβολιασμένων είναι ότι μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, ερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια. 

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη. 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρός είναι ο άνδρας που νωρίτερα πήδηξε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες οι...

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος και η ατμόσφαιρα να «καθάρισε» λόγω και των...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε Σκόπελο και Καρδίτσα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τόπους από το μεσημέρι της Παρασκευής 19/04 έως...

Σεισμός ταρακούνησε την Καρδίτσα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή της Καρδίτσας το πρωί της Δευτέρας...

Υπουργείο Υγείας: Κάλεσμα για εμβολιασμό – Καλπάζουν γρίπη και κορωνοϊος

Ανακοινώσεις, για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και την πίεση που ασκείται στο...

Ερυθρός Σταυρός: ΕΔΕ για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή με εντολή Χρυσοχοΐδη

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρήγγειλε να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος...