Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
14.8 C
Athens

Κασσελάκης: Οι πρώτες επιλογές για την στελέχωση του κόμματος και την ΚΟ

Τις πρώτες αποφάσεις του για αλλαγές στο κόμμα και στην ΚΟ ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, πιάνοντας δουλειά αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και την τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Μανώλης Καπνισάκης, δεξί χέρι του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει χρέη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου. Παράλληλα, η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κρητικός δικηγόρος δεξί χέρι του Κασσελάκη

Σημειώστε το όνομα Μανώλης Καπνισάκης, που είναι η σκιά του Στέφανου Κασσελάκη, επέστησε την προσοχή ήδη από χθες το in. Ο κρητικός γνωστός δικηγόρο, δεξί χέρι του Κασσελάκη, ήταν μάλιστα αυτός που οδήγησε τη μηχανή με την οποία ο νέος πρόεδρος πήγε στην Κουμουνδούρου μετά την ανακοίνωση της νίκης του.

Ο νομικός που αναλαμβάνει αυτό το διάστημα όλες τις δύσκολες αποστολές, υπήρξε δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη ενώ σύμφωνα στην Κρήτη λέγεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ενασχόληση του Στέφανου Κασσελάκη με την πολιτική.

Ο έμπειρος Γιώργος Τσίπρας διευθυντής της ΚΟ

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη ο Γιώργος Τσίπρας το επώνυμο του οποίου δημιουργεί θετικούς συνειρμούς σε μεγάλο μέρος του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Έμπειρος κοινοβουλευτικός ο Γιώργος Τσίπρας επιλέχθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη για διευθυντής της ΚΟ του κόμματος, θέση την οποία μέχρι σήμερα κατέχει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Νέος εκπρόσωπος Τύπου η Δώρα Αυγέρη

Για εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του Στέργιου Καλπάκη ο νέος πρόεδρος επέλεξε την Δώρα Αυγέρη, γνωστή δημοσιογράφο κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που τον στήριξε από την πρώτη στιγμή. Η κυρία Αυγέρη έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον Παύλο Πολάκη, είναι άλλωστε και αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες επιλογές του νέου προέδρου, ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις προκειμένου να επιλέξει τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το στενό επιτελείο του. Είναι προφανές ότι ο Νίκος Παππάς που στήριξε τον κ. Κασσελάκη στον β’ γύρο των εκλογών θα αναλάβει κάποια σημαντική θέση. Άλλωστε στελέχη σαν τον Παππά και τον Παύλο Πολάκη τα έχει μεγάλη ανάγκη ο άπειρος σε πολιτικές και κομματικές διαδικασίες Στέφανος Κασσελάκης.

Επίσης, συναντήσεις είχε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη (που μετακινήθηκε από το στρατόπεδο του Ευκλείδη Τσακαλώτου), καθώς και με το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος σε σημερινές δηλώσεις του, υπογράμμισε πως γίνεται μια νέα αρχή, πως η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος δεν καθορίζονται από έναν πρόεδρο, καθώς «ένα κόμμα λειτουργεί συνολικά».

Πρόσωπα που αναμένεται να αναλάβουν ρόλους είναι εκείνα που πλαισίωναν τον Στέφανο Κασσελάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Πέτρος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Αθηνά Λινού, η Χαρά Καφαντάρη.

Ραλλία Χρηστίδου, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Ελενα Ακρίτα, Γιώργος Καραμέρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ράνια Θρασκιά, Χάρης Μαμουλάκης, Βασίλης Κόκκαλης είναι τα μέλη της ΚΟ που στήριξαν Κασσελάκη.

Πλάι στον Στέφανο Κασσελάκη, θα παραμείνουν στο επικοινωνιακό σκέλος ο ακτιβιστής ΛΟΑΤΚΙ Βαγγέλης Σκούφας και ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης που είχε και την ευθύνη των βίντεο πλην της Μακρονήσου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αντίπαλος της Ν.Δ. η αποχή

Μετά τις εορτές του Πάσχα εισέρχονται όλοι στην τελική προεκλογική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Και βέβαια τα στελέχη όλων των βαθμίδων του...

Ο διπλός στόχος του Ανδρουλάκη

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ναι μεν λένε ότι ο στόχος είναι η δεύτερη θέση, αλλά αποφεύγουν όπως ο...
Και όμως λεφτά υπήρχαν για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωεκλογές: Πού βάζουν τον πήχη τα κομματικά επιτελεία Ευρωεκλογές:

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον η πολιτική σκηνή και αμέσως μετά το Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί ετοιμάζονται για ένα μπαράζ περιοδειών προκειμένου να...

Κασσελάκης: Mεταλάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα Αμερικάνικου τύπου κόμμα

Με σύμμαχο τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα και των κορυφαίων του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης μεταλλάσσει σταθερά και γρήγορα τον ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει μήνυμα...

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος,...

Ανδρουλάκης: “Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβεια”

Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας, αλλά κατά τα άλλα υποστηρίζει ότι έχει πετύχει η οικονομική του πολιτική, δήλωσε απο...

Κικίλιας: Συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αντιπυρική περίοδο

Συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε την Μεγάλη Πέμπτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για να την ενημερώσει...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κασσελάκης: Mεταλάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα Αμερικάνικου τύπου κόμμα

Με σύμμαχο τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα και των κορυφαίων του κόμματος, ο Στέφανος...

Άλλοι μιλούν για οικονομία, κι άλλοι κάνουν κρουαζιέρα

Οι παλιές καραβάνες της πολιτικής-ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης-συμφωνούν σε ένα πράγμα: Ότι στο τέλος της...

Ανδρουλάκης στα Παραπολιτικά: “Θείο δώρο” ο Κασσελάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος...