Κατερίνα Στεφανίδη: «Φοβάμαι τα ύψη» – Τι αποκάλυψε ότι βρήκε στο ψυγείο της ύστερα από 2 ημέρες

58
Στεφανίδη Κατερίνα, κορυφαία αθλήτρια, Ευρώπη,

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποκάλυψε ότι φοβάται τα ύψη και παρ’ όλα αυτά πέταξε στα 4.85.

Η Στεφανίδη μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της IAAF για τις προσωπικές της στιγμές, για τα παιδικά της χρόνια, ακόμη και για τις φοβίες της. Μια από αυτές είναι και τα… ύψη. Η Κατερίνα είπε επίσης ότι είναι… ξεχασιάρα και συχνά δεν θυμάται που έχει βάλει τα κλειδιά, ή που έχει παρκάρει το αυτοκίνητο της.

«Ξεκίνησα από μικρή ηλικία στο άλμα επί κοντώ. Από τα 13 μου και με προπόνηση άρχισα να ανεβαίνω. Σταθερά.» λέει το χρυσό κορίτσι και τονίζει πως ακόμη και σήμερα όταν ανεβαίνει σε μια σκάλα, φοβάται τα ύψη και την πιάνει ναυτία. «Χρειάστηκε να ανέβω στη σκάλα για να δώσω μια βίδα στον σύζυγο μου που έκανε δουλειά στην κορυφή της. Στο δεύτερο σκαλοπάτι με έπιασε ναυτία. Στο τρίτο ζαλίστηκα από το ύψος. Δεν μπόρεσα να ανέβω ψηλότερα. Φοβάμαι τα ύψη»

Η Κατερίνα μίλησε και για απλά καθημερινά πράγματα: «Γενικά δεν έχω πρόβλημα με το μυαλό μου. Έχω εξαιρετική μνήμη, όμως πολλές φορές είμαι αφηρημένη. Ξεχνάω που έχω αφήσει τα κλειδιά, ή δεν θυμάμαι που πάρκαρα το αυτοκίνητο. Μια φορά είχα βάλει τα κλειδιά μέσα στη σακούλα με τις ντομάτες. Τα είχα χάσει για δυο μέρες μέχρι που ο σύζυγος μου γελώντας μου είπε να ανοίξω το ψυγείο και θα τα βρω εκεί. Ξεχνάω επίσης που αφήνω το νερό μου. Πρέπει να έχω χάσει εκατοντάδες μπουκάλια νερού, είτε στις προπονήσεις είτε οπουδήποτε»

Διαβάστε επίσης:  Ζάεφ: Η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ ποτέ δεν βρέθηκαν τόσο κοντά για μια συνολική λύση

Τι είπε για την Ισινμπάγεβα

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στο Ρώυτερς για το ιερό τοτέμ του άλματος επί κοντώ, τη Ρωσίδα Ισινμπάγεβα.

«Κάθε αθλητής θα ήθελε να είναι στους Αγώνες και να έχει την ευκαιρία να νικήσει,» είπε, όταν ρωτήθηκε για την απαγόρευση της Ισιμπάγεβα. «Τα πράγματα είναι όπως είναι και δεν είχαμε να κάνουμε τίποτα με αυτό. Εγώ είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη.»

Πηγή: spikes.iaaf.org