Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
36.2 C
Athens

Τι φοβάται ο Ρ.Τ.Ερντογάν και είναι τόσο επιθετικός σε βάρος της Ελλάδας;

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν συνεχίζει την ανατολίτικη τακτική του, δίνοντας την εντύπωση προς όλους, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία,
Ελλάδα και Κύπρο, του ανυποχώρητου και του συγκρουσιακού, σε μια προσπάθεια να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη αμαχητί, όταν θα καθίσει τελικά να συνομιλήσει μαζί μας.

Αυτό ελπίζει και σε αυτό προσβλέπει εκ του ασφαλούς. Γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα κινηθεί στρατιωτικά εναντίον του παρά τις προκλήσεις του, αφού η διπλωματία για την Αθήνα έχει τον πρώτο λόγο.

Αυτή άλλωστε είναι και η σύσταση της ΕΕ, ΗΠΑ, η αποφυγή πολεμικής αναμέτρησης με την Τουρκία. Σε αυτό το σκεπτικό εδράζεται το γεγονός ότι η Άγκυρα διατηρεί το πολεμικό κλίμα και οι δηλώσεις του ίδιου όσο και των εξαπτέρυγων του περί ετοιμότητας για ανάληψη στρατιωτικών επιχειρήσεων αν απαιτηθεί.

Η Τουρκία εκβιάζει ότι θα βάλει «φωτιά» στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και θα προκαλέσει κρίση στα νότια σύνορα της ΕΕ αν δεν πάρει ανταλλάγματα και δεν αποσπάσει μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Πρόσφατα ο Τ. Ερντογάν σε εμπρηστική ομιλία του καταφέρθηκε εναντίον μας, υπενθυμίζοντας το Γουδί και τις εκτελέσεις των υπεύθυνων της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922, από μέρους μας. Γιατί άραγε;

Προφανές είναι ότι θέλει να καταρρακώσει το ηθικό της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας, προκειμένου να μην πάμε σε στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία. Και εδώ προκύπτει ένα άλλο ερώτημα.

Αφού είναι τόσο σίγουρος, όπως δηλώνει, για την νίκη της Τουρκίας σε μια στρατιωτική αναμέτρηση με την Ελλάδα, γιατί δεν δημιουργεί ένα θερμό επεισόδιο άμεσα; Γιατί προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ίδιος διέταξε τους Στρατηγούς του να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα και αυτοί αρνήθηκαν;

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι ο Ερντογάν θα έδινε τέτοια εντολή και θα αρνούνταν την εκτέλεση της οι πλήρως ελεγχόμενοι από τον ίδιο Στρατηγοί του;

Την επόμενη ημέρα θα «παραθέριζαν» σε μια από τις πολλές τουρκικές φυλακές, κάνοντας παρέα στους φίλους τους στρατιωτικούς που είναι ήδη φυλακισμένοι με την κατηγορία ότι είναι οπαδοί του Γκιουλέν.

Ενδόμυχα ο Ερντογάν φοβάται ότι τυχόν στρατιωτική του αποτυχία με την Ελλάδα, θα του κόστιζε όχι μόνο την καρέκλα του, αλλά την ίδια του τη ζωή, αφού οι ίδιοι οι Τούρκοι θα τον τιμωρούσαν όπως τον παλαιότερα προκάτοχο του, πρωθυπουργό Μεντερές, με κρέμασμα. Αυτό τρέμει ο Ερντογάν και γιαυτό θα είναι πολύ κρίσιμα τα πρώτα δύο 24ωρα σε περίπτωση στρατιωτικών επιχειρήσεων με την Τουρκία.

Αλλά ας επιστρέψουμε στις νέες προκλήσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν. Μετά τις παράνομες NAVTEX που εξέδωσε τις προηγούμενες μέρες, η Άγκυρα επανήλθε χθες με μία προκλητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η οποία συνοδευόταν και από σχετικό βίντεο.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφερόταν στις ενέργειες του τουρκικού Ναυτικού και τα τουρκικά πλοία τα οποία συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Απειλεί μάλιστα την Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, ότι το τουρκικό Ναυτικό θα συνεχίσει το καθήκον του και δεν θα επιτρέψει τον εκφοβισμό στην περιοχή.

«Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν / προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του τουρκικού υπουργείο Άμυνας, το οποίο ανάρτησε βίντεο από την παράνομη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιούν τουρκικές δυνάμεις με τις δυνάμεις κατοχής του ψευδοκράτους.

Η άσκηση όπως αναφέρεται θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ήρθε λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος το Σάββατο δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου στο Γκιόζτεπε, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «θα καταλάβουν ότι η Τουρκία έχει την οικονομική και στρατιωτική δύναμη να σκίσει τους ανήθικους χάρτες και τα έγγραφα που της επέβαλαν».

«Ή θα καταλάβουν με την πολιτική και διπλωματική γλώσσα ή με την πικρή εμπειρία που θα έχουν στο πεδίο της μάχης. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος είμαστε έτοιμοι για κάθε πιθανότητα και κάθε αποτέλεσμα. Εμείς δηλώνουμε σε κάθε πλατφόρμα, σε κάθε συνάντηση, σε κάθε μήνυμα, ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε διαμοιρασμό υπό τον όρο να είναι δίκαιος», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak το Oruc Reis θα κατευθυνθεί στα όρια των χωρικών υδάτων Ρόδου και Καστελόριζου.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα απηχεί τις απόψεις του ίδιου του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς ο διευθυντής της Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, είναι στενός φίλος και σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

Προαναγγέλλει τις κινήσεις του Oruc Reis, ενώ αναφέρει ότι η τουρκική Navtex αναμένεται παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου και το ερευνητικό σκάφος να συνεχίζει το ταξίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι δραστηριότητες του Oruç Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή», αναφέρει δημοσίευμα της Yeni Safak, το οποίο προσθέτει: Η Navtex, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 του μήνα. Η έρευνα θα έχει ως βάση τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Έρχονται πολύ άσχημα νέα για την Ελλάδα – Τι τρομακτικό θα γίνει το έτος...

Ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2100 και η σύγκριση με την Τουρκία – Η τεράστια πτώση Πολύ άσχημα νέα για την Ελλάδα Οι μελέτες δείχνουν τη μεγάλη...

Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στο Σουφλί 

Ο Έλληνας συνοριοφύλακας, που δέχθηκε πυρά από «άγνωστα άτομα» από την τουρκική πλευρά κατά τη χθεσινή του περιπολία στο Σουφλί, παρουσιάζει καλή κλινική εικόνα. Σύμφωνα...

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά των Χανίων: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ έγινε πριν από λίγο στα Χανιά. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός έγινε 59 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας...

Κύπρος: Ενιαίο εθνικό μέτωπο απέναντι στην πρόκληση Ερντογάν – Σκληρή η απάντηση Μητσοτάκη

Στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφώνησε ομιλία εκφράζοντας τις εθνικές θέσεις για το κυπριακό. https://www.youtube.com/watch?v=ebD0FmHNI3w Δεδομένου ότι όπως διεφάνη στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν...

Προκλητική επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη – Δένδια: Δήλωσε υπερήφανος για την “ειρηνευτική” σφαγή

Σε μία άνευ προηγουμένου θρασύδειλη επίθεση προς τον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Ε.Α της χώρας μας επιδόθηκε από τα Κατεχόμενα, ο Σουλτάνος Ρετζέπ...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχεται νέος μόνιμος μηχανισμός για τις ενεργειακές κρίσεις

Μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως αυτή που διανύουμε, τις οποίες δημιουργεί η ατελής λειτουργία της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας θεσπίζει η...

Η φωτογραφία της ημέρας

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 η Τουρκία εισβάλει στην Κύπρο - Δεν ξεχνώ 20 Ιουλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κύπρος: Ενιαίο εθνικό μέτωπο απέναντι στην πρόκληση Ερντογάν – Σκληρή η απάντηση Μητσοτάκη

Στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφώνησε ομιλία εκφράζοντας τις εθνικές θέσεις...

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Το παρασκήνιο της συνάντησης στην Άγκυρα

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα ήταν η...

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν οδηγεί στα εξής συμπεράσματα. «Και οι δύο...

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Άγκυρα – Η επίσκεψη – αστραπή κρίνει τα επόμενα ραντεβού

Με το ζήτημα της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί να ρίχνει βαριά...