Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2020
20 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1943... Ο αμερικανός μεταπτυχιακός φοιτητής Άλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει τη στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

Τι φοβάται ο Ρ.Τ.Ερντογάν και είναι τόσο επιθετικός σε βάρος της Ελλάδας;

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν συνεχίζει την ανατολίτικη τακτική του, δίνοντας την εντύπωση προς όλους, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία,
Ελλάδα και Κύπρο, του ανυποχώρητου και του συγκρουσιακού, σε μια προσπάθεια να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη αμαχητί, όταν θα καθίσει τελικά να συνομιλήσει μαζί μας.

Αυτό ελπίζει και σε αυτό προσβλέπει εκ του ασφαλούς. Γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα κινηθεί στρατιωτικά εναντίον του παρά τις προκλήσεις του, αφού η διπλωματία για την Αθήνα έχει τον πρώτο λόγο.

Αυτή άλλωστε είναι και η σύσταση της ΕΕ, ΗΠΑ, η αποφυγή πολεμικής αναμέτρησης με την Τουρκία. Σε αυτό το σκεπτικό εδράζεται το γεγονός ότι η Άγκυρα διατηρεί το πολεμικό κλίμα και οι δηλώσεις του ίδιου όσο και των εξαπτέρυγων του περί ετοιμότητας για ανάληψη στρατιωτικών επιχειρήσεων αν απαιτηθεί.

Η Τουρκία εκβιάζει ότι θα βάλει «φωτιά» στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και θα προκαλέσει κρίση στα νότια σύνορα της ΕΕ αν δεν πάρει ανταλλάγματα και δεν αποσπάσει μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Πρόσφατα ο Τ. Ερντογάν σε εμπρηστική ομιλία του καταφέρθηκε εναντίον μας, υπενθυμίζοντας το Γουδί και τις εκτελέσεις των υπεύθυνων της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922, από μέρους μας. Γιατί άραγε;

Προφανές είναι ότι θέλει να καταρρακώσει το ηθικό της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας, προκειμένου να μην πάμε σε στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία. Και εδώ προκύπτει ένα άλλο ερώτημα.

Αφού είναι τόσο σίγουρος, όπως δηλώνει, για την νίκη της Τουρκίας σε μια στρατιωτική αναμέτρηση με την Ελλάδα, γιατί δεν δημιουργεί ένα θερμό επεισόδιο άμεσα; Γιατί προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ίδιος διέταξε τους Στρατηγούς του να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα και αυτοί αρνήθηκαν;

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι ο Ερντογάν θα έδινε τέτοια εντολή και θα αρνούνταν την εκτέλεση της οι πλήρως ελεγχόμενοι από τον ίδιο Στρατηγοί του;

Την επόμενη ημέρα θα «παραθέριζαν» σε μια από τις πολλές τουρκικές φυλακές, κάνοντας παρέα στους φίλους τους στρατιωτικούς που είναι ήδη φυλακισμένοι με την κατηγορία ότι είναι οπαδοί του Γκιουλέν.

Ενδόμυχα ο Ερντογάν φοβάται ότι τυχόν στρατιωτική του αποτυχία με την Ελλάδα, θα του κόστιζε όχι μόνο την καρέκλα του, αλλά την ίδια του τη ζωή, αφού οι ίδιοι οι Τούρκοι θα τον τιμωρούσαν όπως τον παλαιότερα προκάτοχο του, πρωθυπουργό Μεντερές, με κρέμασμα. Αυτό τρέμει ο Ερντογάν και γιαυτό θα είναι πολύ κρίσιμα τα πρώτα δύο 24ωρα σε περίπτωση στρατιωτικών επιχειρήσεων με την Τουρκία.

Αλλά ας επιστρέψουμε στις νέες προκλήσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν. Μετά τις παράνομες NAVTEX που εξέδωσε τις προηγούμενες μέρες, η Άγκυρα επανήλθε χθες με μία προκλητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η οποία συνοδευόταν και από σχετικό βίντεο.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφερόταν στις ενέργειες του τουρκικού Ναυτικού και τα τουρκικά πλοία τα οποία συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Απειλεί μάλιστα την Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, ότι το τουρκικό Ναυτικό θα συνεχίσει το καθήκον του και δεν θα επιτρέψει τον εκφοβισμό στην περιοχή.

«Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν / προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του τουρκικού υπουργείο Άμυνας, το οποίο ανάρτησε βίντεο από την παράνομη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιούν τουρκικές δυνάμεις με τις δυνάμεις κατοχής του ψευδοκράτους.

Η άσκηση όπως αναφέρεται θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ήρθε λίγες ώρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, ο οποίος το Σάββατο δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου στο Γκιόζτεπε, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «θα καταλάβουν ότι η Τουρκία έχει την οικονομική και στρατιωτική δύναμη να σκίσει τους ανήθικους χάρτες και τα έγγραφα που της επέβαλαν».

«Ή θα καταλάβουν με την πολιτική και διπλωματική γλώσσα ή με την πικρή εμπειρία που θα έχουν στο πεδίο της μάχης. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος είμαστε έτοιμοι για κάθε πιθανότητα και κάθε αποτέλεσμα. Εμείς δηλώνουμε σε κάθε πλατφόρμα, σε κάθε συνάντηση, σε κάθε μήνυμα, ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε διαμοιρασμό υπό τον όρο να είναι δίκαιος», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak το Oruc Reis θα κατευθυνθεί στα όρια των χωρικών υδάτων Ρόδου και Καστελόριζου.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα απηχεί τις απόψεις του ίδιου του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς ο διευθυντής της Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, είναι στενός φίλος και σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

Προαναγγέλλει τις κινήσεις του Oruc Reis, ενώ αναφέρει ότι η τουρκική Navtex αναμένεται παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου και το ερευνητικό σκάφος να συνεχίζει το ταξίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι δραστηριότητες του Oruç Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή», αναφέρει δημοσίευμα της Yeni Safak, το οποίο προσθέτει: Η Navtex, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 του μήνα. Η έρευνα θα έχει ως βάση τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τι αλλάζει στη θητεία και στις Στρατιωτικές Σχολές

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για επερχόμενες μεταβολές στη θητεία, αποτελούν μεγάλη επιβεβαίωση , που με...
Στην ανακοίνωση 438 νέων κρουσμάτων προχώρησε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός: 438 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Στην ανακοίνωση 438 νέων κρουσμάτων προχώρησε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ. «Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού...
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1944...Οι Ναζί

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο ζιγκολό που πρόδωσε Άγγλους αξιωματικούς στους καραμπινιέρους

Έδρασε επί κατοχής με την ηθοποιό Ντιριντάουα, τον ανακάλυψαν στην Ιταλία Άγγλοι πράκτορες και τον εκτέλεσαν   Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη  akontogiannidis@yahoo.gr Επί γερμανικής κατοχής, κάποια αποβράσματα της...
Η Τουρκία συνεχίζει τις ακρότητες και τις προκλήσεις - Κόβει το Αιγαίο στη μέση

Η Τουρκία συνεχίζει τις ακρότητες και τις προκλήσεις – Κόβει το Αιγαίο στη μέση

Η Τουρκία παρουσιάζοντας το νέο της Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης, συνεχίζει τις ακρότητες και τις προκλήσεις, αφού παρουσιάζει χάρτη που κόβει το...

Ιαματικές πηγές, η ατμομηχανή του τουρισμού

Την «ατμομηχανή» του τουρισμού υγείας φιλοδοξούν να αποτελέσουν οι ιαματικές πηγές της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, με «πυρετώδεις»...

«Εμπόδιο εισβολής» ο φράκτης στον Έβρο: Δείτε την παρουσίαση που έγινε στον Μητσοτάκη(φωτό)

Για την πρόοδο στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε στις Φέρες.
Ιερός πόλεμος με στόχο τη Δύση

ΑΠΟΨΗ: Ιερός πόλεμος με στόχο τη Δύση

Στην καρδιά της Ευρώπης, μόλις χθες, ένας δάσκαλος αποκεφαλίστηκε επειδή έδειξε στους μαθητές του τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχαν δημοσιευθεί στο...

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
972ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

«Παγίδα» Ερντογάν στο Καστελόριζο: Οδηγεί την Ελλάδα να ανοίξει πυρ

Ολοταχώς για την πιο σοβαρή πρόκληση – Κίνδυνος ακόμα και γενικευμένης σύρραξης...

Τουρκία: Νόμος Ερντογάν για έλεγχο των social media

Δεν αρέσουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής...

Οι πέντε όροι του Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται τις τουρκικές ενέργειες, ισχυριζόμενος ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι...

Ερντογάν… ο γλεντζές: Βγαίνει ροζ βίντεό του με την καλλονή κρυφή του ερωμένη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδεικνύεται… γλεντζές, καθώς στο φώς βγήκε η ιστορία...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή