Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ- Απεργία Τρίτη και Τετάρτη

18
Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ- Απεργία Τρίτη και Τετάρτη

Σειρά κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα η ΠΟΕ ΟΤΑ αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων.

Παράκληση στους πολίτες να μην βγάζουν τα απορρίμματα στο δρόμο, απευθύνει ο Δήμος Αθηναίων, καθώς, εξαιτίας των κινητοποιήσεων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην αποκομιδή.

Ο κ.Βασίλης Γκιτάκο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ , δήλωσε στον «Αθήνα 984» ότι σήμερα γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων με λιγότερα ωστόσο δρομολόγια. Όπως είπε στην εκπομπή «Τώρα δέσαμε» είναι σε εξέλιξη οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους, προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους η μη, στις κινητοποιήσεις.

Επεσήμανε ωστόσο, ότι καθ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιείται αποκομιδή σε ειδικούς χώρους, όπως σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησιές, ενώ προειδοποίησε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα Δευτέρα 21 θα πραγματοποιηθούν ολοήμερες Γενικές Συνελεύσεις. Τα Γκαράζ των Δήμων θα παραμείνουν κλειστά

Η Ομοσπονδία ζητά την έκτακτη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις καταδίκης του άρθρου 179 που κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Για την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 48ωρη Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.

Την Τετάρτη 23/10 στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Μηχανοκίνητη Πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Την Πέμπτη 24/10 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) Πανελλαδικό Συλλαλητήριο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει στους Συλλόγου πως κατά την διάρκεια όλων των κινητοποιήσεων πρέπει να προβλέπουν και να ορίζουν προσωπικό ασφαλείας, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και ευαίσθητους χώρους (Σχολεία, Παιδικές Χαρές, Γηροκομεία, κ.λπ.).