Κοτζιάς: Θέτει θέμα για τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό

37
Κοτζιάς για Καμμένο: Αν παίρνει πίσω όσα είπε για τον Σόρος, είναι χαρά μου

Θέμα για τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν ‘Αϊντε, θέτει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» στην επιστολή τού κυρίου Κοτζιά, με ημερομηνία 7 Απριλίου, την οποία επιβεβαιώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών εκθέτει τους προβληματισμούς του για τον κο ‘Αϊντε, ο οποίος, όπως σημειώνεται, «υπερβαίνει τους όρους εντολής που του έχουν δοθεί, λειτουργώντας υπέρ της τουρκικής πλευράς». Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Άϊντε παραπλανεί τους διεθνείς παράγοντες, διαδίδοντας ότι επί του θέματος των τεσσάρων ελευθεριών υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ισχυριζόμενος πως οι διαφωνίες εντοπίζονται σε πολιτικό επίπεδο, παραπέμποντας τούς συνομιλητές του στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Ιανουαρίου

“Η Κυπριακή κυβέρνηση ποτέ δεν έκρυψε ότι δεν είναι ικανοποιημένη, από κάποιες δηλώσεις και κινήσεις του Έσπεν Άϊντε” δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Βίκτωρ Παπαδόπουλος.

“Tο περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, είναι αυτό που και ο ίδιος δημόσια έχει αναφέρει πρόσφατα, κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο”, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και επεσήμανε ότι “Υπάρχουν συμπεριφορές και ενέργειες από τον κ. ‘Αϊντε, που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.”