Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Κουτσομπολιό: 11 ύπουλες συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιος μιλάει πίσω από την πλάτη σας

Οι άνθρωποι κουτσομπολεύουν για πολλούς λόγους. Μερικοί ζηλεύουν την επιτυχία, την εμφάνιση ή τα επιτεύγματά σας. Άλλοι απλώς χαίρονται να μιλούν για άλλους πίσω από την πλάτη τους.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το κουτσομπολιό μπορεί να είναι διασκεδαστικό αλλά και επιβλαβές. Μπορείτε όμως να ξεχωρίσετε πότε ένας συνάδελφος ή ένας «φίλος» μιλάει για εσάς πίσω από την πλάτη σας σε άλλους; Σίγουρα μπορείτε.

Λοιπόν, ας ανακαλύψουμε ποιες είναι οι 11 συμπεριφορές των ανθρώπων που σας κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη σας.

11 ύπουλες συμπεριφορές όταν κάποιος σας κουτσομπολεύει χωρίς να το ξέρετε

  • Είναι ασυνήθιστα φιλικοί
  • Αντιδρούν υπερβολικά
  • Πέφτουν σε αντιφάσεις
  • Ψιθυρίζουν ή έχουν κρυφές συνομιλίες με άλλους
  • Έχουν ξαφνικές σιωπές
  • Αποφεύγουν την οπτική επαφή
  • Χαμογελούν ψεύτικα
  • Έχουν άβολη γλώσσα του σώματος
  • Αλλάζουν θέμα συζήτησης
  • Σας αποκλείουν
  • Κοιτάζουν επίμονα και επικριτικά

Είναι ασυνήθιστα φιλικοί

Όταν είναι υπερβολικά καλοί μαζί σας αυτό είναι λίγο ύποπτο. Είναι σαν να προσπαθούν πάρα πολύ να σας φέρονται καλά επειδή σας κουτσομπολεύουν πίσω από την πλάτη σας.

Αν βλέπετε υπερβολικά χαμόγελα και φιλοφρονήσεις να γνωρίζετε ότι δεν αποκλείεται να κρύβεται και κάποια αρνητικότητα. Αν κάποιος σας πλημμυρίζει ξαφνικά με υπερβολική καλοσύνη αξίζει να κρατήσετε το ραντάρ σας ανοιχτό για τυχόν σημάδια κουτσομπολιού.

Αντιδρούν υπερβολικά

Αν δημιουργούν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν και αντιδρούν υπερβολικά αυτό σημαίνει ότι ίσως προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή σας. Στόχος τους είναι να μην εστιάσετε στο κουτσομπολιό αλλά στο δράμα που δημιουργούν. Με τις υπερβολικές αντιδράσεις τους θέλουν να δείξετε προσοχή σε κάποια μεγάλη φασαρία ή πρόβλημα και να μην προσέξετε τα κουτσομπολιά που διαδίδουν.

Πέφτουν σε αντιφάσεις

Οι κουτσομπόληδες λένε συχνά μια ιστορία σε εσάς και μια άλλη σε κάποιον άλλο. Αν θέλετε να καταλάβετε αν κάποιος κουτσομπολεύει ή λέει την αλήθεια μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε ερωτήσεις για να καταλάβετε σε βάθος την ιστορία. Αν τους πιάσετε να πέφτουν σε αντιφάσεις είναι επειδή κάθε φορά μεταφέρουν διαφορετικές εκδοχές του κουτσομπολιού. Αυτή η ασυνέπεια όταν σας λένε πράγματα για άλλους δείχνουν δύο πράγματα. Πρώτον ότι δεν είναι ειλικρινείς μαζί σας. Δεύτερον ότι πιθανότατα κάνουν το ίδιο και σε εσάς και λένε πράγματα πίσω από την πλάτη σας.

Ψιθυρίζουν ή έχουν κρυφές συνομιλίες με άλλους

Όταν οι άνθρωποι μιλούν σιγά ή κρυφά, μπορεί να σημαίνει ότι δημιουργούν μία κλίκα για κουτσομπολιό χωρίς εσάς. Κρατούν σκόπιμα πληροφορίες από εσάς, με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι έχετε απομακρυνθεί.

Βέβαια όταν οι άλλοι συνομιλούν χωρίς εσάς, δεν σημαίνει ότι μιλούν για εσάς. Εάν έχετε παρατηρήσει, όμως, ότι κάποιος το κάνει συχνά και αποφεύγει να σας βάλει στην κουβέντα τότε αυτό ίσως είναι ένα σημάδι. Γενικά οι άνθρωποι που δεν έχουν με τι να γεμίσουν τον χρόνο τους είναι οι πρώτοι που καταφεύγουν στο κουτσομπολιό.

Έχουν ξαφνικές σιωπές

Φανταστείτε τις ταινίες όταν ο πρωταγωνιστής μπαίνει σε ένα χώρο και όλοι ξαφνικά σιωπούν και τον κοιτούν. Λίγα λεπτά νωρίτερα μιλούσαν γι’ αυτόν. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με εσάς όταν μπαίνει σε ένα δωμάτιο ή γραφείο και οι άλλοι σταματούν να μιλούν. Δεν είναι τυχαίο. Συνήθως κάτι κρύβουν και αλλάζουν γρήγορα το θέμα για να μην το καταλάβετε.

Αποφεύγουν την οπτική επαφή

Όταν οι άνθρωποι δεν σε κοιτούν στα μάτια, δεν σημαίνει μόνο ότι είναι ντροπαλοί. Μερικοί μπορεί να αισθάνονται ένοχοι επειδή μιλούν για εσάς πίσω από την πλάτη σας και δεν μπορούν να σας αντιμετωπίσουν. Η έλλειψη οπτικής επαφής είναι μία μη λεκτική παραδοχή ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν είναι εντελώς ειλικρινείς μαζί σας.

Χαμογελούν ψεύτικα

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ψεύτικα χαμόγελα κάποιου όταν του μιλάτε. Πίσω από αυτά τα χαμόγελα μπορεί να κρύβεται κριτική. Όσοι χαμογελούν ειλικρινά φαίνεται όχι μόνο από τα χείλη τους αλλά και τα μάτια τους που εκφράζουν ζεστασιά και ευτυχία. Ένα ψεύτικο χαμόγελο έχει στόχο να συγκαλύψει και να παρουσιάσει ένα πρόσωπο φιλικό ενώ δεν είναι.

Έχουν άβολη γλώσσα του σώματος

Η άβολη γλώσσα του σώματος μπορεί να σας δείξει πολλά. Όταν παρατηρείτε ότι κάποιος δείχνει ταραγμένος, σταυρώνει τα χέρια του ή σας γυρνάει την πλάτη τότε βλέπετε την εσωτερική αναταραχή του. Αυτές οι μη λεκτικές ενδείξεις υποδηλώνουν ότι το κουτσομπολιό για εσάς έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συναισθηματική κατάσταση τους.

Αλλάζουν θέμα συζήτησης

Αν αλλάξουν ξαφνικά θέμα όταν πλησιάζετε και προσπαθούν να συμπεριφέρονται φυσιολογικά τότε μπορεί να προσπαθούν να αποκρύψουν ότι συζητούσαν για εσάς. Γενικά είναι μία στιγμή που μπορεί να τους δείτε να συμπεριφέρονται αμήχανα και να προσπαθούν να αλλάξουν το θέμα συζήτησης απότομα όταν εσείς εισέρχεστε στον χώρο.

Σας αποκλείουν

Αν κάποιος σας αποκλείει συνεχώς από τα σχέδια τα δικά του ή μίας ομάδας τότε αυτό είναι ένα δείγμα ότι υπάρχει δυσαρέσκεια σε βάρος σας. Αυτή είναι μία παθητικό-επιθετική συμπεριφορά, που εκφράζει αποδοκιμασία χωρίς κάποιος να έρθει σε άμεση αντιπαράθεση.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τους πιθανούς λόγους πίσω από αυτή την συμπεριφορά. Λάβετε υπόψη τις πρόσφατες αλληλεπιδράσεις σας και τυχόν πιθανές πηγές σύγκρουσης ή παρεξήγησης.

Αν νιώθετε πληγωμένοι ή αναστατωμένοι είναι φυσικό, αλλά προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Η παρορμητική αντίδραση μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Επομένως, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας πριν αποφασίσετε τι θέλετε να πράξετε.

Προσπαθήστε να μιλήσετε ανοιχτά και ειλικρινά με τους εμπλεκόμενους. Ρωτήστε τους για τυχόν πιθανές παρεξηγήσεις και μοιραστείτε πώς νιώθετε. Αποφύγετε να τσακωθείτε και προσπαθήστε να καταλάβετε ο ένας τον άλλον καλύτερα.

Κοιτάζουν επίμονα και επικριτικά

Τα μάτια, που ονομάζονται «παράθυρα» προς την ψυχή, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για το τι σκέφτεται ή αισθάνεται κάποιος. Σε αυτή την περίπτωση, τα βλέμματα γίνονται μια μορφή επικοινωνίας, ένας τρόπος για να εκφράσει το άτομο την αρνητική άποψη του για εσάς χωρίς λόγια.

Τα επικριτικά βλέμματα δεν είναι τυχαία. Εκφράζουν αρνητικές απόψεις για εσάς χωρίς να λένε τίποτα στην πραγματικότητα. Σας κάνουν να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε κάτω από το μικροσκόπιο. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα πιθανότατα πηγάζουν από τα κουτσομπολιά ή τις απόψεις που έχουν σχηματίσει για εσάς.

Τι πρέπει να κάνετε

Εάν καταλάβετε ότι κάποιος σας κουτσομπολεύει τι πρέπει να κάνετε; Πρώτον, μείνετε ήρεμοι και μην τους δώσετε νέα «τροφή» για κουτσομπολιό. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και συζητήσετε το με έναν έμπιστο φίλο ή καλό συνάδελφο. Δείτε ποια είναι η έκταση του κουτσομπολιού που σας αφορά. Στη συνέχεια αποφασίστε εάν θα αντιμετωπίσετε αυτόν που διαδίδει τα κουτσομπολιά για εσάς.

Απλά να ξέρετε ότι δεν αξίζει να ασχοληθείτε με κάθε τι που λέγεται για εσάς πίσω από την πλάτη σας. Αξιολογήστε την κατάσταση και αποφασίστε αν αξίζει τον χρόνο και την ενέργειά σας για να το αντιμετωπίσετε ή είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σας απασχολεί. Εάν θέλετε να παρέμβετε τότε μπορείτε να ενημερώσετε αυτούς τους ανθρώπους ότι οι φήμες και τα κουτσομπολιά δεν είναι αποδεκτά. Μπορεί να τους εξηγήσετε ότι περιμένετε να επικοινωνήσουν τα προβλήματα τους μαζί σας και να σας δείξουν σεβασμό.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 27 Απριλίου;

Τι μας περιμένει; Αναλυτικά οι προβλέψεις για τα 12 ζώδια Κριός Κριέ, το Σάββατο αυτό με τη Σελήνη στον Τοξότη σε τετράγωνο με τον Κρόνο, μπορεί να...

Αυτά τα 5 ζώδια είναι πιο πιθανό να βρουν σύντροφο από τον Μάιο

Ο θεός του έρωτα, σύμφωνα με το μηνιαίο ωροσκόπιο, χτυπάει την πόρτα για να βοηθήσει πέντε ζώδια να έχουν καλή τύχη στην ερωτική ζωή...

Billie Eilish: Της αρέσουν οι γυναίκες και ο αυνανισμός – Περί ορέξεως…

Η σούπερ σταρ της γενιάς Z, Billie Eilish, τα αποκάλυψε όλα… Μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της, την έλξη της για τις γυναίκες, ότι...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου;

Τι μας περιμένει; Αναλυτικά οι προβλέψεις για τα 12 ζώδια Κριός Κριέ, αυτή η Παρασκευή είναι ξεχωριστή για εσένα, με τη Σελήνη στον Τοξότη να δημιουργεί ένα...

“Θα καλέσω όλα τα Σεπόλια”: Ντύνεται γαμπρός ο Αντετοκούνμπο – Πού και πότε θα...

Το καλοκαίρι θα γίνει, όπως όλα δείχνουν ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Τίνας Μεσσαροπούλου στο Happy Day το πρωί...

Η Σελήνη γεμίζει τις τσέπες Ταύρων, Κριών κι άλλων 2 ζωδίων με τρελό χρήμα!

Η Σελήνη εξακολουθεί την πορεία της στον Σκορπιό ενθαρρύνοντας μας να δούμε τα πράγματα σε βάθος, αλλά να μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα παρορμητικά. Τα...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου;

Τι μας περιμένει; Αναλυτικά οι προβλέψεις για τα 12 ζώδια ΚΡΙΟΣ Αγαπητέ μου Κριέ, αυτή η Τετάρτη φέρνει τη κορύφωση της Πανσελήνου στο ζώδιο του Σκορπιού, η...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Διογκώνεται με γοργό ρυθμό η αντικοινωνική συμπεριφορά…

Τα πολύ συχνά κρούσματα, οι περιπτώσεις εγκληματικότητας που ξεκινούν από τσαντάκηδες, κλοπές και διαρρήξεις,...

Η παιδεία δε φαίνεται στις γνώσεις. Τη βλέπεις στη συμπεριφορά

«Μεγάλωσε, λένε, όλα τα αδέλφια του. Τέσσερα στον αριθμό κι ένας εκείνος, πέντε παρακαλώ....

Τα χέρια σου μαρτυρούν τη σεξουαλική συμπεριφορά σου

Η ανάγνωση των χεριών μπορεί να προβλέψει διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας του ατόμου. Ας πάρουμε...

Ντροπιαστική συμπεριφορά

Η ​​μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο της Novartis έδειξε, για μία ακόμη...