Κύπρος: Βίασαν βρέφος πέντε μηνών – Συνελήφθη ο πατέρας

80
Κρούσμα κορωνοϊού στο Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ

Σοκάρει η είδηση για την κακοποίηση ενός βρέφους μόλις πέντε μηνών.

Για το αποτρόπαιο συμβάν ύποπτος είναι ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος συνελήφθη και θα παραμείνει υπό πενθήμερη κράτηση, σύμφωνα με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Το τραγικό συμβάν επιβεβαίωσε ο Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, Βοηθός Διευθυντής Παιδοχειρουργικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, μιλώντας στο ΡΙΚ. Σύμφωνα με τον κ. Τσιβιτανίδη το βρέφος, το οποίο έπεσε θύμα βιασμού, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Ο γιατρός, σύμφωνα με το philenews, ανέφερε ότι το περιστατικό κατήγγειλε η μητέρα του βρέφους.

Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία εξέτασε το βρέφος, έπειτα από τις υποδείξεις της γυναικολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και μετά την καταγγελία της μητέρας, επιβεβαίωσε ότι το βρέφος υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα. Με τη σειρά της η κυρία Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία η προστασία του παιδιού ενώ επεσήμανε ότι δεν πρέπει να σταθούμε στην καταγωγή των μελών της οικογένειας, καθώς τέτοια περιστατικά μπορούν να συμβούν ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηαη παιδιών είναι πλέον καθημερινές, ανέφερε η κυρία Αναστασία Παπαδοπουλου, πρόεδρος της «Φωνής» ενώ επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι δύσκολο να έρθουν στο φως, καθώς χρειάζεται η καταγγελία κάποιου τρίτου προσώπου.

Πηγή: philenews