Κύριε Τσίπρα η κυβέρνηση έγινε “μπάχαλο” ακόμη και με το θέμα του δημοψηφίσματος

32
Ο πρωθυπουργός μετράει κέρδη και ζημίες μετά τις συναντήσεις με τους αρχηγούς

Εικόνα “μπαχαλοποίησης” εμφανίζει η κυβέρνηση, για μια φορά ακόμη, με αφορμή τη διενέργεια δημοψηφίσματος ή όχι για τον εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η ασυνεννοησία που επικρατεί από την πρώτη ημέρα συνεχίζει να την ακολουθεί και να διογκώνεται.

Όπως φαίνεται δεν υπάρχει κοινή γραμμή στο εσωτερικό του κόμματος με αποτέλεσμα να βγαίνει προς τα έξω μία εικόνα ασυνεννοησίας.

Η Όλγα Γεροβασίλη, από τις δηλώσεις της οποίας άλλωστε ξεκίνησε η συζήτηση για το δημοψήφισμα προσπάθησε να ανασκευάσει τα λεχθέντα της μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως του Τάκη Χατζή. «Δεν έχει συζητηθεί το δημοψήφισμα δεν έχει αποφασιστεί αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Αυτό που θορύβησε είναι ο φόβος του παλαιού πολιτικού συστήματος», είπε.

Ο Κατρούγκαλος

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπεύθυνος από την κυβέρνηση για την Συνταγματική αναθεώρηση Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε όσα ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα και ιδιαίτερα για το θέμα του δημοψηφίσματος και για τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος περί «Χούντας». «Οι δικτατορίες και οι ελίτ φοβούνται τη φωνή των πολιτών», έγραψε στο twitter ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αναρτήσει άλλες δύο δημοσιεύσεις, στις οποίες έλεγε ότι «όσοι φοβούνται την κρίση του λαού, απεχθάνονται και τα δημοψηφίσματα. Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία πρόσφατα Ισλανδία (2010) έδωσαν το λόγο στο λαό να αποφασίσει για το σύνταγμα με δημοψήφισμα».

Διαβάστε επίσης:  ΟΑΕΔ: Πώς θα πάρετε επίδομα ανεργίας

Ο Υπουργός Εργασίας και υπεύθυνος για την Συνταγματική αναθεώρηση, γνωστός συνταγματολόγος, Γιώργος Κατρούγκαλος, είναι όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις του, ένας από τους εισηγητές της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

“Άδειασμα από Βούτση”

Για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Βουλής στρέφεται ανοικτά κατά των κυβερνητικών επιλογών! Μετά την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ στα νησιά που είπε ότι κινείται στα όρια της συνταγματικότητας, σήμερα επιχειρεί να βάλει φρένο στα περί δημοψηφίσματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

“Το Σύνταγμα θα αναθεωρηθεί κατά τις πρόνοιες του Συντάγματος» δήλωσε με νόημα μιλώντας στον Real Fm, εξηγώντας ότι “οι ιδέες που υπάρχουν για λαϊκή ετυμηγορία -πάνω σε επιμέρους ζητήματα-, είναι θέματα που πρέπει να εξεταστούν ως διαδικασία. Είναι θετικό να υπάρχουν ιδέες”.

Μήπως πρέπει επιτέλους κύριε Τσίπρα να μπει μια τάξη; Να δείξετε λίγο περισσότερο σεβασμό στον Ελληνικό λαό που σας τίμησε με την ψήφο του;